Heräisitkö, olisi nälkä

Melkein olen ehtinyt tutustua uuden blogialustan tarjoamiin mahdollisuuksiin, joita onkin yllättävän runsaasti. Pystyisin esimerkiksi ilmoittamaan kirjoituksen sisällön K-18 -materiaaliksi tai lukemaan tekstin omalla äänelläni teille kuunneltavaksi. Jos oikein näppärä olisi, edellämainitut voisi varmasti myös yhdistää.  Näin tarkat tilastotkin tulisivat hyötykäyttöön, kun pystyisi laskemaan kuinka kävijämäärät pomppaisivat.

Tällä viimeaikaisella menolla K-18 -merkintä olisi kyllä tarpeen lähinnä kiroilun takia. Täydet seitsemän päivää kotona lasten kanssa tuntuu sangen pitkältä ajalta, semminkin kun yksi lapsista on ollut erityisen pahalla päällä ja terrorisoinut toisia kaikilla osaamillaan tavoilla. Tänään hän mm. ”leikin” tiimellyksessä potkaisi toista nyrkkiin niin että pikkusormen nivelen napsahdus kajahti varmasti naapuriin asti. Onneksi mitään ei tainnut murtua eikä venähtää, vaikka aikamoisen huudon sillä saikin aikaiseksi. Toinen sisarusten välejä hiertävä temppu on muuttaa leikin tai pelin sääntöjä lennossa, varsinkin kun pelikumppanin oikeudentaju on ihan terveesti kehittynyt.

Pelejä onkin pelattu pelattu ihan urakalla. Tammea, shakkia, kiinanshakkia, kimbleä ja tottakai Hiirenloukkua, jonka ansioista sain otettua emosta oheisen kuvan, joka ainakin minua nauratti ihan täpöllä. Pienestä se on köyhänkin nähkääs hupinsa revittävä. Kissa Hiirenloukku -pelin laatikossa! Muahhahhaa! Eikä ole edes kyse lavastuksesta, vaan kissoilla ylipäänsä on tapana asettua laatikkoon. Vaikea keksiä miten taipumuksen voisi evoluution ja luonnonvalinnan nimissä perustella, asia vain on näin.

Ai niin, evoluutio. Miten pitäisi ihmisen asetella naamansa kun 6-vuotias kysyy, sopiiko evoluutio myös tonttuihin? Evoluution perusajatus sinänsä on kyllä lapselle tuttu, olemmehan kovasti scifiorientoituneita koko perhe, mutta tontut? Ainiin, sama lapsi kyllä muutama vuosi takaperin luuli että karhu kuuluu samaan sarjaan hirviön ja mörön kanssa. Totuus karhuista oli helppo selvittää kun retki Ranualle oli muutenkin tiedossa, mutta nyt täytyy sitten taas miettiä mikä se onkaan elämässä tärkeää, vankka ja raikas lapsenusko vai nuivuus, tylsyys ja faktatieto.

Ah, nuivuudesta, tylsyydestä ja miksei hirviöistä ja möröistä tulikin mieleeni, että seuraavaan perheneuvolatapaamiseen onkin enää kaksi yötä. Mieleni tekisi kopioida kuopuksen synnäripaperit (jotka todistavat ettei kuopus ollut sokerivauva X-miehen väitteen mukaisesti), tulostaa reittikartta.fi:stä todelliset kävelymatkat meiltä päiväkodille ja päiväkodilta töihin (X-mies veikkasi molemmiksi matkoiksi kilometriä; toinen on 1,6km, toinen 2,4km) sekä runsaasti tietoa marssimurtumista X-miehelle luettavaksi. Jos katsoo oikeudekseen valehdella ja puuttua elämääni ja autonkäyttööni, olisi taustalla varmaan hyvä olla vähän faktatietoakin. Ehkä sellainen toisen vihan värjäämien pilvilinnojen tuulettaminen olisi kuitenkin ilkeää,  nyt on joulu tulossa ja kaikkea. Ja onhan se hyvä että ihmislapsella on jotain pysyvää, johon purkaa vihaansa – kyllä minä kestän.

Advertisement

4 responses to “Heräisitkö, olisi nälkä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: