Tiedän kivan pelin näillä kepeillä

Minulta udeltiin miksi en kirjoita erjesta enää niin paljon kuin ennen. Tässä syitä:

 1. Arki on kovin erilaista kuin ennen.
 2. Esikoinen on aina tietokoneella.
 3. Kun olen saanut karjuttua koneen paikoilleen (kannettavan huono ominaisuus on siinä, että se varsin usein kannetaan pois paikaltaan), olenkin jo niin väsynyt etten enää jaksa istahtaa kirjoittamaan. Tai se aikaikkuna, joka minulla olisi ollut kirjoittamista varten, on jo umpeutunut.
 4. Lapset alkavat olla isoja, eivätkä tyhmäile enää niin kertomisen arvoisesti kuin ennen. Sitäpaitsi joudun jo miettimään heidänkin intimiteettisuojaansa. Lienee ok kertoa jos kaksivuotias kakkaa housuun, mutta entä kun kyseessä on 14-vuotias? Ei sillä että oma 14-vuotiaani olisi tosin kakannut. Paitsi silloin kaksivuotiaana.
 5. Y-mies ei halua olla nettisankari, joten yritän kauniisti kunnioittaa hänen pyyntöään olla mahdollisimman huomaamattomassa sivuosassa.

Syy sille miksi kirjoitan jo kolmatta päivää peräkkäin, on sekä huonossa omassatunnossa että esikoisessa. Esikoinen kun on sen poikakaverin tullut hankkineeksi, niin tulee sitten luuhanneeksi tuolla kylilläkin. Aluksi hän lähti muka lenkille, vaikka kävi todellisuudessa moikkaamassa poikaa pilkkopimeässä metsässä. Narautin hänet siitä pari iltaa ihmeteltyäni, miten lapsi voi muka olla lenkillä ja silti huutoetäisyyden päässä. Hiippailin pimeää tietä myöten kunnes kuulin äänet ja paikansin esikoisen ja pari poikaa hiekanottokuopan pohjalle. Ystävälliseen ja kuuluvaan ääneen toivotin pojat sitten huomenna tervetulleiksi meille, missä varmasti olisi mukavampaa kuin kylmässä ja kosteassa hiekkakuopassa. Hekotellen pojat hyppäsivät pyöriensä päälle – ja yritin käydä keskustelua esikoisen kanssa siitä että saa mennä ja saa tavata kavereita KUNHAN KERTOO MINULLE MISSÄ ON! Luulin jo että sana meni perille, kunnes viime perjantaina lapsi sitten torspoili mitä torspoili. Dille.

Facebook -tilin tilapäinen poisto taisi kuitenkin tehdä tehtävänsä, ja nyt minä olen sitten yhtäkkiä ollut taas lokaatioinformaation arvoinen. Tänäänkin lapsi soitti ”Mervin” kännykästä että menee ”jonnekin” ja tekee ”jotain” ”joittenki tyyppien” kanssa. Pyysin ilmoittamaan kun tietää missä on ja kenen kanssa.

Meni kaksi tuntia.

Soitin ”Mervin” puhelimeen, johon vastaa murrosikäinen poika. Kun kysyn esikoista, kuuluu läpi pelokas kuiskaus ”Se on sun mutsis!” ”Öö niin joo mää oon täällä poikakaverin luona, me just tultiin ja me just lähdetään, moikka!” Just. Niin varmaan.

Joka tapauksessa, olen ihan tyytyväinen siitä, että saan olla enemmän tietokoneella.

Advertisement

6 responses to “Tiedän kivan pelin näillä kepeillä

 • Tiina

  Toivon, että et ole kuitenkaan ”nyrkin ja hellan välissä”, noin niin kuin kuvainnollisesti. Tarkoitan tämän kaikella rakkaudella enkä oikeastaan edes usko, että olet.
  Olen vaan tässä blogiuran varrella törmännyt useampaankin tapaukseen, joissa bloggaus jotenkin hyytyy, kun bloggaajan tarvii alkaa varoa sanojaan, ja sitten jälkeenpäin on tullut aika rumia asioita ilmi siitä miehenpuolikkaasta ja koko parisuhteesta.
  Ymmärrän kyllä senkin, ettei halua omia asioitaan reviteltävän kauheasti jossain blogissa, jos ei ole sen sorttinen ihminen eikä niin inessä tässä blogiskenessä.

  • 3xikuisuus

   En ole, mutta kieltämättä tässä avoliiton alkumetreillä on tullut vähän kompasteltua. Kaikki ei aina ollutkaan niin ruusuista kuin olin haaveillut, ja kieltämättä se nolotti! Kerjään kyllä meteoriittiä päähäni, mutta luulisin että nyt on pahin ohitse.

   Ihanaa että välität.

 • HannaHoo

  Ymmärrän hyvinkin Y-miestä, itseäni risoo suunnnattomasti, että työapikan puolesta lärvi ja nimitiedot netissä. Enkä ees oo mitenkään niin tärkeä, että ne ois välttämättömiä. Edellisessä duunissa sain ne pois, ihanvaan ilmoittamalla, etten niitä sinne halua, täällä en. Joillakin isompi tarve tarkempaan reviiriin, ei kai siinä sen kummempaa.

  Jos Esikon poikkis Mervi, niin onko Esikko Matti? 😉

  HannaHoo

  • 3xikuisuus

   Ja ajattele jos joku sun duunikaveri kertois sun tekemisiä ilman nimeä ja naamaa, ja sitten tapaisit niitä joille susta on kerrottu- oisko vähän horroria?

   Nykäsvitsi ei välity nuoremmalle sukupolvelle. 😀

 • Impi

  En minäkään usko, että 3krt on nyrkin ja hellan välissä , sen verran suoraselkäiseltä naiselta vaikuttaa, että siihen tuskin suostuu. Ja se on hyvä se.

  Ja tuo yksityisyyskysymyskin on oikeasti melko kinkkinen, bloggaajan lähipiiriä ajatellen. Ymmärrän kyllä lasten ja miehen tunteet asian suhteen… mutta.

  On jotenkin vaan hirveän sääli, jos 3krt:n kaltainen kirkkaasti oivaltava elämäntarkkailija ja harvinaisen lahjakas kirjoittaja joutuu alkaa varoa sanojaan YLIPÄÄTÄÄN MISTÄÄN SYYSTÄ. Minulla ei tietenkään ole hajuakaan kuka hän on, eikä erityisesti kiinnosta tietääkään, mutta täytyy sanoa, että harvoin olen niin viihtynyt ja hykerrellyt, vuoroin revennyt ja vuoroin vajonnut haikeaan myötätuntoon, kuin hänen blogejaan lukiessani – ja nimenomaan silloin, kun ei vielä erityinen sordiino ollut päällä 🙂

  Miksihän sinä 3krt olet mennyt paljastamaan yhdellekään sinut oikeasti tuntevalle ihmiselle, että bloggaat….?

  • 3xikuisuus

   Itseasiassa en olekaan kertonut, en kenellekään. Olen kuitenkin kirjoittanut jo..öö.. jotain kuusi vuotta, ja sinä aikana tutustunut blogin kautta uusiin ihmisiin, joita äkkilaskemalta on ainakin seitsemän. He kaikki tietävät minut omalla nimelläni ja naamallani ja iso osa on lastenkin kanssa tekemisissä. Toki kaikki heistä kirjoittavat itsekin, ja ymmärtävät kyllä, miten oikea elämäni poikkeaa blogista, mutta silti.

   Uskomatonta kyllä, äitini eksyi tänne sattumalta käyttäessään hakusanana ”työkaveri”. Luulisin että äiti onkin suurempi muffleri kuin Y-mies 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: