Miehen kokoinen kuu

Täytyy myöntää että blogin pitämiseen tuo ihan oman sivumausteensa se, että tätä lukee myös X-mies joka etsii täältä sopivia lainauksia vakuuttaa sosiaalityöntekijät kykenemättömyydestäni vanhemmuuteen. Harmi etten voi nyt jakaa mehukkaimpia suunnitelmiani niistä asioista jotka aion ottaa esille kun ensi viikolla kohtaamme loppupalaverin merkeissä, mutta en halua pilata X-mieheltä yöunia. Palaamme siis asiaan sitten myöhemmin.

Huomasin myös, että vaikka en nyt aio tarkemmin selittää mustan silmäni syntyä on varmaankin paikoillaan huomauttaa, etten ole viaton uhri, joka olisi polvillaan mieli murrettuna anellut yllä häämöttävää uhkaavaa hahmoa lopettamaan. Olin kännissä, toinen oli kännissä, ja kaikki vitutti suunnattomasti. Muistakaa myös, että olen viidestä lapsesta keskimmäinen, joten lähitaistelutaitoni ovat keskivertoa paremmat. Onko tämä asia nyt loppuun käsitelty?

Tänään oli muuten ensimmäinen aamu, kun työmatkalla taivas alkoi vaaleta. Kevään pilkahduksia on täällä maalla asuvana saanut seurata jo pitkään, kun linnut aloittivat kiimaisen rähinänsä pihapuissa ja niiden innostamana kissat, jopa pakkasta ja lunta inhoava Saimakin, ovat ryhtyneet jälleen ulkoilemaan. Enkä äsken tuntenut yhtään huonoa omaatuntoa siitä, että patistin villiintyneet ninjaa leikkivät juniorit ulos, kun siellä on kerran ihan valoisaakin! Sydäntalvella ei tähän aikaan raaski pakottaa ketään pihalle pilkkopimeään. Paitsi ehkä hakemaan polttopuita silloin, kun itse on työpäivän jälkeen ihan raahki. (Eli väsymystä, pakottamista ja pakkotyön teettämistä ainakin, ihan vain helpotukseksi X-miehelle, jolla on usein vaikeuksia löytää tekstistä ydinkohtia.)

Koska sähköäkin taas saa, ajattelin kyllä kerätä muutaman Hyvä Äiti -pisteenkin ja lämmittää kaakaot lämmitykseksi sisällepalaajille. Eilisillasta alkaen sähkönsaanti on nuorisokielellä laginut, koskapa haja-asutusalue ja kova tuuli. Sen voin sanoa, että ainakin viikon verran jatkunut ninjaleikki (johon kuuluu kahdella putkihuivilla sommiteltu naamio ja mustat vaatteet ja mahdollinen astalo) ei suinkaan laantunut mahdollisuudesta hiipiä varjoissa ja hypätä kamalasti rääkäisten ninjaa-aavistamattomien uhrien eteen.

Advertisement

5 responses to “Miehen kokoinen kuu

 • Tiina

  Olkoon loppuun käsitelty.
  Mun on vaan pakko sanoa, että mulla oli semmoinen tunne jo silloin tuohon taannoiseen kirjoitukseen kommentoidessani, että jotenkin tää vielä kääntyy niin, että ei se musta silmä nyt loppujen lopuksi edes ollut y-miehen syy ja kommenttitsemppaajat saavat tuntea itsensä vähän hölmöiksi (vaikka kirjoitus aika suoraan vihjasi mistä oli/voisi olla kyse). Mutta ei se mitään. Ei tästä sen enempää. Jatketaan harjoituksia ja odotellaan kesää! 🙂

 • Celia

  On varmaan vihon viimeisen rasittavaa, että entiset miehet ravaavat kenen tahansa blogissa etsimässä todistusaineistoa milloin mihinkin rikokseen äitiyttä kohtaan. Niin varmaan myös sinulla. Hoitaisi oman isänä olemisensa asiallisesti ja lopettaisi moisen lapsellisen lurkkimisen. (Toisaalta tämähän on kivaa, kun voin kertoa blogissasi terveiseni hänelle, ja hän voi lukea ne täältä 😉 )

  Mitä sitten tulee mustaan silmään, mitkään asianhaarat eivät ole niin lieventäviä, että ne pyyhkisivät sen pois. Kenelläkään, ei missään tilanteessa ole oikeutta lyödä ketään, vaikka olisi kuinka kännissä ja vaikka kuinka vituttaisi ja olisi paha olo. Piste. Pahinta, mitä lyönnin kohde voi itselleen tuossa tilanteessa tehdä, on ruveta syyllistämään itseään. Älä sinä siis rupea vähättelemään puolisosi lyöntiään. Ikinä. Vaikka olisit kuinka ollut vittumainen akka kännissä, hänellä ei ole oikeutta lyödä sinua. Ja sama päinvastoin. Älä myöskään sinä nosta kättäsi häntä vastaan vahingoittaaksesi häntä.

  Toivottavasti puolisosi etsii tosiaankin itselleen asiallista apua aggressiivisuuteensa, kuten on luvannut.

  Sinä olet jo hakenut ja saanut ammattiapua omaan pahaan oloosi, mikä on hyvä. Toivottavasti käsittelette siellä tämän tapahtuneen juurta jaksaen ja löydätte eväitä, miten tästä eteenpäin sekä henkisesti että fyysisesti vahingoittumattomina, kumpainenkin.

  Olen puhunut.

  Voimia!

 • irmeli1

  Hmmm…. No joo, tiedän, been there, done that mutta silti. Kukaan, siis KUKAAN, ei saa lyödä vaikka koko kylä, mäki ja männikkö, olisi kännissä. Siis ei KUKAAN! Mutta joo, tapahtunut mikä tapahtunut ja pidetään peukkuja että jää siihen yhteen (?) kertaan. Ymmärtänet karata toisesta? Muistathan, että sinulla on siellä LAPSIA jotka saa elämisen mallin siitä miten toimitte? Tytöt siis alistuu lyötäviksi jos sinä alistut ja pojat oppii hoitamaan ongelmat lyömällä, näin kärjistetysti. (yhden moisesta oppia saaneen kanssa olen työmaalla naimisissa…)
  No, oletan että osaat itsekin nämä tuumia mutta toivon, että tämän sanomani muistat tuumiessasi. Meillä todnäk lapset kuolisi JÄRKYTYKSESTÄ jos iskä nostaisi kättä äitiä vastaan. Siis sekä yhteiset että nämä kyseisen mallin eksän kanssa saaneet. Tämä on itseasiassa poikaselle 18v ylpeilyn aihe; olen kuin isä mutta EN OLE kuin isä, EN IKINÄ löisi naista. Toki siinä on niitattu reikä seinään, heitetty läppäri hankeen jne mutta kertaakaan tyttis EI OLE ollut raivarien osumakohde.
  Mitä taas tuohon IHANAAN x-mieheesi tulee; puspus ja halihali sinne! Ihanaa tietää että olet aktiivinen osa EKSÄSI elämää vaikka et sitä tahdokaan olla lapsillesi! Oih, jotain se on kai sekin! ISO KÄSI!!!

 • Kiira

  Komppaan, on helppo yhtyä Celian ja Irmelin viisaisiin kommentteihein.

  Samalla täytyy sanoa, että kun omassa kommentissani pari postausta taaksepäin ihmettelin, kuinka blogisti oudosti muuttui Y-miehen myötä, niin tämän postauksen jälkeen ymmärrän, ettei se välttämättä johtunutkaan pelkästään Y-miehestä. Jos X-mies lukee blogia ja kiikuttaa jokaisen heikkouden tunnustuksen suoraan lastesuojeluviranomaisille, niin saattaapa se sekin synnyttää sordiinoa teksteihin…….

  Mutta mitä tulee mustaan silmään, niin toivon todellakin, ettei sitä ole tällaisella kuittauksella loppuun käsitelty. Tosiasia kun on, että Y-mies löi, vieläpä niin pahasti, että sinulle tuli huomiotaherättävät pahoinpitelyn jäljet kasvoihin. Se on yksinomaan hänen syynsä, hänen ratkaisunsa tilanteessa. On todella vaarallista, jos alat pitää sellaista normaalina tai etsimään syitä itsestäsi tai kännistä. Känni voi kyllä madaltaakin lyömisen kynnystä, mutta ajattelepa, että te Y-miehen kanssa yhdessä olette kuitenkin koti monelle lapselle. Mikään syy ei voi olla oikeutus sille, että lastenne kodissa aikuiset tappelevat ja pahoinpitelevät toisiaan!

  Sinä et ansaitse yhtäkään lyöntiä mistään syystä. Et myöskään itse saa lyödä ketään läheistäsi, mistään syystä. Kertaakaan. Tämä asia täytyy pitää kirkkaana mielessä. Eivätkä lapset ansaitse sellaisia kotimuistoja, eivätkä pitemmällä tähtäimellä sellaista elämisen mallia. Kyse on erittäin suurista asioista.

  Elämässä voi tapahtua ennakoimattomia asioita. Lopulta myös sinä itse tiedät parhaiten, mitä teillä tapahtui ja osaat suhteuttaa sen kokonaisuuteen paremmin kuin me sivulliset. Uskon, että lyönninkin voi joskus antaa anteeksi, samoin kuin vaikkapa uskottomuuden. Anteeksiannossa voi ola jokin sellainen tieto ja järki, jota sivulliset eivät voi tavoittaa.

  Mutta pääasia on, että et kuittaa tuollaista asiaa kevyesti, vähän niin kuin huumorilla. Siihen kategoriaan se ei mene.

  Lopuksi, toivotan sinulle 3xikuisuus paljon voimia ja viisautta tilanteeseesi. Ja itsekunnioitusta. Olet niin näkemyksellinen, taitava ja monipuolisesti lahjakas nainen, että ansaitset arvostavaa kohtelua, kaikissa tilanteissa. Tsemppiä!

 • Nanu

  ensinnäkin on ihan just <3sieltä syvältä, että sä et voi vapaasti nimettömänä kirjoittaa täällä ilman että x-mies ~vakoilee kaiken.

  toiseksi koskemattomuus pitäisi olla se pyhä asia, olkoon seurana alkoholi jne. ymmärrrän, että itselle on helpompi tms selittää asioita – en minäkään ollut pyhimys jne.

  toivon, että te saatte selvitettyä asianne! mutta uskon, että tarvitsette ulkopuolista apua ja toivon, että sitä saatte.

  ps. sä oot tosi vahva nainen. toivon, että jaksat vielä kaiken tämän keskellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: