Kaksi yötä

Velvollisuuslomailu riisti minut pois maanlaadun pohdinnan, pensaiden istutuksen ja vitikon raivaamisen luota, mutta otetaan nyt ilo irti äidin netistä.

Nettiliittymän hankinnasta saisi melkein jo romaanin. Lyhykäisyydessään asia menee niin, että kaksi kolmesta isosta palveluntarjoajasta sanoi, ettei meille saa minkäänlaista nettiä. Kolmas sanoi että no tottakai saa, ja sieltä toki tilasimme sitten sellaisen keskinopean. Se sattumalta oli fuusioitunut samaan firmaan, josta Y-mies oli jo irtisanonut omansa, joten kesti aikansa saada firma uskomaan, ettei kyseessä ole liittymätyypin vaihto á 30e, vaan ihan uusi tilaus ihan uuteen paikkaan ihan uusille ihmisille.

No, modeemia odotellessa vierähti viikko, vierähti toinen, alkoi hyvästi kolmatta. Modeemi tuli, ja asennusluvan antavaa tekstiviestiä odoteltiin sitten kutakuinkin viikko. Sitten Y-mies jo otti firmaan yhteyttä, ja sieltä tuli sitten tieto et ai niin joo, ei teille tätä keskinopeaa yhteyttä muuten saa, otatteko tämän törkeän hitaan vai ette mitään? Pakkohan se törkeän hidas oli sitten ottaa, kun kaikkien tärkeiden papereiden mukaanotto kirjastoon laskujen maksua varten alkaa tuntua työläältä.

Sitten ei tarvinnutkaan muuta kuin pakata se jo saapunut modeemi takaisin laatikkoon, palauttaa se ja jäädä odottamaan uutta samanlaista, mutta eri koodeilla varustettua laitetta. Y-mies ehti senkin perään jo kerran kysellä, ja ilmeni että hänelle oli kyllä lähetelty jos jonkinlaista sähköpostia, mutta siihen sähköpostiosoitteeseen, joka liittyi siihen ihan ensimmäiseen nettiyhteyteen, eli asiakkuuteen joka oli jo päättynyt.

Tällä hetkellä tiedämme vain, että uusi modeemi on ”lähetysjonossa”. Itse nettiyhteys on ilmeisesti jo avattu, mutta ilman tätä joskus ehkä mahdollisesti saapuvaa laitetta siitä ei ole meille – eikä teille – juurikaan iloa.

Kissojen maallesopeutumisesta en ole näköjään kirjoittanut vielä mitään. Se on ollut mainota, näin lyhyesti ilmaistuna. Aluksi pelkäsin että eläimet säntäisivät metsään ja jäisivät sille tielleen ketuneineeksi tai mielisairaan teinipojan runnomiksi, mutta koska kului pari päivää ennenkuin yksikään niistä uskalsi mennä edes kuistilta alas järsimään heinää, olen ollut paljon levollisempi. Pihalla liikkuessaan ne ovat varovaisia, jähmettyvät välillä kuulostelemaan ympäristöään ja vasta nyt, noin kuukauden asumisen jälkeen, alkavat laajentaa reviiriään kohti metsää. Sen yhden kerran kun lähdin jalan pihalta pois tielle, kissat seurasivat jonossa, hännät pystyssä keinahdellen. Pikaisen riskianalyysin tehtyäni totesin etten todellakaan halua opettaa niille että tielle meno on ok, joten käännyin kannoillani ja säntäsin niitä kohti karjuen ja käsiäni viuhtoen. Asia tuli selväksi, eivätkä ole toiste tielle pyrkineet.

Yksi asia mikä kissojen uudessa maalaiselämässä jaksaa hämmästyttää, on saaliin määrä. Nämä ovat olleet sisäkissoja ties kuinka monta sukupolvea. Ankeron häntä on viallinen, Saiman hampaat ovat käyrät ja toinen pupilli epämuodostunut, eli aivan ilmeisen sisäsiitoksen takia eivät ole mitään lajinsa ykköskärkeä. Ja silti tulee saalista, jopa määrissä, jotka tuntuvat mittavilta.

Alun kuistipäivien aikana oven edessä kellotti kuolleita kärpäsiä, kimalaisia ja sudenkorentoja. Sittemmin siihen on ilmestynyt myös kymmenkunta kuollutta päästäistä (bodycount ylettää kyllä vain viime torstaille, sen jälkeen on saattanut tulla lisäystäkin, mutta se ei ole ollut niitä ykkösasioita, joita tuoreen avomieheni kanssa olen myöhäisillan puheluissa känyt läpi). Sisiliskot tuodaan sisälle jostain hämärästä syystä – elävinä. Kerran oli virkistävä poikkeus tähänkin sääntöön, ja Saima toi silloin elävän päästäisen sisälle. Se oli huomattavasti vaikeampi pyydystää kuin sisilisko, mutta sain sentään koko prosessin videoitua.

Advertisement

3 responses to “Kaksi yötä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: