Menee päiviä, viikkoja

Oho, aikaa istahtaa koneelle jo toisen kerran saman viikon aikana! Remontti alkaa tosiaankin olla ohi.

Koska remontin aikana ei juurikaan ollut aikaa olla lasten kanssa, lähinnä ehdin käydä vain huikkaamassa sisätiloissa että ”Laittakaapa ruokaa”, ”Siivotkaapa pöytä!”, ”Ripustakaapa pyykit!” ja ”Menkääpä jo hammaspesulle!”, rupesi tapahtumaan kummia. Siinä missä 15-vuotias ennen vain ynähteli kun yritin jutella, hakeutuu nyt sama lapsi juttusille ihan itse ja kertoo kuulumisiaan. Se on ihanaa! Kuopus taas on sanonut ääneen useamman kerran että haluaa viettää enemmän aikaa kanssani, mikä on mielestäni sekä ehdottoman liikuttavaa, imartelevaa että aika kypsästi havaittua noin niinkuin lapsen taholta. Veikkaisin että aika moni muu 8-vuotias poika olisi lähinnä ryhtynyt pahan olon takia rettelöitsemään, mutta tämä kultamurupa osti itselleen pääsyn betonivaluihin vesipojaksi.

Koska yhteistä aikaa oli niin vähän, elvytin huono-omatuntoisena iltasatuhetken. Vaikka olisin ollut oksettavan väsynyt, otin silti päättäväisesti kirjan käteen ja aloin lukea. Varmaankin vuoden verran työn alla ollut Harry Potter tuli luettua loppuun, ja nyt on Michael Crichtonin Dinosauruspuisto hyvinkin puolessa välissä. Kymmenestä minuutista puoleen tuntiin taattua läheisyyttä, ei hassumpaa. Vaikka nykyään on aikaa muullekin kuin tehtävänjaolle, en tod. ajatellut tästä tavasta luopua.

Advertisement

2 responses to “Menee päiviä, viikkoja

 • irkku

  Tähän ei voi sanoa kuin kuulostaa ihanalta!

 • HannaHoo

  Oi, iltalukemiset on ihan parasta! Meillä meni aikoinaan Topeliuksen välskärin kertomukset pojille iltasatuna, vähän ne innostui opuksen kirosanasta blitzdonnerwetterkreutzpappenheim, joka meillä luvallinen ruma sana. 🙂

  Vaikeuksissa joko hitsaudutaan yhteen entistä tiiviimmin, tai syytellään toista ja erotaan, miten olenkaan luulevinani, että teillä yhteinen rintama? Lastenkin osalta? Hienoa, peukut ja varpaat pidän ristissä, että tuolta myyjältä jotakin heruisi ja tilanne vähän helpottaisi.

  Vanha sananlasku, it never rains, it pours osui ja upposi taas kerran.

  HannaHoo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: