Olen itseään ilmaava moottori

Kuopus on nyt sitten päässyt kita- ja nielurisoistaan. Vanhaa vitsiä mukaillen leikkaus meni hyvin, mutta potilas voi kehnosti, paljon kehnommin kuin pitäisi. Jos kaikki olisi mennyt hyvin, olisimme päässeet kotiin leikkauspäivänä kello 15. Pääsimmme klo 20.30, ja vasta kuopuksen sitä kovaäänisesti vaadittua. Kovaäänisyys oli se merkki, joka vakuutti hoitajat siitä että heppu on suurinpiirtein selvillä vesillä.

Periaatteessa lapsen olisi pitänyt kyetä vähän syömään jo leikkauspäivänä, mutta käytännössä söi vasta äskettäin, oltuaan kaksi ja puoli päivää mehulinjalla. Sitä ennen häntä oksetti niin, että kun lapsi uskalsi loitontua oksennuspussista edes kahden metrin päähän, riemuitsin hiljaa mielessäni.

Tällä kokemuksella voinen sanoa, että jos lapsellenne mietitään kyseistä leikkausta eikä se ole ehdottoman pakollinen, elekää ruvetko.

Noin muutenkin kaikki menee tutusti ja turvallisesti päin mäntyä. Minun piti olla tämä viikko hoitamassa kuopusta, ja tämä oli esimiehelle ok, mutta eilen soikin puhelin että totanoinnii, tulepa huomenna aamuvuoroon, kun olet kerran avoliitossa ja siippasi tulee iltavuoroon. Eipä siinä auttanut paljon ikistä, pakko oli mennä, vaikka olin luvannut ettei mies joudu ikinä koskaan lapsenvahdin rooliin. Käytännössä olen edelleen yksinhuoltaja, mutta lapsilisästä puuttuu yh-korotus, en voi kutsua lapsenvahtia kotiin ja joudun tekemään rutkasti enemmän kotitöitä kuin muutoin tekisin – enkä saa enää hoitaa sairasta lasta kotona palkan kanssa, koska minun pitäisi tehdä toista vuoroa kuin Y-mies jotta voisimme ”jakaa hoitovastuun”, joka siis kuuluu yksin minulle. Ja jotkut ihan totta ajattelevat, että lähdin vanhemman miehen mukaan taloudellinen hyöty ja omakotitalon kuvat silmissä! Ah ma nauraisin, jos jaksaisin enää nauraa tässä tilanteessa.

Esimies oli nimittäin luvannut että saan palkalliseksi vapaaksi myös reumatutkimuksiin kuluneen päivän, mutta pyysi tänään toimistoonsa ja sanoi ettei se käykään, sori vaan kauheesti. Eipä siinä mitään, mutta kun tutkimuksiin menee yhteensä kaksi päivää, joista toinenkin on sitten palkaton. Tämä siis samaan aikaan kun kuopuksen leikkaus á 100e, esikoisen harrastus á 109e, keskimmäisen harrastus á 109e ja kuopuksen harrastus á 95e erääntyvät ja esikoiselle oli pakko ostaa 150e:n patja.

Tähän samaan syssyyn voisi oikeastaan avautua myös X-miehestä joka pyllyilee taas, mutta säästän ainoaa hermoani ja yritän lopettaa ajoissa.

 

Advertisement

4 responses to “Olen itseään ilmaava moottori

 • Tiina

  Olisi hauska tietää mikä olisi jonkun lainoppineen tai ammattiliiton ihmisen mielipide tuosta sairasloman eväämisestä sen takia, että avomies, joka ei ole lasten huoltaja, on tiettävästi eri vuorossa töissä kuin sinä. Ei kuulosta minusta ihan siltä, että menisi kaikkien pykälien mukaisesti.

 • SusannaFin

  Sinun avopuolisosi EI ole lastesi huoltaja eikä häntä voi velvoittaa sairasta lasta hoitamaan.

  Toi leikkaus muuten oli ihan karsee. Se toipuminen oli ihan karsee. Meille kyllä sanottiin Mehiläisessäkin, että kunhan jätskiä tai mehua vetää ni hyvä, ei tarvi mitään syödä ekoina päivinä. Oli se todella kipeä. Mut parani sitten, ihan yhtäkkiä vaan. Mitä nyt viikko leikkauksesta jouduttiin jorviin kun kuume nous, loppujen lopuksi kyse oli flunssasta, mikä nyt sattu tulemaan samaan aikaan. Ei ole koskaan käyny kukaan niin paljon sääliks ku silloin, kurkku leikattu auki ja sit sulle tulee yskä….

  Mulla on sellainen hauska tilanne, että saan yh-korotukset edelleen, koska kelan mielestä kaksi naista saman katon alla ei elä parisuhteessa, vaikka sen heille ihan kirjallisesti ilmoitin :DDD joskus kannattaa olla homo 😀

 • irkku

  Itseäni kiinnostaisi kovin onko tuosta olemassa oikein maininta jossain lakiteksteissä että avopuoliso on hoitovelvollinen vaikka ei olekaan lasten huoltaja? Kuulostaa tosi oudolta noin yleensä ottaen…

 • 3xikuisuus

  Kas tässä suora siteeraus kaupan alan työeshtosopimuksesta:
  ”Alle 10-vuotiaan sairastuminen:
  Oikeus palkkaan 1–3 kalenteripäivään sisältyviltä työpäiviltä, jos
  • poissaolo on välttämätöntä lapsen hoidon järjestämiseksi tai lapsen hoitamiseksi
  • sairaudesta on toimitettu lääkärintodistus tai muu työnantajan hyväksymä selvitys
  • toisella huoltajalla, huoltajan avio- tai avopuolisolla tai lapsen huoltajalla, joka ei asu samassa taloudessa ei ole ansiotyön, työajan, välimatkan, aselvelvollisuuden tai siviilipalvelun suorittamisen tai kertausharjoitusten takia mahdollisuutta järjestää hoitoa tai itse hoitaa lasta.”

  Eli tiukasti tulkiten minun pitäisi kysyä myös X-miestä hoitamaan lasta, voi lollero sentään XD

  Ei vaan oikeasti, nyt täytyy mennä ihan kieli keskellä suuta tämän jutun kanssa. Jos työnantajapuoli alkaa ihan täysin kusipääksi (mikä on ikävä kyllä melko mahdollista) voidaan työaikajärjestelyni (eli ikuinen aamuvuoro kun muut tekevät 2-vuorotyötä) purkaa. Silloin kyllä vaihtuisi osoite aika vikkelästi, joko leikisti tai oikeasti. En voisi tehdä iltavuoroa, en todellakaan voisi odottaa että Y-mies hoitaa lapsiani koko pitkän illan ja sitten venyä ja maleksia yksin kotona aamupäivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: