Etanaalin penaali

Arvatkaa tekeekö mieli lukea orgaanista kemiaa? No eipä ei. Onneksi on blogi. Voi rapistella tietokoneella ja näyttää kauhean tärkeältä vaikka oikeasti vain louskuttaa virtuaalileukoja ja sanoo lalalala laaaaaa!

Mitään kauhean mielenkiintoista ei taaskaan (vieläkään, edelleenkään) kuulu. Lapset ovat terveitä ja fiksuja ja kaiken lisäksi vielä filmaattisia, yksi niistä esiintyi pahisroolissa pikkiriikkisessä leffaproduktiossa ja tuli palkituksi rainan parhaana näyttelijänä. Y-mies hakee miehekkäällä tyylillä uutta työtä ja sanoo että se saa mut, joka eniten maksaa – ja korotuksia tehdään. Naistyylisesti minä olisin hakenut uutta työtä tyylillä maksakaa nyt jotain jos edes kelpaan teille, mutta onneksi Y-mies ei ole niin höhlä. Kauhean rakastuneita me ollaan edelleen, oikeasti hävettää vähäsen olla näin hullaantunut hitto soikoon omaan mieheensä. Mutta kätevää tämä on, jos illalla hotsittaa jotain (tai keskellä päivää vaikka), niin ei tartte kauhean kauas lähteä hotsitusten hoitoon.

Minäkin sain sitten kesätyötä. En tätä uutta koulutusta vastaavaa vielä, mutta tässä paikassa on myös labra, johon varmaan saattaisin päästä sitten ensi vuonna työharjoitteluun ja sitä kautta sitten ensi kesänä oman alan kesätöihin. Jos nyt kelpaan – ja miksipä oikeastaan en kelpaisi. Opiskelut menevät hienosti ja työmotivaatio on kohdallaan. Elämänkokemustakin on sen verran että olen osannut pysyä erossa aikamoisessa käymistilassa olevista ihmissuhdesotkuista tuossa luokassa.

Haluatte varmaan kuulla niistä lisää? No niin minä arvelinkin, juorut ovat sentään aina juoruja. Luokka koostuu siis sekä yläasteelta tulleista, lukion käyneistä, muun ammatin opiskelleista ja nyt ammattia vaihtavista nuorista aikuisista (minä olen lähinnä tätä ryhmää) sekä yhdestä jo reilusti vanhemmasta naisesta, mokomasta onnenmyyrästä, joka sai vakuutusyhtiön maksaman uudelleenkoulutuksen. Melkeinpä me kaikki inhoamme toisiamme tällä hetkellä.

Tämä vanhin nainen ärsyttää ihan kaikkia, koska on niin sydämellinen iholle liimautuja ja lääppijä, että tekee mieli kuoria iho irti taas yhden luvattoman sivelyn ja halauksen jäljiltä  ja upottautua happokylpyyn. Hän rakastaa kaikkia ehdottomasti ja kuulisi mielellään, miten juuri sinun viikonloppusi meni ja miltä sinusta tuntuu juuri nyt.

Klusteri tavanomaisia yläasteelta tulleita teinityttöjä ärsyttää kaikkia muita paitsi toisiaan, koska ovat niin tyypillisiä 16-vuotiaita, vähän pihalla ja kiinnostuneita kaikesta muusta kuin opiskelusta.

Luokan viralliset sluibailijatytöt eivät puhu toisilleen, koska halveksivat toisiaan niin kovasti. Toinen on muslimi ja toinen sellainen iloluonteinen, mutta molempien kiinnostus opiskeluun on pakkasen puolella ja poissaoloja kertyy.

Äänekäs myöhästelijä on aina myöhässä ja pitää melua itsestään, ja juuri kun vaikuttaa ettei se mitään mistään tajua, selviää että kyllä se tajuaa, sillä on vain just nyt muuta mielessä.

Virallinen Valopää luulee olevansa kaikista älykkäin, mutta ei itse tajua miten väärin ymmärtää asioita. Aina kun joku kysyy opettajalta miten joku juttu menikään, alkaa Virallinen Valopää selittää miten arvelee asian olevan – ja yleensä vähintäänkin päin honkia. Valopää on ruvennut saamaan huolestuttavia huutamista ja sättimistä sisältäviä kiukunpuuskia, ja pelkään että hän saa pian Kilipään tittelin. Jos joku meistä tulee aseen kanssa koululle, niin tämä.

Sitten on vielä kaikinpuolin kiva ja mukava tyttö ja ärsyttävä minähän tiedän kaiken paremmin mutta enpä nyt viitsi asiaa sinulle selittää -tyyppi, eikä unohdeta olen oikeastaan liian fiksu tänne, mutta minusta on niin mukava selittää näitä asioita niille, jotka apua pyytävät, että ihan mieluusti olen täällä sen aikaa kun pyrin lääkikseen -tyttö.

Itseäni en tietenkään osaa kovin hyvin luokitella, mutta veikkaanpa olevani se, joka luulee pystyvänsä luokittelemaan muut vaikka ei oikeasti tiedä niiden elämästä yhtään mitään eikä vaivaudu edes ottamaan selvää -tyttö.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: