Tänä iltana tanssin

Sydän, sydän julkaisi uuden levynsä Kapseli nyt tammikuussa. Tilasin sen kätevästi netistä, tämmöinen syrjäseutujen asukki kun olen, ja sain sen suoraan postilaatikkooni julkaisupäivänä. Kaksi päivää meni tehosoitolla (no, lähinnä työmatkoilla, muutoin kun en juurikaan ehdi musiikkia kuunnella), ennenkuin levy meni ihon alle, pääni syttyi palamaan ja teki hirmuisesti mieli lähteä keikalle, joka olisi sattumalta ollut samana iltana. Hetkisen jopa luulin että se onnistuisi, mutta turha luulo oli se.

En edes yritä teeskennellä olevani minkäänlainen kriitikko, mutta kirjoitan silti että mielestäni tämä levy on jonkinlainen yhteensulautuma kaikista edellisistä levyistä. Sanoitukset ovat edelleen jotain ihan muuta, mutta voisin vaikka vannoa että nyt ne ovat vakavampaa, pohdiskelevampaa ja aikuisempaa muuta. Katsantokantani voi toki johtua silkasta projektiostakin, olenhan nyt itse monessakin mielessä vakavampi, pohdiskelevampi ja aikuisempi. Tuttua Sydän, sydänmäisyyttä tuo lisää se seikka, että julkisuudessa on levyn biiseissä hieman eri nimet kuin levyn kannessa.

Oma lempiraitani voisi olla progeileva kolmosraita Maa halkeaa, itkettävän kaunis ja haikea yhdeksäs kappale Skorpionin pisto tai levyn päättävä kappale Viimeinen aamu, josta on vaikea saada otetta kuvatakseen sitä millään tavoin. Uskonnollisen harras, tsemppaava soturin taisteluunvalmistautumis -jokin? Seiskaraita Pulinat pois taisi kyllä olla se, joka lopulta sai tukan tuleen.

Kapseli on levy, jota tämän blogin pitäjä suosittelee kiihkeästi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: