Vuoden ensimmäinen

Ai niin, hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille.

Sähköt olivat poissa neljä päivää. Juuri kun tilaan alkoi tottua, ne palasivat ja oli pakko alkaa imuroimaan. Myrsky kaatoi tontiltamme kolme isoa puuta ja katkaisi yhden pienen. Yksi puista oli hirmu vaarallisesti talon lähellä, ja kun Y-mies läksi sitä parturoimaan, oli se tehnyt jotain yllättävää niin (puu siis), että moottorisaha killui vuorokauden verran noin kahden metrin korkeudessa.

Alakerran vesivahingosta tihkuu uutta tietoa. Se pahenee, eikä kukaan tiedä miksi. Rinnetalo on pakko kaivaa esiin rinteestään, eikä se tule halvaksi.

Näistä huolimatta olotila on jokseenkin levollinen *). Niin levollinen, että uskaltauduin vaatekauppaan! Otin kuopuksen mukaan, koska esikoinen ja keskimmäinen halusivat katsella kotona pelottavaa elokuvaa. Herttainen pikkupoika otti makutuomarin roolin tosissaan, ja arvioi jokaisen sovittamani vaatteeni pieteetillä: ”Tuo sopii sulle työvaatteeksi. Tuo mekko on hyvä yöpaitana, mutta ei se päällä voi juhliin mennä. Tuota voit käyttää vain, jos menet Havaijille tanssimaan salsaa.” Lopulta ostin vain kaksi töihin sopivaa paitaa, mustavalkoisena ja punamustana.

Samalla reissulla ostin ilotulitteita, kun oli kerran ylimääräistä rahaa, kiitos isän joululahjan. Listan lueteltuani myyjäpoika näytti siltä, että sanoo kohta jotain, ja sanoikin. ”Ei naiset yleensä osta näin paljon.” ”Minä ostan”, sanoin, ja perheenisät vieressä katsahtivat minua pariutumismielessä. Mielihyvästyin.

*)Tällä hetkellä yritän tosin murjottaa, koska minun piti tänään päästä aloittamaan Y-miehelle lapasia (Vannon että vahingossa kirjoitin ”lapsia”, ja röhähdin kirjoitusvirheelleni niin, että sain pitkän kyyneliin päättyneen yskänpuuskan, ristus sentään!) mutta emme ehtineetkään lankakauppaan. Ikään kuin lapasten aloittamisen viivästys päivällä olisikin tässä katastrofissa jotenkin tähdellistä, daa-a.

Advertisement

2 responses to “Vuoden ensimmäinen

  • irkku

    On se! Se on maailmanloppu! Tiedän kokemuksesta! Vaikka täällä mökillä möllöttäessä on vallan hauskaa ja kivaa ja ihanaa niin jösses että sydämeen koskee kun EN EHTINYT lankakauppaan ja EX-anoppi sentään oli pipotoivojan asemassa! JÖSSES! Olen selkeästi viallistakin viallisempi ex-miniä! 😦

  • marika

    minä ihan oikeasti luin että ”piti päästä aloittamaan Y-miehelle lapsia”… hmmm.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: