Yhdeksäs tärppi

Töissäkäynti on ehkä paskinta hommaa ikinä ja tämä talo on niin pölyinen, etten saa sitä ikinä puhtaaksi.

Minä en ole siisti ihminen. Kaukana siitä! Minusta on ihan soveliasta jättää tiskit huomiselle ja kirja pöytään ja vaatemytty siihen, missä se on päältä riisuttu. Mutta en silti ymmärrä, miten täällä voi olla näin pölyistä! Nyt on neljäs päivä kun kuuraan keittiötä, ja vielä on kahdeksan kaapinovea, kaksi seinää, valonappulat ja katto hinkkaamatta. Johtuuko tämä puulämmityksestä? Vai koirista? Vai voiko olla mahdollista, ettei edellisen asukkaan silmään ole ikinä pistänyt että seinät kasvavat käytännössä karvaa, katosta roikkuu seittejä ja että kaapinovet ovat vaihtaneet väriä valkoisesta harmaaseen? Ja miten minä en muka huomannut taloa ostaessa tätä asiaa?!

Tavallaan tämä on ihan tervehdyttävä kokemus – vaikka voinkin olla huolimaton tavarani suhteen, pidän sentään huolen siitä että ympäristö on kohtuullisen puhdas. Näemmä päinvastaistakin on – talo on kodikas, kaunis ja hienosti sisustettu – mutta pölyinen kuin fan. Tämä olisi huomattavasti mukavampi tervehdyttävä kokemus, jos minun ei tarvitsisi työpäivän päälle hinkata ja kuurata niin maan perkeleellisesti.

Ja sitäpaitsi tämä talo on sellainen hehtaarihalli, että kun olen saanut koko kämpän kuurattua, pitää varmaan aloittaa jo ylläpitokuuraus. Ja miten ihmeessä on tarkoitus imuroida suurinpiirtein edellisen asuntoni kokoinen avonainen tila, joka koostuu olohuoneesta, aulasta, keittiöstä ja takkahuoneesta? Pitääkö minun jakaa se mielessäni tiukkoihin segmenteihin, pitää ne mielessä ja käydä ne läpi järjestelmällisesti nykyttäen? Vai kävellä spiraalimaisesti koko ajan kutistuvaa rinkiä, aluksi seiniä myöten, sitten keskemmäs siirtyen? Vai raidoittain edestakaisin kävellen?

Kovasti ovat ongelmieni aiheet muuttuneet sitten blogini alkuaikojen.

Advertisement

2 responses to “Yhdeksäs tärppi

 • HannaHoo

  Sekaista saa olla, muttei likaista, sanoi mummoni aikoinaan. Tätä periaatetta oon itsekin pyrkinyt noudattamaan, mutta huomaan, miten paljon hienoa pölyä ja hiekkaa ja karvaa irtoaakaan kolmen kombosta, kaksi koiraa ja kissa. Toinen koirista vielä tappijalka, joka kiitettävästi putsaa kadut mennessään. Kauhistus oli, kun investoin Dysonin imuriin, NÄHDÄ, miten paljon kertaimuroinnilla säiliöön kertyy nöyhtää ja karvaa.

  Oon ollut myös huomaavinani, että kuluneet pinnat kerää enemmän likaa kuin uudet tai vasta maalatut? Vai onko tää vaan joku optinen harha?

  Äkkiä siitä huushollin ylläpidosta tulee rutiini, ja jakamaan siivousta muillekin, eikö?

  Töissäkäynnin harmittavuudesta taas ei taida päästä ilman kohtuullsta lottovoittoa, sillon voisi heittäytyä harrastamaan täydestä sydämestä ja vaikka kirjoittaa vihdoin sen vuosisadan romaanin.

  HannaHoo

 • 3xikuisuus

  Hannalla oli viisas mummi!

  Btw hiekkaa tulee sisään ihan sikana, kun ei ole rappukäytävää, johon se voisi rapista.

  Ja sä laitoit muuten 500. kommentin tähän blogiin! Jei!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: