Lamppu syttyy

Jos joku nyt varta vasten on odotellut kuulumisia perheneuvolasta, niin on hyvä, tässä tulee.

En voi reissua ihan turhaksi moittia. Minusta oli sangen viihteellistä kuulla kuinka kuopuksesta, hintelästä ja reippaasta pikkupojasta, on tulossa kovaa vauhtia lihava ja passiivinen. Hän on kuulema ”autopoika”, eikä X-mies tällä viitannut siihen että lapsi olisi kiinnostunut autoista, vaan siihen, että häntä kuljetetaan autolla päiväkotiin. Lasten tapaaminen on kuulema siksikin niin tavattoman haastavaa, kun kuopus aina vaan vinkuu ettei jaksa muka kävellä, se laiska surkimus. Ja jottei se vain olisi jäänyt epäselväksi, on se minun syyni. Tämän väitteen paksuus paljastuu täysin vain kuopuksen tavanneille, mutta voin sanoa, että olen yhä edelleen sanaton.

Välillä yritin varovasti kysyä että voisikohan kenties kyseessä olla sellainen ilmiö, että X-mies katsoo lapsia ja näkeekin minut, jolloin lapsiin on tietysti hankala suhtautua rakastavasti. Tästä ei kuulema ole kyse, vaan X-miestä ihan aidosti surettaa se, että lapset ovat oppineet minulta niin paljon huonoja asioita. Huonot pöytätavat, meluisuus, tarjotun tekemisen kelpaamattomuus, laiskuus – kaikki merkkejä allekirjoittaneen haitallisesta vaikutuksesta lapsiin.

Itse tapaamissopimuksesta ei oikein päästy edes puhumaan, kun X-miehellä oli niin kiire moittia minua ja kiistää väitteeni lasten tapaamattomuudesta. Huolellisesti kalenteriin kirjaamani tapaamiset eivät hänen mukaansa kelpaa todisteeksi ollenkaan, ja jos joku tapaaminen on joskus peruuntunut, on se ollut minun tai lasten syytä. Kesän 2,5 kuukauden tapaamistauko taas ei kuulu tähän ollenkaan, mutta se kuuluu, että kehtasin jättää lapseni viideksi päiväksi mummolaan – kun en ollut kelpuuttanut hänen vanhempiensa tarjousta ottaa lapset luokseen kahdeksi viikoksi. Epäselväksi jäi, miksi lapset olisivat kestäneet hänen räyhääviä vanhempiaan kaksi viikkoa, kun eivät jaksa olla isänsä luona edes kahta yötä.

Meille osunut työntekijä ei sanonut mihinkään juuta eikä jaata. Tuomarin roolihan hänelle ei itseasiassa kuulukaan, mutta jonkinlaista keskustelun johdattamista olisin kyllä kaivannut. Nyt koko tunti meni pelkkään vanhojen asioiden vatvomiseen. Otin siis töistä kaksi tuntia palkatonta kuullakseni tunnin ajan syyttelyä ja vittuilua, mikäs sen mukavampaa! Alankin pikkuhiljaa kallistua sille kannalle, ettei lasten ehkä olekaan hyvä olla isänsä kanssa noinkaan paljon tekemisissä. En ollut osannut arvata että X-mies todella kokee heidän kanssaan olemisen noin haastavaksi, ja minut noin halveksittavaksi. Ei voi olla lapsille hyvästä oleskella ympäristössä, joka suhtautuu ainoaan pääasialliseen huoltajaan noin avoimen vihamielisesti.

Nyt ohjelmassa on pari tapaamista X-miehen ja ongelmaksi nostetun kuopuksen kanssa, ja parin sellaisen jälkeen yritetään uudestaan saada aikaiseksi parempi tapaamissopimus.

Advertisement

3 responses to “Lamppu syttyy

 • Celia

  – Hunsvotti, mikä hunsvotti, tämä lastesi isä.

  Mielestäni sinä olet ollut hyvin urhea ja yrittänyt enemmän kuin tarpeeksi saada ex tapaamaan lapsiaan. Moni heikkotahtoisempi olisi luovuttanut epätoivoisena aikoja sitten. Isä nyt vain ei tajua, mitä iloa on tavata lapsia säännöllisesti. Hän ei myöskään tajua, että lasten vuoksi hänen pitäisi lopettaa sinun syyttely.

 • Kukkis

  Ei kuulosta ihan terveeltä tuo eksäsi. Kamala tilanne, kun kaikki vaihtoehdot ovat huonoja. Toisaalta olisi lapsen kannalta tärkeää, että yhteys molempiin vanhempiin säilyisi, mutta toisaalta on karmeaa, kun ei voi ihan luottaa siihen, että toisen vanhemman luona lapset voivat hyvin eikä heitä manipuloida. Meillä on samantapainen tilanne mieheni tyttären äidin kanssa (ihania muuten nää uusperheen sukulaissuhteet …).

 • Kimmeli

  Ei hemmetti, mite nousee verenpaine. Mistä tollasia kusipäitten kunkkuja nousee???
  Minä en uskoisi, että kykenisin minkäänlaiseen neuvotteluun tollasen älykääpiön kanssa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: