Kun tuuli minua puistaa

Opetus tarinankerronnan taidosta keskimmäiseltä:

”Muistatko äiti kun emokisu raapaisi tädin koiraa nenästä, ja sitten se koira kuoli?”

”Muistan kyllä, mutta se koirahan kuoli vasta kahden vuoden päästä eikä se liittynyt siihen raapaisuun mitenkään?”

”Niin, mutta se kuulostaa jännemmältä kun sen kertoo noin.”

Pakko ihailla tuota lasta. Ikää viittä vaille kymmenen.

Elämässä on taas aineksia vaikka mihin saippuasarjaan. Viikonloppu oli ehkä paras ikinä, kävin mm. kuopuksen kanssa moikkaamassa Termostaattoria Tampereen kirjamessuilla ja Y-miehen savustusinnostuksen seurauksena jääkaappi on täynnä kylmäsavustettua lohta. Maanantaina kysyttiin paperit kaupassa, kun ostin kaljaa ruokatavaran lisäksi. Siinäpä ne kivat asiat.

Nyt esikoisen isä on lähestynyt lastenvalvojan kautta tapaamissopimuksen merkeissä, asia joka tulee puhututtamaan jo aiemmin mainittujen syiden takia kovasti, ja koska X-mies ei ilmeisesti ole tottunut olemaan sopimuksellisessa tilassa, tahtoo hän lasketuttaa elatusavun uudestaan. Mä en jaksais, mutta kuka muukaan nämä hoitaisi.

Advertisement

2 responses to “Kun tuuli minua puistaa

 • HannaHoo

  Kymmenvuotiaat on aika fiksuja! Ihana ikä, murrosiästä ei useimmilla vielä tietoakaan, pikkulapsi-ikä kaukana takana. Toi on ehkä suunnilleen se ikä, jolloin lastensa kanssa voi keskustella järkevimmin, ennen aikuistumista.

  Pidä puolesi sopimusta tehtäessä, X-mieshän on korvausvelvollinen niistä viikonlopuista, jolloin ei tapaakaan lapsia…Tuskin on itse sitä ajatellut.

  Mä luulin tuon kaiken olevan ohi, kun Juniori täytää nyt 18, mutta ehei, mua uhkaillaan nyt oikeudella etc. kun herra X luuli, että kun olen kyllästyttyäni huomautteluun ja viivästymisiin ja maksamattomuuteen siirtänyt aikoinaan elatusmaksut kaupungin huomaan, niin yt niitä peritäänkin häneltä!Mua on uhattu oikeudella ja suojelupoliisilla ja ties millä. Kas kumaan, kun MINÄ en peri yhtään mitään, ja ne elatusmaksut ei niinkuin katoa mihinkään. Huhheijaa.

  HannaHoo

 • Tampereen kirjamessuilta selvinneen hajahuomioita 00208 « Mielenkiinnotonta

  […] jälkeen vanhan ystäväni (hei toinen-M) ja olihan siellä blogituttuja (jo kerran mainittu 3xikuisuus). En oikein keksi mitä muuta sosiaaliselta elämältäni voisin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: