Titti di

Kunpa olisin päässyt kertomaan kokemastani itsenäisyyspäivän juhlasta hieman tuoreempana. Jaksaako kukaan enää kuunnella? No ei se mitään, kerron silti.

Sairastin keuhkoputken tulehdusta enkä olisi millään jaksanut lähteä kylätoimikunnan järjestämään itsenäisyysjuhlaan, mutta pakko oli, koska yhdellä lapsistani oli osa näytelmässä, joka kuului kiinteästi ohjelmaan. Y-mieskin päätti lähteä mukaan, ja niin siinä sitten pönötettiin salin nuorimpina vakavailmeisten vanhusten ja tuikeasti hymyilevien tätien takana, valmiina poistumaan välittömästi jos yskä haittaisi esimerkiksi lauluesitystä (3kpl), näytelmää (1kpl),  jousiorkesteria (1kpl), tai kokoomuslaista ministeriä. Nnoh, kaikkihan meni tietysti jännitetyssä näytelmässä ihan päin mäntyä, ja keskimmäispolo oli kahteen otteeseen vakavassa pulassa, ensin toimimattoman tekniikan takia, sitten toimimattoman tuohikontin takia.

Luulin jo että selvisimme poikkeuksellisen hienosti ja liki häpeättä, sillä takanamme istunut perhe äänekkään nelivuotiaan kanssa (MUA EI KIINNOSTA TÄMÄ OHJELMA. ÄITI, MUA EI KIINNOSTA TÄMÄ OHJELMA! OHO, NOJASIN OVEEN JOKA AUKENI, AAARGH, KUOLEN!) imi itseensä kaiken paheksunnan.

Sitten koitti huippuhetki, sokeriksi pohjalle jätetty kokoomusministeri. Ja mitä tapahtuukaan? Oih, Y-miehen nenä ratkesi vuotamaan verta! Punaista verta! Eipä muuta kuin paperi kouraan ja luikinta käymälää kohti. Oletteko muuten nähneet kun liki 190-senttinen jättiläinen yrittää luikkia naama veressä? Näky on mieleenpainuva.

Hah, luulitteko että juttu huipenti tähän? Ei huipennut! Nimittäin noin sekunnin päästä Y-miehen poistumisen jälkeen kuulin älähdyksen kuopuksen suunnalta, ja mitä näenkään? Lapsi naama veressä! Miettikää! Kokoomusministeri puhui kolmekymmentä sekuntia ja kaksi yleisön jäsentä ratkesi vuotamaan verta!

Hetken aikaa mietin alanko haalaamaan muuta yleisöä hätäevakuointityyppisesti pihalle, mutta en kehdannut. Kuuntelin otsa kurtussa ja päätin, että tästä täytyy kirjoittaa blogiin heti kun pysyn tolpillani taas.

Advertisement

4 responses to “Titti di

 • Tiina

  😀 😀 😀 Vähemmästäkin katkeaa verisuoni! Sentään nenästä vaan tällä kertaa.

 • irkku

  😀 😀 😀 Hahaa! Mutta mahtoi se olla puhe…

 • kupla

  🙂 Muistan kun menin Hälssinkiin koulutukseen, ensimmäistä kertaa ja junan aikataulujen takia 5 min muita myöhemmässä. Sen lisäksi, että minulle oli jätetty paikka etupulpettiin jotta sisääntuloni varmasti huomattaisiin, kaikkien 49 muun ollessa visusti taaempana, kompuroin muiden laukkuihin, kaadoin pahvimukikahvini heti siihen pulpetille ja tietenkin pyyhin sen kämäisellä pikku servetillä. Ei olis pitänyt, koska noin puolen minuutin päästä nenästäni tuli verta kuin härän kurkusta ja jouduin tunkemaan sieraimeeni sen kahvista lilluvan servetin jäänteen,… juuri silloin luokkaan tulee koulun head master esittäytymään ja ”katsomaan uutta innokasta oppilasmateriaalia” 😀

 • Ohari

  Aaapua, multa tulee kohta kans nenästä veri, koska meinaan kualla nauruun 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: