Apus joulu

Tiedättekö miten hirvittävä takaisku täällä korvessa asuessa on, jos auto hajoaa? Tai jos se hajoaa niin että sillä voi kyllä ajaa, mutta korkeintaan kuuttakymppiä? Ja arvatkaa hajoaako se juuri silloin, kun kalenteriin on merkattu työpäivä klo 4.30-18.30 ja jokainen minuutti autonratissa tuntuu minuutilta lähempänä kuolemaa?

Elossa tässä nyt kuitenkin ollaan, vaikka jouduinkin ajamaan kotiin pikkuteitä kaikki ikkunat auki pysyäkseni hereillä. Eksymisen uhka syyti mukavasti adrenaliinia elimistöön, ja vaikka autossani ei olekaan ilmastointia, sain sen silti niin kylmäksi että kun astuin autosta kahdeksanasteiselle kotipihalle, tuntui ulkoilma lämpöiseltä. Ja kotona oli valmis ruoka, lämmin sauna ja vihdoinkin asennettu vahvistin saunan kauiuttimiin, ja hankittu vieläpä uusi Megadethin levy, joten …ei valittamista.

Koko seuraava päivä olikin sitten vapaata, ja ihan syystä. Näköjään kolmikymppisenä tarvitsee jo toipumisaikaa tuollaisista työrupeamista, vaikka jos totta puhutaan, en edes tehnyt oikeaa työtäni kuin muutaman tunnin. Pääasiassa leimasin äänestyslappuja ja hymyilin. Vahingossa tulin myös ärähtäneeksi naapuriosaston esimiehelle joka väsymyksestä johtuen ratkesi vallan kaksimieliseksi, ja ajoin hänet topakasti kahville. Ihmettelinkin miksi toiset niin kummasti katsahtivat, ja tajusin hyppineeni vähän väärälle nenälle noin vuorokausi myöhemmin. Hups.

Ja mitäkö vapaapäivänäni tein? Sen lisäksi että tein kotitöitä ja kävin kuopuksen kanssa autokorjaamolla? No en mitään. En ota tolkkua tästä uudesta elämästä. Ennen makasin hyvällä omallatunnolla sohvalla. Katselin televisiota. Kudoin, virkkasin, surffasin netissä, pelailin, ylipäänsä ihan kaikkea muuta kuin kotitöitä. Nyt tää tahtoo puunaa puunaa, ja vaikka koti on siistimpi kuin ikinä koskaan, huomaan silti sotkua joka paikassa. Pihakin repsottaa.

Voi kyynel.

Advertisement

One response to “Apus joulu

  • irkku

    Nonni! Mulla oli joskus toi sama kausi. Siis toi hinkutihinkutihinkuti. Jos sua yhtään lohduttaa niin hei, se menee ohi! Tosin siinä voi mennä jopa vuosia ennen kuin muuttuu omaksi sohvapalleroitsekseen… 😀
    Toivottavasti auto pelittää taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: