Raps, kloks, klink

Vesivahingosta tuli taas lisää tietoa. Talon perustukset ovat läpimärät. Aiemmin niin optimistinen riita-asian sovittelija, jonkin sortin rakennusmestari jonka tehtävä on saada sopu aikaan ja maksajat selville nimenomaan tämmöisissä tilanteissa, oli aika vaisu. Veikkaisi kuitenkin että talon saa vielä kuntoon. Vaihtoehto nimeltä kaupan purku tuntuu koko ajan houkuttelevammalta, mutta ilmeisesti silloin emme saa rahoja mistään, kun myyjällähän niitä ei enää ole. Ulosoton kautta saattaa saada satasen silloin, toisen tällöin, mutta muuten taloon laitetut rahat on menetetty. Ja jossain pitäisi silti asua. Kylläpä voi ihmistä ahdistaa! Reilu satatonnia velkaa ja ehkä korjauskelvoton talo. Ei varmaankaan ihme että voisin nukkua vaikka kello ympäri.

Kuopus oli tänään jumissa liikenneruuhkassa. Koulutaksi oli joutunut pysähtymään odottamaan rekan ojastanostoa, ja ajoaikataulussa pysymisen vuoksi oli saanut liikennettä ohjaavalta poliisilta luvan kääntyä ympäri ja lähteä takaisin tulosuuntaan. Kun iso auto oli saatu sahattua ympäri, oli muussa jonossa rysäytetty peräänajo niin, että toinenkin suunta oli tukossa. Kuopus raportoi minulle puhelimitse lievästi epäuskoisena siitä, miten paljon uusia kirosanoja voikin oppia.

Ja jos oli kuopus myöhässä, oli esikoinenkin. Lapsi oli siinä käsityksessä että lähden isolle kylälle ostoksille eikä kaverille menosta tarvitse siksi ilmoittaa, ja minä taas olin ihan ajatellut että odotan lapsen kotiin ja lähden vasta sitten. Kotiin saapuikin sitten sydämensä ensimmäistä kertaa särkenyt nuori nainen. Ensimmäinen seurustelusuhde on päättynyt, ja muistan vain haaleasti miltä tuossa tilanteessa tuntui. Yritän olla vähättelemättä tyyliin ”Ole iloinen ettei teillä ollut yhteisiä lapsia” ja ”Ei teillä sentään asuntolainaa ollut” ja ”Tämä oli vasta ensimmäinen, vuosien kuluessa se helpottaa”. Äitini aikoinaan tokaisi suurinpiirtein samassa tilanteessa, uuden kullan jo kainalossa ollessa, että ”Se on sama paska uuesa paketisa”. Se oli silloin mielestäni aika kyynistä, ja onneksi olen edelleen samaa mieltä, niin huonoja valintoja kuin miesten osalta olenkin tehnyt.

Advertisement

7 responses to “Raps, kloks, klink

 • irkku

  No voi pska tota talotilannetta. Että harmittaa sun puolesta ja paljon! 😦 Toivottavasti asia selviää parhain päin jollain keinoa. Jaksamisia!

 • termostaattorit

  Kestämistä molemmille :-/
  Eikö vakuutus korvaa mitään?

  Esikoiselle voit kertoa että tietyissä piireissä kannatetaan arpikudoksen hankkimista nuorena. Ei satu sitten niin paljon enää vanhempana.

 • Nukkavieru

  Voisiko sitä myyjää mitenkään velvoittaa ottamaan lainaa ja maksamaan kauppasumma takaisin? Ei ihan kuulosta reilulta, että vahinko jäisi teidän kontollenne.

  • Bloginpitäjä itse

   Kiitti vaan myötävoimattomuudesta. Vakuutus ei korvaa, se on selviö. Periaatteessa voisi ajatella että tämä on myyjän vastuulla, mutta eipä sekään ole kirkossa kuulutettua. Raastupaan ei hotsita lähteä, siksi hankimme sovittelijan. Myyjä ei varmasti saa lainaa enää mistään, sillä on jo nyt ihan pulassa uuden talonsa kanssa, jonka rakennuskustannukset ovat kuulema jo nyt 100 000e yli arvion. Huhhei!

 • miumau

  Hei!

  Ja äärettömän tunnerikas kiitos äärettömän mielenkiintoisesta illasta! Eksyin blogiisi Epäluonteenomaisen sivupalkeista ihan vahingossa ja muutaman uusimman kirjoituksen perusteella katsoin ensimmäistä kirjoitustasi ihan siinä toivossa, että sieltä löytyisi selitys sille miksi tätä blogia tulis jatkossa lukea, (jaehkäkoskakun tuo sinun kirjoittaja-kuvauksesi ei niin hirveän kauheesti antanut vinkkiä siitä mitä onkaan tulossa, tai ehkä sittenkin, no enivei) niin katsoin ensimmäistä (täällä olevaa) kirjoitustasi, enkä sitten vain enää osannut lopettaa. En lue kamalan paljon blogeja ja ihan takuulla tämä on ensimmäinen, jonka olen lukenut kokonaisuudessaan. Mahtavasti mun mielenlaatuun sopiva kirjoitustyyli ja (blogi)elämäsi imaisivat minut mukaan ja jään lukijaksesi.

  Ajattelin vuodattaa fiilikset kommenttiboksiinkin näin muutaman siiderin voimalla, jospa se antaa edes hitusen lämpöä rintaan vaikeaan tilanteeseen. 🙂

  • Bloginpitäjä itse

   Siis luitko oikeasti kaiken myös vuodatuksen puolelta? Melkoinen rupeama, toivottavasti ei sirise silmissä silleen ikävällä tavalla.

   Lämmin kiitos kehuista. Tiedätkös, rintani oikeasti tuntuu oikeasti paljon lämpimämmältä! Ikävä tunnustaa mutta on hetkiä jolloin blogi on ainoa paikka jossa saan myönteistä palautetta. Siksikin kiitän.

 • miumau

  En ihan niin innokkaaksi faniksi kyllä vielä ryhtynyt, seurasin elämääsi ainoastaan tämän reilun vuoden taakse. 😀 Kyllä siinäkin jo meinas välillä silmät sirrittää.. ja lapset kisko suuntaan jos toiseen ja mieski hermostu ku ei päässy laskujen maksuun.. mie kuitenkin koukutuin. 🙂

  Kehuja anettaan tällä maan kolkalla ihan liian vähän. Ja jos sattuu olemaan yhtään muottiin sopimatonta laatua, vielä vähemmän, tiedän. Mutta miepä olen joskus päättänyt, että yritän vähemmän kailottaa silloin ku v…ttaa ja enemmän silloin ku ihastuttaa. No, ainaki mie enemmän kerron nykyään silloin ku joku osuu ja uppoaa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: