Karkkipaperia ja liimaa

Tänään on kaikunut pitkin nettiä ihmisten valitusta valtavista häslääjäamppareista, jotka pesää etsiessään tunkeutuvat sisälle asuntoihin, kouluihin ja työpaikkoihin aiheuttaen ihmisissä sydämentykytystä, kirkumista ja päätöntä säntäilyä.

Olin vähällä liittyä valittajien joukkoon, kun istuskelin kuistilla kahvikupin, tupakan ja facebookin kanssa, sillä juurikin mainitunlainen häsläri pörräsi pitkin kuistin kattoa saaden hiljaisen lepohetkeni aika epäonnistuneeksi. No, en minä niitä pelkää, mutta se ääni kyllä rassaa. Avasin jo tilapäivityslaatikon kirjoittaakseni kitinää, mutta laitoinkin tavarat pois käsistä ja kipaisin hakemaan hyönteismyrkkypullon.

Se siitä.

Halusin myös jakaa kanssanne huonoimman tarinan alun johon olen ikinä törmännyt. Se menee näin:

Teräksenkimalteinen aamunkajo nousi ja voimistui idän tuodessa päivän ja osoitti selvin merkein, että mahtaileva joskin hienostunut arabialaisvuode oli tyhjä. Leposija, joka olisi voinut helliä huomassaan orastavaa herkkää romanssia, olikin typötyhjä ihmisvartaloista.

Novelli on Walter de la Maren Yön sydämestä, joka löytyy ainakin Markku Sadelehdon toimittamasta kokoelmasta Paha vieras. Se on rassannut ja vainonnut minua jo päiväkausia, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että se on sittenkin paras koskaan lukemani tarinan aloitus. Itse tarina oli aika pliisu, mutta tuo aloitus! Argh!

Joudun ehkä aloittamaan taas itsekin fiktion kirjoittamisen, että saan tuon maun pois päästäni. Luulin että minulla olisi siihen jopa aikaa nyt kun taloa ei enää tarvitse lämmittää puilla ja suurimman osan tontista on sovittu saavan näyttää kauniisti luonnotilaiselta – mutta silloin en vielä tiennyt kuinka paljon työtä tarvitaan, että tontti näyttää kauniisti luonnontilaiselta. Tällä hetkellä pihalla makaa noin kolme peräkärryllistä risua ja moskaa matkalla kaatopaikalle, ja meillä on vieläpä aika iso peräkärry. Ehkä nipistän lisää aikaa omista yöunistani kirjoittamista varten, vaikka jo aiemmin on todettu että se ei tee ihmiselle hyvää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: