Kerran kiepillä ympäri

Kylppäriremonttia varten otin yhteyttä kahdeksaan firmaan, ja selvitin joko sähköpostilla tai nettisivuillaan olleella yhteydenottolomakkeella lyhyesti tilanteen: Oli vesivahinko, ja kylppäri pitää purkaa aika nopeasti kuivatuksen alta.

Kahdeksasta yhteydenotosta yksi pomppasi heti takaisin, sillä sähköpostiosoite oli virheellinen. Se siitä, en alkanut selvittelemään oikeaa.

Yksi laittoi heti samana iltana viestin, että voisi tulla vilkaisemaan ennen hinta-arviota, kaksi seuraavana päivänä. Näistä toinen lupasi soittaa kylppärin nähtyään, mutta ei soittanutkaan. Kolmas antoi hinta-arvion heti puhelimessa, kylppäriä näkemättä.

Yksi ilmoitti kahden päivän päästä, ettei pysty nyt ottamaan kiireellistä työtä.

Kahdesta ei kuulunut koskaan yhtään mitään.

Ja heti kun olin kolmesta tarjouksesta tehnyt päätöksen että mikä virma otetaan (se jonka täällä käynyt mies rapsutti Kisua ja kertoi sen kovasti muistuttavan omaa edesmennyttä Tassuaan, jonka elämässä olisi ollut romaanin ainekset), kävi taas yksi kosteusmittaaja ja totesi, ettei kylppäriä tarvitsekaan purkaa…

..ellei siis halua. Haluaisiko? Rahoituksen saisi periaatteessa järjestymään. Nykyisellään alakerran kylppäri on R U M A . Nyt koko alakerta on jo valmiiksi paketissa. Jos ensin laittaisi makuuhuoneen kuntoon  ja rempparoisi kylppärin vasta parin vuoden päästä, olisi koko alakerta täynnä pölyä ja hankaluutta. Nyt ei olisi. Hmm.

Tai no, mitä tässä kursailen. Olen jo valinnut laatat ja kaikkea. Nyt pitäisi vain saada ajatus ylimääräisestä rahanmenosta ja uusista täällä ravaavista miehistä markkinoitua toiselle puoliskolle. Taidan alkaa siihen vasta joulun jälkeen, eli onneksi ihan pian! Ennustin jo ammoin että tämä joulu tulee menemään pilalle, enkä vedä ennustustani takaisin ainakaan alakerran remontin takia. Anoppikin tulee, jaiks! Ja kuopus on murheellinen, sillä perheen perinteiden mukaisesti kerroin hänelle koulun alettua, että joulupukkia ei ole olemassa. Ei olisi kuulema tarvinnut kertoa, sillä nyt on kaikki ihan tyhmää.

Oikeastaan olen ihan samaa mieltä.

Advertisement

2 responses to “Kerran kiepillä ympäri

 • HannaHoo

  Eiiiii! Ei lapsille saa kertoa, ettei joulupukkia jne. ole! Päinvastoin, viimeiseen asti pitää uskotella, että toki on, milläs niitä muuten uhkailee ja kiristää juhannuksesta lähtien?

  Mä tekisin rempan justnytheti, kuten mun luonteeseen muutenkin kuuluu. Niinkuin ilmeisesti nyt tulee käymään.

  Eikä joulua mikään pilaa, tulee vaan erilainen joulu kuin ehkä ajattelit. Väliäkös sillä?

  HannaHoo

 • termostaattori

  Älä sure, viimeistään armeijassa olisivat paljastaneet totuuden muutenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: