Sangare

Harvinainen työajalla kirjoitettu päivitys, olkaa hyvä! (Omalta puolelta laittoivat töiden vähyyden takia tälle toiselle puolelle, jossa töitä ei ole yhtään.)

Viikonloppuna elämässä koitti sellainen harvinainen hetki, kun sai pelastaa koiran. Harrastuksenamme ollut pikkuteiden läpiajelu johdatti minut ja Y-miehen Siuntioon, jossa vastaan juoksi pikkukoira onnesta hihkuen. Hidastin ja koiran ohitettuani jatkoin matkaa, jolloin koira juoksi hyvän matkaa perässä. Murehdin ja huolehdin kohtalaisesti. Hetkisen päästä Y-mies kysyi haluanko käydä yrittämään kiinniotto-operaatiota, jolloin teinkin U-käännöksen takaisin kohti Siuntiota.

Pikkukoira oli ehtinyt jo kerätä ihan mukavan ruuhkan, joten pysäköin tiensivuun jonon jatkoksi ja yritin maanitella sitä luokseni. Ihan turhaan, sillä se hihkui autoista ja vapaudesta hullaantuneena ja säntäili edestakaisin. Siinä vaiheessa paikalle ilmaantui myös hengästynyt omistaja remmi kädessä, josta koira sai lisää virtaa ja lähti tietä myöten pois päin keskustasta kiitäen kuin tuulispää. Kävin kääntämässä auton kun liikenne alkoi taas sujua, ja ehdimme Y-miehen kanssa sopia pussitusstrategiasta.

Olikohan sattumaa vai loistavaa tilannetajua, mutta kävi juuri niinkuin suunnittelimme. Koira lähti taas juoksemaan meitä kohti, jolloin pysäytin auton, loikkasin ulos ja estin koiran etenemisen samalla hätistäen sen kohti Y-miestä. Y-mies kumartui ja salaminnopeasti tarrasi otukseen kiinni, lievästä koirakammostaan välittämättä. Hyvän tovin päästä uupunut omistajakin ehti paikalle ja napsautti hihnan kiinni pantaan.

Tadaa! Näin saatiin sekä koira turvaan, autettua lähimmäistä ja uusi tarina kerrottavaksi.

Noin niinkuin muutenkin viikonloppu oli viikonloppujen parhaimmistoa. Päätös jatkaa Y-miehen kanssa oli taatusti oikea.

Advertisement

3 responses to “Sangare

 • Tiina

  Ja ainakin yksi ”koira karannut” -ilmoitus vähemmän Facebookissa. 😉
  Toivotaan, että karma palkitsee teidät jotenkin.

  (En tiedä teistä muista, mutta oma seinäni on aina välillä kukkuroillaan noita koira kadonnut/löydetty -juttuja).

 • Impi

  En tiedä olenko ainoa vakiolukija, jolla on tällä hetkellä vähän halju olo tämän blogin suhteen. Bloginpitäjän omia sanoja lainatakseni vähän sellainen ei tässä mitään, ottakaapa lisää kahvia, trallalallalaa…

  Sen ymmärtää, että bloginpitäjällä on paineinen tilanne, blogia seuraa eksä nyksä, äiti jne. Ja on 3krt varmasti ratkaisunsa perusteellisesti miettinyt. Silti blogia pitkään seuranneena kaipaisi vähän tilanteen avaamista tännekin suuntaan.

  Mitäs sanot, bloginpitäjä?

  Loppuun haluan liittää vielä muutaman vuoden takaiset bloginpitäjän omat sanat. Hyvä kirjoitus, kannattaa lukea toistamiseenkin. Muun muassa juuri tällaisten juttujen takia jäin joskus koukkuun tähän blogiin:

  Ps. Jos muutat blogisi jonnekin piiloon, niin minä haluan tietää, pliiiiss…

  ”tiistai, 10. lokakuu 2006

  Joku raja, kiitos

  Puin tänäaamuna töihin lähtiessäni pitkästä aikaa ylleni Amnestyn Joku raja -paidan, ja jouduinkin sitten toden teolla miettimään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Ikäväkseni näin tilanteen jossa mies karjui puhelimeen naama vääränä ja haukkui ilmeisesti vaimoaan. Tilanne kesti kauan ja oli ulkopuolisillekin uhkaava, mutta kukaan ei kuitenkaan puuttunut siihen mitenkään.

  Mitenhän se joidenkin miesten väkivaltaisuus onkin sellainen pyhä lehmä, johon ei oikein saisi puuttua ollenkaan? Hälyttävän usein pahoinpideltyä naista lohdutellaan ystäväpiirissäkin tyyliin ”Ole sitten ensi kerralla vähän varovaisempi” ja ”Ei varmaan kannattaisi tolleen ärsyttää kun tietäähän sen mitä siitä seuraa”, ikään kuin nainen tosiaankin olisi itse vastuussa häneen kohdistuneesta väkivallasta. Joskus tuntuu että ystävätärten neuvot pahoinpitelyn jälkeen ovatkin vahingoniloisia, koetaan että pahoinpitelyn kohteeksi joutunut nainen on varmasti jollain tavalla rikkonut määrittelemätöntä hyvän naisen kaavaa, jolloin pahoinpitely on ihan oikeutettu. Tiedän tällaista ajattelutapaa jopa omassa ystäväpiirissäni, eivätkä siihen kuulkaa syyllisty vain kerrostaloissa asuvat kouluttamattomat naiset.

  Poliisilta, sosiaalitoimesta ja neuvoloistakin saa usein vain voivoi- tasolle jäävää apua, kun kyseessä on kuitenkin vakava ihmisoikeusloukkaus, jonka kustannuksiksi Suomessa vuonna 1998 arvioitiin 300 000 000 markkaa. Silloin otettiin huomioon vain ilmoitetut tapaukset, ja tiedetään että ilmi tulee vain noin neljäsosa tapauksista

  Tuntuu kyllä hullulta, että vielä vuoden 2006 lähestyessä loppuaan miehen aggressiivisuuden ja seksuaalisuuden ajatellaan olevan kuin kahlitsematon luonnonvoima, jolle ei voi yhtään mitään. Jos miehen on saatava naista, niin mies saa ottaa vaikka väkisin, ja siksipä naisten ei ole syytä liikkua yksin ulkona iltaisin (jos liikkuu ja jotain sattuu, niin omapa oli syynsä, ajattelevat monet). Jos mies kokee tulleensa loukatuksi naisen taholta, niin tokihan mies lyö, minkäs sille mahtaa. Naisten pitäisi vain olla hissuksiin, uskollisia, vaatimattomia ja hiljaisia tapettiruusuja. Elleivät ole, niin kyllä ne nyrkillä sellaisiksi saadaan.

  Tähän loppuun tietysti jokunen disclaimer. Tunnen monta hyvää miestä ja mussun mussun, mutta silti Suomessa kuolee alle 44-vuotiaita naisia enemmän miehen kädestä kuin syöpään, saatana. Ja se puhelimeen huutanut ja seiniä potkinut mies oli sitten näköis-Trujillo. Eipä tarvitse siihen suuntaan enää vilkuilla.”

  http://3xikuisuus.vuodatus.net/lue/2006/10/joku-raja-kiitos

 • Tiina

  ^ Mä ainakin ajattelen tän niin, ettei asia varsinaisesti mulle kuulu. Itsekään en välttämättä jaa syvimpiä tuntojani blogissani, saati sitten selitä mahdollisia draamoja kovinkaan tarkkaan, niin eipä muutkaan mulle ole tilivelvollisia. Pääasia, ettei kukaan ”ota turpaansa” jatkuvasti ja apuakin on luvattu hakea. Luotan siihen, että bloggaaja tietää mitä on tekemässä.
  Ja vaikka ei tietäisikään, niin väkisin ei voi auttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: