Ja hammasta purraan

X-mies on taas kunnostautunut. Hän vaatii elatusapua pienemmäksi, koska uudesta suhteesta syntynyt lapsonen on nyt mennyt päiväkotiin eikä rouva saa kodinhoidontukea eikä kuulemma mitään muutakaan rahaa mistään, joten X-mies joutuu vastaamaan perheensä elatuksesta ihan ypösen yksin, eikä raha vain riitä enää entisille lapsille asti.

Toimitin tulo- ja menotietoni lastenvalvojalle, tai siis lähinnä menotietoni, koska päätöstä aikuisopintorahasta ei ole vielä tullut, ja olen vielä muutaman viikon ajan tuloton minäkin. Muutaman erikoiselta tuntuneen perheoloja koskeneen tiedustelun jälkeen hoksasin pyytää luettavakseni X-miehen sähköpostin, ja voi näljä mitä puppua siellä taas oli. Pahoittelin lastenvalvojalle että hän joutuu tämmöisiä asioita tökkimään, mutta hän lohdutti että se on hänelle vain työtä, minulla taas saattaa olla suhtautumista.

X-mies mm. pyysi ettei minun asumiskulujani otettaisi kokonaan huomioon, koska kuopus ja keskimmäinen jakavat huoneen ja Y-miehen lapsille on varattu oma huone tapaamisia varten (joo, jakavat huoneen koska tällä hetkellä talosta on kaksi huonetta kokonaan pois käytöstä vesivahingon takia, eikä todellakaan ole Y-miehen lapsilla täällä omaa huonetta, vaikkei asialla tämän kanssa taida edes olla mitään tekemistä).

X-mies pyysi myös, että minun menoissani otettaisiin huomioon että työskentelen toisen suuren suomalaisen kauppaketjun alaisuudessa, ja että saan kyseisen ryhmän ostoksista henkilökunta-alennusta, ja että elinkustannukseni ovat siksi matalammat kuin muilla.

Tapaamiskustannuksiksi hän oli sangen luovasti laittanut 150e/kk (matkoista n.20e/kk+peti ja puuro) ja työmatkakustannukset olivat ampaisseet kolmanneksen korkeammalle kuin mitä ne kuukausilippuhinnaston mukaan voivat olla.

Lastenvalvoja huomautti myös, että väite siitä että rouva saa mitään rahaa mistään koska on ulkomaalaistaustainen ja vasta menossa kielikurssille, ei voi olla totta – lastenvalvoja kun sattumoisin on aiemmin työskennellyt maahanmuuttajien kotouttamisen parissa.

Ällöräkänä pohjalla X-mies vaati lopussa että sopimukseen on kirjattava, että mikäli hän ottaa lapsia kesällä pidemmäksi aikaa, hänen ei tarvitse maksaa siltä kuulta elatusmaksua. Tyyppi vaatii samaa edelleen, vaikka minä olen pariin otteeseen ja nyt kaksi lastenvalvojaakin kertoneet, mikä se luonapitovähennys oikein on, ja että miksi se ei todellakaan ole mikään automaatio.

Lastenvalvojalta lähtiessäni olin niin pahalla tuulella, että juuri tilille saapuneilla elatusmaksuilla kävin ostamassa Y-miehelle sixpäckin ja itselleni kynsikoruja. Hähähää.

Advertisement

One response to “Ja hammasta purraan

  • irkku

    Aina välillä mä epäilen ettei sillä X-miehellä ole ihan kaikki muumit laaksossa. Inkkarit kanootissa. Pururata valaistuna. Ällö! Ja vieläpä ääliö sellainen! Siis ällö-ääliö! Mahdat olla onnellinen sinä päivänä kun lapset on täysi-ikäisiä eikä ole mikään pakko enää IKINÄ hinkata yhtä mistään tuon tyypin kanssa. Ush!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: