Ollaanko kasvissyöjiä?

Tänään olen ehtinyt ajatella kaikenlaista, koska viime yönä en nukkunut käytännössä lainkaan (entiä miks, mutta ärsyttävää tuollainen unen katoaminen), ja siksikin, että olen tänään kävellyt osan työmatkaani vietyäni auton työpaikan lähellä olevaan autoparantolaan.

En tiedä oliko minulla kauhean kivaa ajatusteni kanssa (no ei ollut ainakaan silloin kun piti kävellä töistä pois autoparantolaan, sillä silloin tuli vettä ihan lorosti eikä minulla tietenkään ollut mitään sadesuojaa.) Y-mies on nyt tällä hetkellä kaukana poissa lomailemassa, ja olin jotenkin ajatellut etukäteen ettei tulisi ikävä eikä mitään sellaista mussun mussua, vaan pikimminkin niin, että tauko toisen naamasta voisi tehdä terää. Ja arvatkaa mitä nyt sitten? Olen ihan sairas ikävästä! Räydyn! En saa unta ja panettaa  itkettää ihan turhaan! Mitähän päässäni oikein liikkui, kun kuvittelin ettei tulisikaan ikävä? Ihme hommaa, en tajua.

Toinen juttu on sitten tuo teini. Vielä puoli vuotta sitten täällä oli asiat siinä jamassa että teki oikeasti mieli potkia pihalle koko ärsyttävä kuspie ja vaatia korvauksia pilalle menneestä elämästä, mutta nyt on taas ihan toinen ääni kellossa. Siinä missä tyttö ennen murjotti päiväkausia ja saattoi sitten yhtäkkiä puuskahtaa että olisi halunnut mennä eilisiin juhliin, mutta ei viitsinyt edes kysyä kun tiesi jo etukäteen että olen niin vittupää että olisin kuitenkin sen kieltänyt, ja nyt kaikki muut oli siellä ja hänen elämänsä on PASKAA JA SE ON ÄITI SUN SYY, MIKS SUN PITÄÄ OLLA NOIN VITUN IDIOOTTI, niin nykyään lapsi sanoo että parin päivän päästä olisi bileet, saako mennä. Yleensä saa, ja koska minun aikaisen nukkumaanmenoni takia arkena kotiintuloaika on teineille tosi aikainen 19.30, on poikkeustilanteiden kotiintuloja saatu järjestettyä ihan mukavasti. Nykyään lapsi jopa hymyilee, ja se on huojentavaa se.

Sitäkin ihmettelen, että olenko oikeasti ainoa rasittava kyylävanhempi, kun minä aina soitan sinne minne teini sanoo  juhlajalalla menevänsä ja varmistan että siellä on A) oikeasti aikuinen puhelimessa B) aikuinen on tietoinen lasten suunnitelmista ja että C) vanhempi ilmoittaa minulle, jos lapset lähtevätkin toisaalle? Tässä viikko sitten meillä oli vajaan viikon verran kolme esikoisen kaveria vanhan kodin liepeiltä. Heistä yhden vanhemmat olivat minun kanssani puheissa, toisten vanhempia olisi voitu vedättää ja tytöt olisivat voineet lähteä keskenään vaikka Tukholmaan.

Ehkä nykyajan nuoret ovat sittenkin kauhean tylsiä, eikä niille oikeasti tulisi edes mieleen laittaa kiljua käymään vaatekaappiin ja liftata hetken mielijohteesta Jyväskylään.

Advertisement

3 responses to “Ollaanko kasvissyöjiä?

 • Zepa

  Mää kans nukuin tosi vähän ja huonosti viime yönä. Noku ei nukuttanut! Ei kyllä nukuttanut aamullakaan. Kyllä se ehtii täs ip iskee.

 • HannaHoo

  Tämänpäivän kyylävanhempi on se, jonka järkevästä huolenpidosta teini kiittää kymmenen vuoden päästä, usko pois. 🙂

  Ikävästä räytymisestä täytyy ottaa ilo irti, porskutella yksinäisyydessä, kaivata ja kaihota. Syödä suklaata ja juoda punaviiniä.

  HannaHoo

 • kupla

  Mä olen törmäänyt sellaiseen vanhempaankin, joka valehteli, aikuiselle ihmiselle!
  Ihan pikkasen, pikkasen , pikkasen meni luottamus yhtään kehenkään silloin….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: