Kahdesta en luovu

Sanoinko jokunen kirjoitus takaperin että täällä on koko ajan joku kipeänä? No on, tällä kertaa keskimmäinen. Kesken sunnuntaisen Ötzi -näyttelyyn tutustumisen joku avasi hanat keskimmäisen pään sisällä ja sekä silmät että nenä alkoivat vuotaa valtoimenaan. Iltaan mennessä lapsi oli kuuma kuin pöytä läppärin alla ja ynisi vilusta ja niistämisen aiheuttamista ponnistuksista. Pieneksi yllätyksekseni huomaan tuntevani aitoa häpeää jatkuvista sairaspoissaoloistani, mutta mitähän minä näille voisin? Toki voisin palkata kotiin hoitajan työpäiväni ajaksi, mutta kun ottaa huomioon että hoitajalla on korkeampi tuntipalkka kuin minulla ja sen, että samassa vuorossa kanssani on yli 200 häiskää painamassa juurikin samaa duunia enkä siis ole millään tavalla korvaamaton, ei se taida maksaa vaivaa.

Hoitaja lohdutteli tänä aamuna hirvittelyäni tästä tautikierteestä, että kyllä se yleensä vuodessa helpottaa. Lienee tarpeetonta mainita, ettei se hirveästi lohduttanut.

Lohduttomuudesta tulikin mieleeni, että löysinpä sitten viikko sitten ensimmäisen harmaan hiuksen. Omasta päästäni, tuotakoon se nyt varmuuden vuoksi ilmi. Tämä on niin kovin hämmentävää. Lähes koko elämäni ajan minua on määrittänyt poikkeuksellinen nuoruus; opin nuorena lukemaan, muutin nuorena omaan asuntoon, sain esikoisen nuorena (ja muutkin lapset, jos sille linjalle lähdetään, iso osa tutuista saa esikoisiaan vasta nyt), menin naimisiin nuorena ja erosinkin nuorena. Ja nyt on sitten harmaata päässä, kulumaa polvessa ja yhdeksän päivän päästä täytän 30.

Miksi tämä tuntuu niin kovin epäreilulta?

Advertisement

6 responses to “Kahdesta en luovu

 • irkku

  No kah, nuorena sinä tuonkin. Ekan harmaan hommasit. Ehkä ihan kaikessa ei se nuorena-linja olekaan hyvä.

 • Tiina

  Meinasin juuri mainita, että nuorena tuli sitten ensimmäinen harmaa hiuskin, mutta joku ehti jo ensin. 🙂

 • Hiipinä

  Se _on_ epäreilua, mutta myös geeneissä. Mun miehellä oli ihan harmaat ohimot, kun me tavattiin, ja se oli silloin jotain 32, nyt 12 vuotta myöhemmin se on ihan harmaa.

  Mulla ei ole vielä yhtään harmaata hiusta, ja mä olen 45.

 • 3xikuisuus

  Joku voisi vaikka arvella että nuorena saatu lapsi on nyt teini, ja sen ja harmaiden hiusten kanssa voisi vaikka olla jonkinlainen yhteys 😀

  Olen perinyt isäni hiukset ainakin paksuudeltaan, mutta isä kyllä ryhtyi harmaantumaan huomattavasti vanhempana. Mutta toisaalta sainpa sentään edes nämä paksut ja taipuisat hiukset.

  Y-mies on minua kymmenen vuotta vanhempi, ja mikäli antaisi oman värinsä tulla esiin, olisi se hyvin lähellä valkoista. Miksi sekin on miehellä niin paljon paremman näköistä kuin naisella?

 • irkku

  Koska maailma on niin kovin epäreilu. Miehillä rypytkin näyttää charmanteilla, naisilla mieleen tulee lähinnä kuivahtamaan päässeet viinirypäleet aka rusinat. Huoh.

 • Tiitu

  Mä löysin sun blogin joku aika sitten ja ihastuin sun kirjoitustyyliin. Loisto blogi. PAri kertaa olen vetistellyt lukiessani sun pölkkypää exästä. On sulla kestämistä 😦
  Mutta nyt yllätyin!!! Miten sä voit olla noin nuori??? Sulla on elämänkokemusta kyllä rutkasti enemmän kuin perus kolmikymppisellä. Et ei ihme että harmaa hiuskin putkahti jo nyt 🙂 (mulle tuli 26 veenä, mutta onneksi on hiusvärit 🙂 )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: