Haluatko tarkistaa äänensävysi?

Kyllä talossa pitäisi olla aina suklaata valmiina itsepalkintaa varten. Tänäänkin olisi maistunut, kun sain vihdoinkin pakotettua itseni ylös välikattoon tyhjentämään hiirenloukut. Kolme neljästä tuotti saalista tälläkin kertaa. Tällä kertaa yhdessä loukuista oli metsähiiri, muut raadot ovat tulkintani mukaan jonkinlaisia myyriä. Enää ei sydäntä raasta, ei säälitä, ei inhota. Kaikkeen sitä omakotiasuja joutuukin totuttautumaan.

Nyt aion hetken vähän nillittää. Tosielämässä en varmaankaan jaksa ääneen tästä mitään sanoa, mutta tulenpahan nyt silti tänne kirjanneeksi ajatukseni. Katsokaas kun kaksi viikkoa sitten kuopus unohti iskäviikonlopun aikana metroon hänelle neulomani sormikkaat, joista tuli oikein onnistuneet ja mieluisat. Olisivatko olleet ehkä kolmatta kertaa kädessä. X-mies lupasi käydä niitä kyselemässä, ja laittoi sitten lasten kautta viestiä, ettei ole löytynyt. Pyysin tekstiviestitse äärimmäisen ystävällisesti  häntä hankkimaan lapselle uudet vastaavat, eikä tekstiviestiin tullut mitään vastausta. Olin aika yllättynyt, kun tämän viikonlopun tapaamisen alkaessa  X-mies sanoi, että on saanut hankituksi lapselle uudet sormikkaat. Ilahduin ja sanoin että vitsi, hieno juttu.

Nnnoh, tänään sitten näin ne sormikkaat, Öö, ne ovat noin kaksi numeroa liian pienet ja selvästi käytetyt.

Kuopus sanoo että kyllä hän voi niitä lumen tuloon asti käyttää, kun kyllä veri kuitenkin pääsee kiertämään. Eli ei pitäisi mussuttaa. Mutta kun ne toiset oli ehkä kuitenkin hieman arvokkaammat ja paremmat, ja nyt X-miestä on oikein kehuttu siitä että hän on saanut jostain väärän kokoiset kulahtaneet sormikkaat taatusti ihan ilmaiseksi, kun tuollaiset eivät uutenakaan montaa  euroa maksa. Eikä minulla olisi siis mitään syytä mussuttaa tuon hinnankaan takia. Helpoimmalla pääsen kun menen nyt vain reippaana kauppaan ja ostan itse lapselle sopivat hanskat ihan omilla rahoillani. Jotenkin nyt kuitenkin tuntuu vähän siltä, että hohhoijjaa taas kerran. Erinomaisen tuoreessa muistissa on sekin kerta, kun X-mies moitti kuopuksen housujen menettäneen värinsä. Siis sananmukaisesti. Kuvitelkaa itsenne sanomassa läheisellenne että hänen lapsensa housut ovat selkeästi menettäneet värinsä. Onko luontevaa, onko?

Ja mainitaanpa nyt sekin että lauantain tapaamisajasta X-mies oli 15 minuuttia myöhässä, ja palautti lapset seuraavana päivänä 10 minuuttia etuajassa, vaikka en ollut itse päässyt vielä edes tapaamispaikalle. Kun tapaaminen kestää 28 tuntia ja 45 minuttia kahdesti kuussa, paitsi silloin kun kuka tahansa uusperhepaletissa on sairaana eikä väliinjääneitä X-mies suostu korvaamaan, on tuollaisellakin jo väliä. Joo joo, tiedän että nipotan turhaan, ja haluankin nyt tähän väliin sanoa etten ole sanonut näistä ääneen yhtään mitään. Tyhmäähän se olisi. X-mies ei ole ikinä mitenkään orjallisesti onnistunut noudattamaan aikatauluja, ja minunhan on ihan turha yrittää selittää miten minun aikataluihin vaikuttavat niin kolmen lapsen omat menot kun Y-miehen, hänen lastensa, Y-miehen ex-vaimon ja hänen uuden miehensäkin menot. Ja jopa joskus saattaa olla niitä omiakin suunnitelmia.

Advertisement

2 responses to “Haluatko tarkistaa äänensävysi?

  • Neo

    Isät. Ei muuta lisättävää.

    Paitsi että mainittakoon nyt, että tyttäreni isä oli ylpeä tuodessaan 5-vuotiaalle tyttärelleen vaippoja. Mistä sitä nyt voi tietää, että vaippa-aika meni jo. ;D

  • kupla

    Voisin kans mainita esikoisen (joka jo aikuinen ollut iät ja ajat) bioisän, joka oli kerrankin onnistunut olemaan silloin noin 4v lapsensa kans tapaamisviikonloppuna (omilla vanhemmillaan, siis lapsen mummulassa). Mummu puhui etukäteen että menevät jonkun sukulaisen synttäreille ja laitoin sitävarten juhlavaatteet erilliseen pussiin vaatelaukun sisälle. Kun sitten menin hakemaan lasta, niin tämä oli näissä juhlavatteissa (alunperin vaalea pellavamekko ja valkoiset pitsisukkikset) siivoamassa pihagrilliä tuhkasta ja hiilistä. Sanoin että hitsin kiva, miksi ihmeessä se on (entisissä) juhlavaatteissa noissa hommissa , ”no mä luulin että ne on sellaiset huonommat vaatteet kun ne oli erillisessä pussissa” sanoi tämä järjen valo!!!! En edes uskaltanut kysyä missä ihmeen rytkyissä lapsi mahtoi siellä synttäreillä olla…

    Kupla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: