Mitäs pikkuinen?

Jos näppäimistösi kaipaa kahvi- tee tai muuta virvokesadetta, vieraile ihmeessä täällä. Kuten nykynuoriso sanoisi, keskusteluketjua lukiessani ”repeilin huolella”. Itse en koskaan tuota kyseistä sanontaa käytä, koska se tulisi suustani muodossa ”reppeilin huolella”, ja siitä tulee mieleen tämän viikonlopun merkittävin asia, joka on esikoiseni syntymä 14 vuotta sitten. Silloin repeilin, huolella.

Kaikista kettumaisin osuus teinitytön kasvattamisessa taitaa olla ohi. Lapsi puhuu nykyään muutenkin kuin äyskimällä, varsinkin jos puhuu harrastuksestaan. Luulisin että päihdekokeiluilta ja muilta häröilyiltä olemme toistaiseksi säästyneet, ainakaan tämä äitiään pidempi honkkeli ei ole vielä jäänyt kiinni mistään.

Paitsi että kerran jäi. Ostin yhdessä teinin kanssa uuden puhelimen jo viime viikolla tätä viikonloppua varten, ja sitä oli tarkoitus pitää kirjahyllyssä odottelemassa. Arvatkaa vaan soittiko pari päivää myöhemmin eräs esikoinen pikkusiskonsa puhelimesta itkua tuhertaen: ”Mä tiedän etten mä ois saanut tehdä niin, mutta mä kokeilin sitä uutta puhelinta, eikä mun SIM-kortti käy enää mun vanhaan puhelimeen..”

Toivon totisesti että moraalisesti arveluttavien asioiden tekeminen on nyt klassisen ehdollistamisen kautta yhdistynyt häpeän kokemukseen. Pääsisin jatkossa paljon helpommalla.

Äh, katsokaa hauska video, on niin kuuma.

Advertisement

2 responses to “Mitäs pikkuinen?

  • Zepa

    Tuo linkki oli aika vakuuttava. Ite lueskelen Feissarimokia ja se on mulle usein liian rankkaa. Tuo sun oli paljon vähemmän itkettävä 😀

  • Hiipinä

    Onneksi olkoon jos pahin on jo takana 14 vuoden iässä. Mun esikoinen täytti alkuvuodesta 17, ja nyt alkaa olla pahin takana… meillä taisi olla vuodet 15 ja 16 pahimmat. Ei likka vieläkään kotona kunnolla käyttäydy, mutta ei sentään huuda ihan koko ajan.

    Mä olen alkanut ajatella, että esikoinen on jotakuinkin kasvatettu. Mikä on mennyt perille on mennyt perille. Ja jos/kun jokin ei ole mennyt perille, maailma opettaa tai sitten ei vaan ikinä mene perille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: