Kop kop, tyhmä täällä

Jep. Juuri kun saatiin Y-miehen asunto myytyä, myyntihinnalla lyhennettyä velkaa, huokaistua ja kilistettyä elämän helpottumiselle, saatiin vesivahinko riesaksemme.

En jaksa enää ruotia yksityiskohtia, mutta taitaa mennä myyjän piikkiin nk. piilevän virheen perustella. Vakuutusyhtiö sanoi jo että turha toivo täältä kinuta mitään vaikka kuinka maksamme myös myrsky- ja luonnonilmiövakuutusta. Mitään syytä ei tunnu hetkelliselle tulvalle löytyvän, joka on vähintäänkin tajunnan räjäyttävän ärsyttävää.

Yllättävän paljon tavaraa mahtuu muuten tyhjään huoneeseen, jossa on vain seinät, katto ja lattia. Noin kaatopaikkakuormallinen. Sinne meni kaksi vuotta vanha laminaattilattia jota en ehtinyt pestä kertaakaan, kipsilevyt yhdestä kokonaisesta seinästä, kahdesta 50 cm:n korkeuteen. Ai niin, ja lasivillat. Ei muuten kannata käsitellä lasivillaa avokäsin. Eikä trikoissa. Ai niin, ja tapetit tottakai. Arvatkaa olinko ostanut innolla uusi lakanoita yhteiseen vuoteeseen, ja totta kai valinnut ne tapetteihin sointuviksi? Kalliisiin, ulkomailta tilattuihin tapetteihin?

Eikä tässä vielä kaikki. Keskiviikkona selviää, pitääkö alakerran kylpyhuonekin räjäyttää pois kuivatuksen tieltä. Toivon parasta, mutta olen jo luonnostellut uutta (lyijykynänharmaata 10x10cm laattaa lattiaan, seiniin valkoisia isoja laattoja, paitsi suihkunurkkaan, johon tulee sekaan pari harmaata).

Eikä kuulkaa siinäkään vielä kaikki. Tulvinnan syyn selvittämiseksi pihaa täytyy kaivaa ja urakalla. Myyjä lupasi hoitaa sen, ja epäilen suuresti että tänään satanut ensilumi siirtää sen työn keväälle – ja kuka hullu uskaltaisi remontoida huoneen ennen kuin on varmistuttu siitä, ettei tulva enää uusi?

Mä en niin olisi ansainnut tätä.

Advertisement

2 responses to “Kop kop, tyhmä täällä

  • BerlinBat

    Arg! No ei tod ole reilua tuollainen! Tsemppiä.

  • Josefiina

    Voi ei. Minua rasittaa se että kun kaikki menee hyvin jonkin aikaa, en pysty enää nauttimaan siitä hyvästä olosta ollenkaan kun alan miettiä ihan kokopäivätoimisesti että mistähän päin seuraavaksi posahtaa. Meillä tulivat viemärivedet sisään tässä muutama viikko sitten, ja melkein helpotti. Laskeskelin mielessäni että kyllä tällä on nyt aika pitkäksi aikaa ostettu sellaisia tavallisia päiviä jolloin ei tapahdu mitään. Sinä olet niitä nyt kyllä ansainnut ainakin pariksi vuodeksi. Mutta eivät siinäkään näytä valitettavasti mitkään säännöt pätevän…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: