Joulu, syntymäpäivä ja vappu

Anteeksi kauheasti rakas pieni blogini, etten ole ehtinyt sinua päivittää.

Mennyt viikko on ollut ehkä paras ikinä. Miten tähän päästiin?

 • Ensin otettiin kokonainen viikko lomaa toisen naamasta osin ennalta suunnitellusti matkustamalla lasten kanssa hiihtolomaviikoksi äidin luo.
 • Sen jälkeen otettiin vakavahenkinen keskustelu vähiten huonoimmasta tulevaisuusskenaariosta talon ja parisuhteen osalta.
 • Sitten lupauduttiin varaamaan aika työterveyteen ja tulemaan tueksi, kun mies käy selvittämässä, olisiko sittenkin mahdollista saada jonkinlaista apua omaan pahaan oloon.
 • Ojennetaan paljon nenäliinoja.

Tadaa! Tuloksena on olemukseltaan raikastunut parisuhde, jossa on kevään vivahteita ja hilpeää poreilua. Tätä lopputulosta minä toivoin, mutta sen toteutumista pidin vähintäänkin epätodennäköisenä.

Erikoisen pienen sivuvivahteen asiaan tuo päivystyspoliknikalla tehty lastensuojeluilmoitus. Vaikka kuinka selitin hoitajalle mitä oli tapahtunut ja ettei ilmoituksen teko ole lainkaan tarpeen, oli ilmoitus silti tehty ja vieläpä sellaisin sanankääntein, että minua ensin nauratti, sitten hävetti.

Ikävä kyllä äidin luona vietetyn viikon jälkeen sain kutsun saapua lastensuojelutapaamiseen vasta sunnuntai-iltana, kun kokous olisi ollut jo maanantaiaamuna, joten jouduin siirtämään sitä sähköpostitse. Kävin paikalla tiistaina, ja olin lievästi sanottuna kummissani, kun kuulin, että X-mies oli ollut paikalla maanantaiaamuna ja kertonut erinäisiä huoliaan ”minun tilanteestani” ja mielenterveydestäni. Niiden takia päätettiin tehdä lastensuojelutarpeen selvitys, joka oli tänään. Keitin kahvit ja söin pullaa, lapset kertoilivat elämästään ja sosiaalityöntekijät silittivät kissoja.

Tuomio: kivat lapset, täällä kaikki hyvin, ei tarvetta tämän kummemmille selvityksille. Ensi viikolla pidetään vielä loppupalaveri X-miehen kanssa, ja ehdotetaan X-miehelle, että jospa ottaisi huolissaan ensiksi yhteyttä minuun, eikä lähtisi rakentamaan kauhuskenaarioita hajanaisten tiedonmurujen pohjalta.

Arvatkaa muuten mistä X-mies sai tietää ”minun tilanteestani” ja ”mielenterveysongelmistani”? No tästä blogista tietysti. Minulta hän ei tietystikään ole kysynyt suoraan yhtään mitään. No niin kaikki, annetaan yhdessä iso käsi X-miehelle! Kas noin sitä ollaan avoimia ja hoidetaan lasten asioita yhdessä!

Loppuun vielä palasia, joista piti kirjoittaa mutta ei saanut aikaiseksi:

Uimahallissa mies tuijotti mustaa silmääni niin pitkään, että oli noin puolestatoista sekunnista kiinni, että tokaissut että ”Anteeksi, rintani ovat hieman alempana”.

Hevosenlihaskandaalin myötä kerrottiin, että nimeltämainitsemattomalle pikaruokaketjullekin on toimitettu kyseenalaisia pihvejä. ”Ahaa, se on varmaankin ollut Hästburger”, arveli äitini.

Okei, tämä viimeinen ei oikein käänny pikapalaksi, mutta lasagne on kohta valmis ja olen hirvittävän nälkäinen: siskontyttö noin kaksi vee katseli tarkasti säätiedotusta telkkarista ja meni sitten painelemaan sormella sääkartan päällä olevia numeroita ja toisteli ”pakkanen, pakkanen, pakkanen”. Seuraavana päivänä sanomalehdessä oli myös numeroita, joten  tyttö nokkelana osoitti niitäkin: ”pakkanen, pakkanen, pakkanen”.

Nyt ruokaa! Kiitos teille kaikille ja pusuja ja auringonpaistetta ja kissanpentuja sydämiinne!

Advertisement

2 responses to “Joulu, syntymäpäivä ja vappu

 • Tiina

  No, tämä on varmasti ainakin loppuun asti pohdittu käänne.
  Mä olen aina ollut sitä mieltä, että yhden lyönnin voi antaa anteeksi (vaadittujen toimenpiteiden ja korjausliikkeiden jälkeen), mutta toista ei.

  Tsemppistä ja toivottavasti hyvä flow jatkuu!

 • irkku

  Pidänpä täällä peukkuja että asiat siitä lutviintuu nyt parhain päin!!! Ja EHDOTTOMAN ISO KÄSI X-miehelle, IHANAA KUN TIEDONHALUA RIITTÄÄ!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: