Kohta lähtee

Ei saisi yleistää eikä leimata kokonaista ihmisryhmää muutaman riemuidiootin takia, mutta pakkohan se on sanoa: miehet ovat käsittämättömiä.

Kenestä aloitetaan? X-miehestä? Selvä.

Herran piti ottaa lapset kesällä kahdeksi viikoksi, mutta vain sillä ehdolla että siltä kuulta ei tarvitse maksaa elatusmaksua. En suostunut. Nyt ottaa lapset vain viikoksi, ja on katkera ja käärmeissään koska potee vakavaa oikeusmurhaa. Pyysin ystävällisesti kääntymään paikallisen sosiaalitoimiston puoleen toimeentulotukiasioissa, sillä niin muutkin eronneet miehet tekevät ennen ex-vaimon ja lasten lompakolla käymistä.

Jatketaanko Y-miehellä? No, sain ikävänsävyisen puhelun josta säikähdin ja järkytyin, ja vaikka mies oli valmiiksi möks, pyysin suoraan ja selkeästi tukemaan minua tässä asiassa ja olemaan minulle ystävällinen. (Sensuroitu pätkä poistettu, sisälsi vain väynyttä nillitystä.) Kiitti, kiitti. Mihin minä niitä vihamiehiä tarvitsinkaan?

Ja se asia, josta aluksi järkytyin, liittyy sekin miehiin. Esikoisen isä, joka ei ole ollut minuun yhteydessä yli kymmeneen vuoteen, soitti ja sanoi että nyt mennään isosti oikeuteen tapaamisista ja elatuksista ja että nyt akka olet kusessa kun et suostunut luopumaan elatusmaksuista. Lapsi pitäisi sinne päästää ja jos en päästä, niin lapsi jää sinne, eikä edes poliisi saa häntä hakea pois.

Soitto lastensuojeluun selvensi asioita kummasti, ja ihan mielenkiinnolla odotan, miten pitkälle oikeus ottaa käsiteltäväkseen jutun, jossa toinen puhkuu uhoa ja vimmaa taas yksi 18-vuotias avovaimo rinnallaan yrittäen saada luokseen lasta, jonka huoltaja ei ole, jota ei ole tavannut vuosikausiin ja jonka kuulumisia ei ole kysynyt kertaakaan.

Mielellänihän minä tukisin lapsen suhdetta isäänsä, mutta ehkä kuitenkin avoimuuden ja luottamuksen kautta. Ensimmäinen piipahdus vuosikausiin kun on puhelimessa rähjäämistä ja oikeudella uhkaamista, niin voin sanoa että öh.. no, kauhean luottavaiselta ei tunnu. Mutta kaikin mokomin, kukin tyylillään.

Mutta vittu että vituttaa kaikki.

Advertisement

12 responses to “Kohta lähtee

 • SusannaFin

  Miehet….

  Mun isä (kenet olen tavannut yhteensä n. 5 kertaa) soitti mulle kerran kun olin jo 18. Kännissä raivos että hän tahtoo tavata mut HETI koska hänellä on TAPAAMISOIKEUS ja mennään vaikka oikeuteen mutta häntä ei voi estää mua tapaamasta. Muistutin kevyesti, että oikeudet yleensä menettää jos ei hoida niihin liittyviä velvollisuuksia, ja että valitettavasti nyt on liian myöhäistä roikkua niissä oikeuksissa… että voiki olla idiootti faija…

 • miumau

  oih. Voimaa sikana. Ja vitutus-tukea.
  Kieltämättä väkisinkin tulee mieleen yks jos toinenkin esimerkki tuon toisen sukupuolen mitä ihmeellisimmistä aivoituksista. Just juttelin siskoni kanssa puhelimessa, jolla ensimmäinen mies dumppas sen yhen ehkäjust18veen takia sen ollessa 5.kuulla raskaana ja jonka toinen tosihyväkunnonmies reissaa joka ikinen viikonloppu ”työkeikoilla” tuntureissa lasketellen ja dokaillen siskon istuessa kiltisti kotona kahden mukulan ja yhden mahan kans. Nyt tämä kunnon mies oli sitten pyytänyt vielä toiselta paikkakunnalta vanhempansa ja kaksi tytärtä aiemmasta liitostaan pääsiäisen viettoon heille, mutta lähtikin itse yllättäen reissuun. Mahtista. Just sitä mitä jokainen erittäin pahoinvoiva ja supisteleva raskaana oleva nainen kaipaakin. Anopin ja neljä muksua juoksemaan jalkoihin.
  Mutta, on kai niitä hyviäkin miehiä. Kai.

 • Joku

  Ekana haluaisin sanoa, että oon lukenut blogiasi varsin kauan, ja tykkään että vaikutat tosi kivalta tyypiltä. Sulla on ollut vastamäkeä ja olet huumorilla puskenut monen umpihangen läpi.

  Siksi toivon ettet ota urpona mottauksena (no saat silti ottaa!) kun kysyn, mikä ihme sun on saanut olemaan tuollaisten möllien kanssa? Eikö sun idioottitutka ole aikoinaan ollenkaan reagoinut vai oletko tykännyt jostain karskin omantienkulkijan viboista niissä?

  (Sorry. Meen pois)

  • 3xikuisuus

   Muksaa kun hiljaisetkin kommentoi.

   Tiedätkö, rupesin vasta eilen miettimään valitsenko tosiaan pelkkiä urveloita. Hetken asiaa punnittuani tulin siihen johtopäätökseen, että en.

   Esikoisen isän valitsin 13-vuotiaana, eli sitä ei lasketa.

   Toisten lasten isän kanssa ajauduin yhteen hormonihuumassa, ja tuloksena olikin kauniita, älykkäitä lapsia. Yhteenmenon aikaan mies oli kiltti, älykäs ja vähän hissukka, ja oli sitä samaa myös eron aikaan. Vittumaiseksi mies rupesi vasta reilusti eron jälkeen, kun ryhdyin seurustelemaan Y-miehen kanssa ja X-miehelläkin oli jo oma uusi kulta. Kyökkipsykologin arvosanani riittää kyllä kertomaan miksi, mutta antaa olla.

   Y-mies pisti silmään ihan fyysisten ominaisuuksien pohjalta, eli hormonit varmaan taas. Mies on tällä hetkellä taas kulta ja hanibeibe, rakkausryppy on oiottu ja silitetty. Idioottitutka ulisee oikeastaan silloin kun mies tekee jotain, mitä minä en pysty ymmärtämään vaikka miten pähkäilen, mutta kumman kohdalla se ulisee, on arvoitus.

   Vasta nyt olen tullut ajatelleeksi että miesten kohdalla voisi tosiaan miettiä vähän tulevaisuuttakin eikä vain sitä miltä yhdessäolo tällä hetkellä tuntuu, ja kyllä Y-mies on ihan hyvä valinta siinäkin mielessä. Toisinaan vähän haastava, mutta alan oppia. Samoin toinen.

   Ikinä en ole tullut laskelmoineeksi että kelpaisiko tuo tai tuo minulle. Ehkä olisi kannattanut. Nykyään ainakin neuvon sinkkuja miettimään uutta kumppania katsellessaan että onko toinen sellainen ihminen, jolle voisi antaa lapsensa joka toinen viikonloppu.

   Ugh, olen puhunut.

 • Zepa

  Onks tää esikoisen isä ihan terve?

  Ite pitkälti välttelen miesten kanssa ns. ”asioimista” just sen takia kun vaiks ne on kuin mukavii, niiltä puuttuu lopulta aina se normaali järki ja testostereo ulvahtaa.

  • 3xikuisuus

   Terve? Omasta mielestään ihan varmasti. Joku toinen saattaisi vähän huolestua seikasta jos toisestakin. Jos joku muu tekisi samaa kuin hän, voisi hänkin paheksua.

   Jos tämä avoliitto joskus tyssähtää, seuraan esimerkkiäsi ja alan vältellä ”asioimista”.

 • Impi

  Ei saisi jälkikäteen sensuroida tekstistä pitkiä pätkiä. Nyt jäi pahasti epäselväksi mitä tapahtui ja mikä sai aikaan moisen paheksunnan Yyn edesottamuksia kohtaan. Miesten tilannetajuhan ei tunnetusti aina ole kovin kaksinen, se voi olla realiteetti vaikkei kyseessä edes olisi mikään erityinen idiootti. Mutta mene ja tiedä, kun ei saanut tietää mistä oli kysymys!

 • kupla

  Ensinnä mää nauroin tota ”asioimista” niin paljon, että unohdin mitä mun piti kommentoida. No ainakin se, että mitäs mun esikoisen biologisesta isästä sanotte : se pahoitteli aikanaan ettei ollut soitellut (noin vuoteen) tyttärelleen, kun ”on hankala kun on pitkä välimatka täältä toiselta puolen suomea”. Mä mietin että munko se piti sitten olla joka kertoi hälle puhelimen mullistavuuden : sillä voi soitella kuulomatkan ulottumattomuuksistakin, aatelkaas mikä keksintö…

  Ja ikäväkseni olen huomannut että (jos sitä onkin aina lastensa vanhempi , myös heidän aikuistuessaan, tätä en siis pahoittele) niin sitä on aina näköjään eksänsä eksäkin, sen verran tiuhaasti edelleen niitä pikkasessa maistissa tehtyjä puheluita saa vastaanottaa edelleen….

 • Nukkavieru

  Mun exä oli avioliiton aikana vaimon pieksijä ja pettäjä, joka lähti toisen naisen matkaan. Erosta on jotain 15 vuotta, ja tässä matkan aikana on ollut erilaisia vääntöjä jos jostakin, mutta hän on maksanut elatusmaksut ja tavannut lasta säännöllisesti.

  Pari vuotta sitten exän äiti kuoli. Sen jälkeen exän asenne minuun muuttui jostain syystä myönteiseksi. Ehkä hän tajusi, että hänellä on oikeasti vain tämä yksi lapsi ja mä olen sen äiti tms. Esikoinen on jo 18 vee, mutta exä maksaa edelleen elatusmaksua ja puolet lukiomenoista. Ihan omasta aloitteestaan ja vapaaehtoisesti.

  Tämä tarina on tosi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: