Asentaa päivitystä

Maailma kuulema pyörii edelleen, mutta itse henkilökohtaisesti tätä vähän epäilen. Olen suistunut rinnakkaistodellisuuteen, jossa pakkaan, teippaan, sairastan poskiontelontulehdusta, käyn töissä, aivastelen, karjun nälkääni ja väsymystäni – ja yritän vimmatusti tajuta että talo on meidän.

Tänään vietiin ensimmäinen isompi kuorma, ja haahuilin aika pitkään luistimia sisältävä pussi kädessä pystymättä päättämään laitanko sen vaatehuoneeseen, takkahuoneeseen, lastenhuoneeseen, portaiden alla olevaan varastoon vai ulkovarastoon. Ryhdyin mättämään pyyhkeitä ja lakanoita lähimpään kaappiin, kun en enää jaksanut loogisesti järkeillä mikä niille olisi se fiksuin paikka. Äidiltä saatu laaja kattilasarja joka olisi täyttänyt koko vanhan keittiön, upposi lähestulkoon yhteen keittiön kulmakaappiin ja tajusin, että uuden keittiön kaappitilaa on tasan tuplaten vanhaan verrattuna. Samanlainen aivonyrjähdys tapahtui uudessa vaatehuoneessa, kun vanhan vaatehuoneen täyttäneet laatikot veivat siellä kaksi hyllyä kahdeksasta.

Peräkärryn kanssa ajaminen on muuten sittenkin ihan helppoa, mutta ammattini huomioon ottaen tämän ei pitäisi olla yllätys. Tai siis otetaanpa alusta: TYHJÄN peräkärryn kanssa ajaminen on ihan helppoa. Kun kärryssä on sinänsä hyvin pakattu kuorma, joka on hieman kokemattomasti peitetty aivan liian isolla ja vähän miten sattuu taitellulla pressulla ja sääkin sattuu olemaan tuulinen, on ihan selviö että taas kerran syömisen unohtanut yksinhuoltaja kiroilee tienpientareella muutaman kilometrin välein ja vetää hermosavuja sulloessaan pressun kulmia köysien ja kuorman väliin.

Kunpa olisi jo heinäkuu ja koko muutto ohi.

Advertisement

6 responses to “Asentaa päivitystä

 • Annukka

  Älä survo pressun kulmia, vaan osta köyttä ja käytä hyväksesi a) pressun laidassa olevia reikiä (kaikissa kunnon pressuissa on sellaiset) ja b) perävaunun alla olevia koukkuja. Eli siis köyteen lenkki, lenkki kiinni ensimmäiseen koukkuun kärryn alla, sitten köysi laitetaan pressun reiästä läpi ja sitten seuraavan koukun ympäri jne koko ajan köyttä kireällä pitäen. Tavoitteena on kiristää pressu koko peräkärryn päälle. Oikein tehtynä sieltä ei takuulla mikään kulma lerpata eikä pressu liikahdakaan vaikka ajaisi motarilla.

  • 3xikuisuus

   Kiitos kaunis vinkistä, mutkun se pressu oli tosiaan liian iso. Se oli metrin verran liian pitkä ja varmasti 1,5 liian leveä. Tai voidaan toki myös ajatella että kuorma oli liian matala, mutta tein sen tarkoituksella sellaiseksi, ajattelin sen olevan tukevampi niin. Ensi kerralla teippaan sen.

 • Tiina

  Tsemppiä muuttoon! Se ei ole kivaa. Mutta lopputulos on kiva. 🙂

 • HannaHoo

  Mä tykkään muuttaa! (Kai se jokaisella on hulluuden alalaji oltava ). Tuleepa putsattua nurkat ja päästyä eroon kaikesta tarpeettomasta, säälittä pistän aina laatikoita menemään kierrätykseen ja jopa roskiin.

  Ihanalta kuulostaa teidän muutto, uuteen kotiin jossa kerankin vaikuttaisi olevan säilytystilaa! Tosin, katsotaanpa tilanne vuoden päästä. 😉

  Peräkärryn suhteen en anna neuvoja, mä oon osannut ajaa kilometrin suoraan, ennenkuin mulla (ja miehellä) loppui usko. Lisäksi eräskin insinööri todisti, että on kaikkien fysiikan lakien vastaista, että se härveli pysyy tien pinnalla.

  Kuvia uudesta kodista? Kissat tullee olemaan ratkiriemuissaan!

  HannaHoo

 • Katja

  Tsemppiä muuttoon !!

 • 3xikuisuus

  Kiitos kiitos tsempeistä! Kyllä tämä tästä, mutta kun tosiaan sairastan samalla, tulee aina välillä vedettyä itsensä piippuun. Sanon vaan että kolmas antibioottikuuri on tehnyt suolistofloorasta selvää samalla kun hikoilee kovasti = lihaskramppeja ja heikotusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: