Vain me ja ketut

Joskus ihmiseltä meinaa lähteä järki päästä. Esimerkiksi vaikka silloin, kun X-mies kirjoittaa näin:

Toivottavasti ymmärrät, että asuessasi maalla, sinulla on tärkeä rooli tukea lasten harrastus ja sosiaalielämää ja mahdollistaa se kuljettamalla heitä myös kauempana asuville kavereille ja harrastuksiin, ettei heidän sosiaalinen elämänsä rajoitu kävelymatkan päässä oleviin kavereihin.

Kun pyysin selvennystä:

En nyt oikein ymmärrä selvennyspyyntöäsi. Toivon, siinä vain, että ymmärrät roolisi, kun asutte paikassa mistä lasten omaehtoinen liikkuminen on vahvasti rajoittunutta pitkien etäisyyksien ja turvallisten kävely/pyöräteiden puutteessa.

Kysyin olenko mahdollisesti toiminut jotenkin puutteellisesti, josta toivoin mahdollisia valaisevia esimerkkejä. Kysyin, onko X-miehellä syytä olettaa etten asiaa ymmärtäisi ilman huomautusta? Kysyin, toivoisiko X-mies siis että lapsilla olisi enemmän sosiaalisia kontakteja vai toivoiko tietoa siitä, millaisia menoja ja kontakteja heillä päivän aikana tällä hetkellä on? Ja vastaus:

Haluan vain, että lasten sosiaalinen elämä ei asuinpaikan takia kärsi ja että he voivat leikkiä muutenkin, kuin kahdestaan metsässä tai lähimmän kaverin luona.
Pyrin itse aina kyselemään lapsilta heidän tekemisistään ja ystävistään, enkä tarvitse mitään sen kummempia selontekoja asiasta.

Niinpä niin. Vaivautumatta edes kysymään miten paljon lapset ovat koulun jälkeen tekemisissä kavereidensa kanssa, X-mies olettaa että nämä poloiset voivat vain leikkivät kahdestaan metsässä. Eikä tarvitse edes sen kummempia selontekoja hyviä fantasioita häiritsemään! Olisihan se ikävä kysyä asiaa, ja saada asiallinen vastaus, että töistä kotiutuessani välipalapöydässä on oman sakin lisäksi muutaman kerran viikossa pari ylimääräistäkin suuta, ja että vaikka systeemi on periaatteessa kielletty, kiltti taksikuski suostuu silti jättämään lapsia kavereiden luokse, kun kauniisti pyytää ja vannoo, että vanhemmat tietävät. Töistä palatessa tai kauppareissulla niitä sitten haetaan sieltä sun täältä, puolin ja toisin, vaihdetaan samalla kuulumisia aikuistenkin kesken ja näin, kyllä te tiedätte.

Ehkä X-mies hakee tässä vanhaa kunnon kaupunki vs. maaseutu -asetelmaa, mutta käännettynä niin, että kaupunki onkin se turvallisempi ja parempi vaihtoehto? Jos näin on, pisteet minulle siitä etten siihen kisaan lähtenyt.

Nyt oikeesti, mitä mä tuon kanssa teen? Asialliset välit olisi hyvä säilyttää, mutta miten? En oikein kauheasti tykkää siitä että X-mies kuittaa koko kasvatusvelvollisuutensa toteamalla, että sinä hoidat. Ja sitten kuitenkin neuvoo päältä ja päsmäröi, vaikkei edes ota asioista selvää.

Tarjosin jo mahdollisuutta tulla meille viikoksi asumaan sitten, kun alakerta on korjattu. Siellä olisi lukollisen oven takana kylpyhuoneellinen yksiö keittiönurkkauksella ja omalla uloskäynnillä, niin että voi ottaa perheenkin mukaan ja olla samalla mökkilomalla samalla kuitenkin nähden ihan omilla näkimillään, miten meillä eletään täällä metsässä turvallisten kävely/pyöräteiden puutteessa. Eipä ole tullut kutsuun vielä vastausta.

Advertisement

2 responses to “Vain me ja ketut

  • irkku

    Nyt kyllä iski sellainen naurukohtaus että! Siis oikeasti, tekisi mieli vastata että haulikolla mutta vähemmästäkin saattaa joutua telkien taa. Vastaan siis ettei hajuakaan. X-miehen sielunelämä on vähintäänkin omituinen, mitään järjellistä sanottavaa tuohon ei ole. 😀

  • kupla

    Mä olen sanonut tän tuhat kertaa varmaan ennenkin, mutta miten ihmeessä kuullostaa ihan mun exältäni, tosin mä olen jo hänestä päässyt (ihme) koska lapsi on täysikäinen ollut jo pari vuotta enkä kertakaikkiaan enää jaksa vastata sen ukon puheluihin (tosin ei niitä ole varmaan vuoteen enää tullutkaan, siihen asti tuli lauantai-iltaisin aina kun oli ensin vähän ”pohtinut” asioita….). Huh!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: