Vastustan

Kävipä niin somasti että uusin palkkanauha oli sohvalla levällään, kun kävin läpi vanhoja palkkanauhoja ja tiliotteita sisältävää laatikkoa, jonka päällimmäisenä sattui olemaan neljän vuoden vastaava, lomapalkan sisältävä palkkakuitti. Summassa oli eroa vain 150 euroa – tämän hetken tappioksi tosin.

Sitten rupesi ketuttamaan, ja etsin normipalkan sisältävän neljän vuoden takaisen palkan. Aaaargh! Hyvä on liiton neuvotella palkankorotuksia, kun tämä kyseinen firma muuttelee kannustepalkan maksuperusteita niin, että neljässä vuodessa, joka sisältää minun tapauksessani vielä ihan mukavan 5. vuoden palkankorotuksen, käteen jäävä summa on merkittävästi pienempi.

Pyhässä raivossa on kyllä ihan hyvä pakata, siinä on vain se huono puoli, että on niin kamalan pahalla päällä.

Advertisement

2 responses to “Vastustan

 • Veela

  Eksyin tänne – onneksi, kirjoitat kivasti! Olen hassun paljon samassa veneessä, X, Y, minun lapset ja sinun lapset ja murrosikä ja talo. Jään hengaamaan!

 • HannaHoo

  Oi miten tuttua. Mun vuoden 2000 markkapalkka oli euroiksi käännettynä enemmän kuin nyt! Kannatti viettää välissä pari vuotta poissa Suomesta ja palata nelikymppisenä takaisin Suomeen ja työelämään.

  No, hengissä on kitkutellen pysytty, ja jopa olen saanut pojiltani ihmettelynsekaista kiitosta, kun nyt aikuisina alkavat ymmärtää, miten tiukoilla on oltu.

  Mutta ei ajatella sitä nyt, sun uuden elämän kynnyksellä, katse tulevaan jossa odottaa monta uutta ilon hetkeä ja kommellusta!

  HannaHoo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: