Ikinä koskaan enää en

Ai niin, Puola. Oletteko ikinä miettineet, miltä tuntuisi olla lukutaidoton? Menkää Puolaan, niin tiedätte. Tarjoukset, tärkeän näköiset kyltit, kadunnimet, liikkeiden nimet, kaikki kaikki kaikki, ovat jotain sillisalaattia, josta ei ota sanan sanaa selvää. Paitsi kadunnimi Karskiego, joka nauratti, ja ilmeisesti lääkäriaseman ikkunamainos ANALITYKA, joka nauratti myös. Karskiego -kyltin edessä otimme hassuttelukuvia asiaankuuluvine ilmeineen, analitykasta sentään räppäsin pelkän kuvan ilman mitään hassutteluita. Muuta mieleenpainuvaa oli migreenikohtaus, hotellin naapuritalon ikkunasta seurailtu parikymppisen tytön elämä ja eräs tomaatti. Ihan kivan reissun hohtoa himmensi kovasti se, että lapsenvahti oli järjestellyt koko huushollin kaapit uuteen uskoon matkamme aikana. Onko tehokkaampaa tapaa läpsäyttää naista henkisesti kasvoille kuin siivota kaapit? Täällä oli pyyhkeetkin viikattu eri tavoin, oma tapani nyt ei sitten ilmeisesti ollut kyllin hyvä. No kattilakaappi olikin rehellisesti sanoen  järjestämisen tarpeessa, mutta kun olin kahdenkymmenen minuutin ruoanlaittoajasta käyttänyt jo kymmenen minuuttia kattilan etsimiseen, kirjaimellisesti pitelin päätäni ja istuin lattialle huutamaan.

Se olikin sitten viimeinen reissu varmaankin ikinä. On surkeaa todeta ajautuneensa tilanteeseen, jossa koko palkka menee lainanmaksuun ja bensaan, varsinkin kun luuli jo rutiköyhyydestä päässeensä. Salaojaremontti on nyt aika hyvin ohi, tontilla ei ole enää ulkopuolisia eikä vuokrakoneita, kaikki kaivannot on ladottu umpeen ja multakin levitetty maahan. Kaikkinensa siihen meni sellaiset öhö öhö 90 000 euroa. Suokaa anteeksi, poistun oksentamaan.

No niin. Alakerta on vielä laittamatta ja korvaukset vaatimatta. Mitään ei voi rakentaa sen varaan, että niitä saisimme, joten jos näillä mennään, on edessä talon myynti ja muutto huokeampaan. Minä en jaksa palata kovin pitkäksi aikaa siihen tilanteeseen josta tämä blogi alkoi, että viisihenkisen perheen elättämiseen on varaa tasan lapsilisien verran, en, vaikka mies oli kaikin tavoin parempi kuin edellinen ja ympäristö hieman toisenlainen kuin se ammoinen vuokraslummi.

 

Advertisement

6 responses to “Ikinä koskaan enää en

 • HannaHoo

  Varmaan olette kaikki mahdolliset vaihtoehdot käyneetkin jo läpi, mutta oisko niitä lainoja mahdollisuus vähän fiksailla? Pidentää laina-aikaa ja maksella kauemmin ja vähemmän? Pankeillakaan ei taida olla intressissä saada teidän taloa ulosmitattua ja pakkohuutokauppaan, toisin kuin silloin ysikytluvun taitteessa. Mahdolliset korvaukset tietty auttaisi rutkasti, mutta noi on aina niin epävarmoja, kun joudutaan tappelemaan. Järkyttävä summa kertakaikkiaan, menisi mullakin yöunet ja ruokahalu, mikä jälkimmäinen ei tällä ruholla olisi sinänsä paha juttu.

  Ääh, se lapsenvahti halusi olla vaan avulias, mä olisin ihan tyytyväinen jos joku siivoaisi meillä vaikkapa ne kaapit, viis veisaisin mahdollisista kattiloiden ja patojen etsimisestä!

  HannaHoo

 • Ohari

  Voihan hitto kumminkin & kaikkineen, melko sieltä on. Komppaan kumminkin HannaHoota, että jospa asiat järkkääntyisi jotenkin niin, ettei teidän tarvitsisi muuttaa — ei varmaan sekään ajatus ihan hirveesti nappaa nyt just.

  Paitsi en komppaa tossa kaappiasiassa. Jos meidän kukkavahti kävisi puuttumaan kaappeihin, vetäisin kuakkaan, vaikka hän olisi kuinka kiva ja auttavainen ihminen ja tarkoittaisi vain hyvää. Primitiivireaktio, puolustelisin sitten itseä anteeksipyydellessäni.

 • 3xikuisuus

  Laina-ajat on jo 30 vuodessa – pitemmäksi niitä ei saa, ja johan tuo vaihteeksi aivan superrakas mieskin jo 40+. Onneksi eräs lähisukulainen pystyi takaamaan meille viimeisen palan lainaa, joten mitään ei mene ulosottoon. Aika näyttää, miten kituuttamista kestää.

  Onneksi joku ymmärtää kantaani kaappiasiassa! Tunsin jo itseni aivan superroistoksi saatuani sellaiset seläntakanakilarit kun toinen ihan takuulla yritti vain olla vain kiltti. Mutta minkä primitiivireaktiolle mahtaa?

 • vintti

  Ainoa, joka sai koskea minun keittiön kaappeihini, oli äiti. Sen hänelle sallin, ja se oli hänestä tapa näyttää- kuink arakas olen.
  Toki, kaikki kamat oli aina karussa sen jälkeen, ja yhteiseksi vitsiksi nousikin se,että soittelin perään j akyselin, missä mikin on.

  Mutta, se siunattu tyyppi,joka menisi mun vaatekaapille- jollekin kaapille, niin voi perse. Lähtisi kuin leppäkeihäs,eikä koskaan enää palaisi. Näkemiin, ei kun hyvästi!
  Joku roti, joku raja- ja se raja menee juuri siinä.

  Äh tuota raha-asiaa. Sitä ei voi kommentoida lyhyesti, ja pitkään en ehdi. Sitä paitsi se lienee niin kipeä, ja kurttuiseksi tekevä asia,että varovainen saa sanoissaan olla.
  Kuulostaa tyhmältä sanoa,että peukutan asioiden järjestymistä niin,että voitte kotiin jäädä, eikä siitä joudttaisi luopumaan.
  Se,kuka sanoo,ettei rahaa takaa onnellisuutta- voi suksia kuuseen. Tietenkin takaa. Jos ei ole rahaa, tai sitä vaan aikuisten oikeasti on ihan riittämättömän vähän lapsiperheen elämiseen ja välttämättömiin menoihin, niin aika vaikea on itseään onnelliseksi tuntea, vaikka oma perhe,lapset ja mies olsii kuinka ihana tahansa.
  Näin se menee.
  Ja se,että rahojen tiukkuus johtuu tuolalisista tapahtumista,ylläripylläreistä ja siitä,ettei itse ole sössinyt saa raivon nousemaan jo lukijankin päässä.
  Tuo vaan ei ole reilua.

  Kiitos,kun sain avautua..

 • irkku

  Voi tsiisus ja huh, että saitte sentään ulosoton pois niskasta! Ja juu, sama kuin oharilla, mun kaapit ja MUN järjestys! Menis kuppi nurin jos joku laittais kupin väärin nurin! Argh!

 • pinkki

  uh huh! Kaikki sympatiani sulle. Ihan painajaista tollainen. Mä kyllä prakaisin tollasesta kauhukuvastakin.ja sit toisaalta, joku viisas sanoi et jos ei kukaan ole kuollut tai loukkantunut, niin asiat on aika hyvin.
  Laiha lohtu 😦

  tsemppiä ja lottovoitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: