Kolme korillista

Muutaman päivän kuume alkaa hellittää, ja pääsen ylös sängystä. Avoliitossa sairastaminen on aika kivaa; kaupasta ilmestyy ruokaa kaappeihin, pyykit peseentyvät ja on joku, joka silittää tukkaa ja säälittelee.

Tänään ajattelin vihdoinkin kirjata ihmettelyäni paikallisten lisääntymisestä. Esikoisen luokalla on 18 oppilasta, niistä poikia on kuusi. Keskimmäisen luokalla on samoin 18 oppilasta, niistä poikia on viisi. Kuopuksen luokalla on 19 oppilasta, poikia on kuusi nyt, kun tänä vuonna tuli kaksi poikaa toisesta koulusta.

Aluksi olin huolissani ja lähestulkoon ottamassa ympäristöviranomaisiin yhteyttä juomaveden tarkistuttamiseksi, mutta sitten selvisi että muilla luokilla tilanne on sitten päinvastainen. Alakoulu on täällä yksisarjainen, eli jokaista luokka-astetta on yksi luokallinen, eikä luokkia siis voi laatia mitenkään tasapainotetusti, kun on otettava se tietty ikäkohortti ja sillä mentävä.

Sitten on vielä toinen asia, joka vähän kummastuttaa. Esikoisen kaveripiiri on tänne muuton jälkeen rikastunut neljällä kaksosparilla. Neljällä! Entisessä koulussa ei ollut yhtään tuttuja kaksosia! Alakoulussakin on kahdet kaksoset, joka on sadan oppilaan koulussa oikeastaan aika normaalia, jos uskotaan Terveyskirjastoa, joka sanoo kaksossynnytyksiä olevan n. 1,5% kaikista synnytyksistä.

Mä ihmettelen. (Ja pidän ehkä vähän normaalia paremmin huolta ehkäisystä.)

Ai niin, se Tampereen blogimiitti alkaa minun osaltani näyttää aika epätodennäköiseltä. Olen aika tunnettu organisointikyvystäni, mutta taitelu kyseisen viikonlopun osalta on jo ehdottomasti aivan taitojeni ylärajalla. Yksikin nurkka jos rakennelmastani pettää, tulee katastrofi. Ja vieläpä niin, että jos nurkan pettäminen tapahtuu kun olen jo Tampereella alkoholin vaikutuksen alaisena, tulee ihan sietämätön katastrofi!

Advertisement

2 responses to “Kolme korillista

 • Celia

  Mistä noita tukansilittäjiä oikein tulee! Sellainen voisi olla oikein kiva. Selkääkin saisi hieroa kevyesti. Yön aikana tuli ikävä lihasjumi vasemman lapaluun kohdalle. 😉 Nautihan omastasi. 🙂

  Lisääntymistieteelliset pohdintasi ovat kiinnostavia. Olisikohan selityksenä moiseen erikoisuuteen, että kyseessä on kuitenkin ainakin osittain eri lisääntyjät, vaikka samaan ikäluokkaan kuuluvatkin? Niin ja voihan tosiaan olla niinkin, että juomaveteen on lisätty jotakin, mikä ei sinne oikeasti kuuluisi. 🙂

  • 3xikuisuus

   No, täytyy kyllä muistuttaa että tuo samainen mies myös nostaa verenpainetta niin usein ja niin korkealle, etten ihan suoralta kädeltä pysty sanomaan, kannattaako vai ei. Tällä hetkellä tuntuu vahvasti että kannattaa.

   Juomavetenä täällä on muuten useassa talossa kaivovesi, johon ei mitään nimenomaan lisäillä, toisin kuin teillä kunnallistekniikan alueella asuvilla. Et ottia tuota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: