Ota muroja

Hassua. Nostin esimerkiksi harmaalla alueella olevasta blogausaiheesta lapsen housuun kakkaamisen, arvelin että voin sen tehdä jos lapsi on pieni, mutta jos niin iso kuin omat lapseni jo ovat, se ei enää olisi sopivaa. Sitten kuopus kakkasi pihatielle, ja se oli niin riemastuttava juttu, että oli pakko kertoa. Ja tässä iltana eräänä esikoinen tuli niin sanotusti pissat kintereillä kotiin. Kun oli jäänyt bussista kylällä, oli arvellut että ehtii kyllä kävellä kolme kilometriä kotiin, ja kun oli tajunnut ettei ehdikään, oli ollut jo liian pitkä matka kävellä takaisin kylälle ja kaupan vessaan, eikä vielä lähelläkään umpimetsän alkua. Onneksi lämmin kaakao auttoi tässäkin tilanteessa.

Vesivahingosta saatiin tänään rutkasti uutta tietoa. Kyllä, kylppäri menee uusiksi ja kyllä, kuivausta täytyy jatkaa. Mitä ilmeisimmin salaojaputket täytyy laittaa uusiksi ja mikä parasta, menee tämä myyjän piikkiin. Emme ole sikoja, tarjouduimme maksamaan sisätilojen materiaalit.

Tätä kirjoittaessa Black&Deckerin monitoimityökalun laulu on jo vaiennut kun esikoinen sai päänsä kipeäksi, mutta naputus ja kalke jatkuvat vielä. Kuopus ja keskimmäinen irroittavat siellä vasaralla ja taltalla alakerran tuulikaapin lattiaan liimattua muovimattoa, joka ei lähtenytkään irti ihan noin vain, vaan jätti puolet itsestään sementtiin. Y-mies empi kun ehdotin että laitettaisiin lapset työhön, mutta minä pidin pääni – ja kas: lapsilla on kivaa, ja meidän ei tarvitse kyykkiä. Klassinen win-win. Paitsi esikoisella, joka siis makaa sohvalla, mutta osaa nyt käyttää tuota vempelettä, joka on ollut tässä katastrofissa uskomattoman hyödyllinen. Kipsilevyjen katkaisemisessa se on aivan ehdoton.

On tämäkin. Ostettiin uudehko ja kallis talo ihan siksi, ettei kumpikaan erityisesti rakasta kunnostamista. Tähän mennessä ollaan ehjätty vuotavia kattoikkunoita, laadittu patenttiratkaisu pannuhuoneen haisevaan lattiakaivoon, ja nyt sitten teetetään jo salaojaremonttia. Talollisia ollaan oltu noin puoli vuotta.

Advertisement

2 responses to “Ota muroja

  • Zepa

    ” Ostettiin uudehko ja kallis talo ihan siksi, ettei kumpikaan erityisesti rakasta kunnostamista. Tähän mennessä ollaan ehjätty vuotavia kattoikkunoita, laadittu patenttiratkaisu pannuhuoneen haisevaan lattiakaivoon, ja nyt sitten teetetään jo salaojaremonttia.”

    Enks mä sanonut jotain että tervemenoa työleirille…. Omakotitalo, sen tietää.

  • Hiipinä

    Mä olen niin kerrostaloasuja. Yksi kaveri osti omakotitalon, jota ei mukamas tarvinnut rempata. Kuukauden asumisen jälkeen alakerran pytystä tulvi viemärivedet koko kerrokseen. He joutuivat kaiken lisäksi maksamaan koko lystin, kun jokin liitos (tms. minä näistä tiedä) oli laiton.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: