Ovo je balkan!

Y-mies läksi laittamaan kesämökkiä talvikuntoon ja minä jouduin melkein koko viikon sairaslomalle, joten kutsuin kovasti sairastelleen kummipoikani meille yökylään. Pikkumytty on vielä kovin pieni, joten toki äiti tuli mukaan. Ja koska äiti ei viihdy kovin kauan ilman pojan isää, kutsu koski myös häntä. Ja mihinkä perheen kaksi muuta lasta olisi laitettu, ellei tänne?

Enpä ole ennen laittanut tiskikonetta päälle viittä kertaa päivässä.

Sen lisäksi oli tosi kivaa. Pikkumytyn vanhemmat saivat levätä, minä sain lääppiä vauvaa, lapset saivat leikkikavereita ja naapurin pullaponi* vaihtelua ja liikuntaa, kun esikoinen haki sen tähän pihalle ja käytti jokaista ipanaa vuorollaan pienen talutuslenkin.

(Voin kutsua kokonaisia perheitä kylään, ja kaikki mahtuvat nukkumaan ihan heittämällä. Voin lämmittää saunan milloin haluan ja kuunnella siellä musiikkia kattoon ja seiniin upotettujen ledivalojen tuikkeessa. Voin uida pihalla. Voin sytyttää takan. Voin valita kummalla autolla liikun. Voin järjestää kyläilijöille poniratsastuksia noin vain. Hitto, se astianpesukoneen käyttäminenkinhän on minulle luksusta! Aika usein jään postilaatikolla käydessäni tuijottamaan taloa. Talo on hieno. Epätodellisen hieno. Ja mainitsinko muka huolimattomasti kesämökin? On kesämökki.)

Jotta ei kaikki olisi taas liian imelää, oli moottoritiellä tänäänkin aika hurja tilanne, kun edessäni ajanut rekka älysikin olevansa liian korkea menemään sillan alta ja iski jarrut pohjaan. Onneksi minä olin jättänyt turvaväliä ja kaikki takaani olivat siirtyneet ohituskaistalle, joten oma paniikkijarrutukseni ei poikinut peräänajojen sarjaa, jossa minä olisin jäänyt rekan ja koko letkan väliin.

Luin kerran novellin, jossa kovia koneneen naisen kaikki unelmat toteutuivat aika lyhyen ajan sisällä. Kun hän tajusi saavuttaneensa kaiken sen, mitä oli ikinä halunnut saavuttaa, tuli hän toviksi tajuihinsa lääkärin irroitettua hengityskoneen töpselin rajun kolarin jäljiltä, mutta ei ehtinyt pettyä.

*) Opin uuden sanan. Täällä päin pullaponi on poni, jota pidetään vain ratsun seurana, hevosta kun ei laumaeläimenä voi pitää yksin. Sitä siis lähinnä ruokitaan ja siirretään laitumelle ja talliin, ilman mitään velvoitteita, joita voisi myös virikkeiksi kutsua.

Advertisement

2 responses to “Ovo je balkan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: