Ylevästi ja melskeästi

Kolmekymmentä vuotta siinä meni, mutta vihdoin opin juomaan kahvia! Asiaan vaikuttaa kovin lyhyeksi jääneet yöunet, jotka taas johtuvat sopivan pakastimen, ruohonleikkurin, kompostin ja muiden pikkujuttujen hankinnasta, joka nykyaikana hoituu ah niin koukuttavasti netitse. Ja puutarhanhoito kun ei ole mitään tutuinta alaa, olen yrittänyt perehtyä siihenkin. Ja miljoonaan muuhunkin asialliseen, ehdottoman hyödylliseen asiaan.. tai no jos ihan totta puhutaan, Aapelin sivuilla on uusi peli Wordz, joka on ällöttävän koukuttava. Jos haluat minut pelikaveriksi, pyydä pelitunnukseni sähköpostilla.

Ei se kahvi edelleenkään minun suussani hyvää ole, mutta tekee tehtävänsä ja on huomattavasti halvempaa kuin energiajuomat. Aloitin työpaikan automaatin kaakaokahveilla, siitä siirryin maitoon ja triplasokeriin. Seuraavan viikon join kahdella sokerilla ja punaisella maidolla. Tällä viikolla on ollut rasvatonta maitoa ja yksi sokeri. Ensi viikko olisi tarkoitus käyttää mustan kahvin juomisen opetteluun. Vetää suuta nutturaan jo ajatuskin, mutta mitäpä sitä ei paremman jaksamisen eteen tekisi. Ikuisen aamuvuoron alkuun on enää muutama viikko, maantieteellisten tosiasioiden takia herätys tulee olemaan silloin viimeistään 4.30. Sanoinko jo että ikuisesti? Siltä se alkaa nimittäin näyttämään. Vetää vähän suuta nutturaan sekin.

Kovasti on tullut kyselyjä X-miehen suhtautumisesta talon ostoon. Kaksi viikkoa lähettämäni sähköpostiviestin jälkeen tuli vastaus, jossa toivotettiin onnea uuteen kotiin ja ruvettiin asialliseen sävyyn selvittelemään pieniä muutoksia tapaamissopimukseen. Eli periaatteessa kaikki jees, mutta valtavan pitkä väliaika onnentoivotuksen tulossa voi tietysti antaa tilaa tulkinnoille, jos niitä haluaa ruveta tekemään. X-mies parka ei vain ajokortittomana ihan tajunnut ettei ole realistista olettaa, että ajaisin työvuoron jälkeen tunnin matkan kotiin, sitten taas takaisin radan varteen ja uudelleen kotiin toimittaakseni lapset viideksi isälleen. Työpäivän lisäksi ajamista tulisi yli neljä tuntia, sillä moottoritie ei ruuhka-aikaan täällä päässä juurikaan vedä. Ei kuulosta liikenneturvalliselta eikä ekologiselta. Toki aion kuitenkin tuoda lapset tänne radan varteen seutulippualueelle etteivät kustannukset tapaamisista muodostu minun takiani ylitsepääsemättömäksi esteeksi. Ehkä X-mieskin tajuaa tämän, ja ehdotus olikin silkkaa xttuilua? En nyt lähde hänen älynlahjojaan perusteetta yliarvioimaan. Hänellä on kaikki oikeus kiukutella itä-helsinkiläisessä lähiössään työttömän vaimon ja pikkuvauvan kanssa, minä en sitä häneltä kiellä.

Advertisement

9 responses to “Ylevästi ja melskeästi

 • Zepa

  Kahvi. Älä sitten päädy huonojen kahvien seuraan, niin sulle ei tule paha olo koko jutusta. Suodatinkahvi saattaa olla hyvää, jos vehkeet on puhtaat (ei ole yhdelläkään työpaikalla) ja kahvi tummaa. Pressopannu voisi olla asiaa (ei siis espresso vaan presso), ja siihenkin tumma kahvi. Tumma ei ärsytä massua niin paljon kuin nämä kostariikat.

  Mustan kahvin treenissä oikea espresso sokerilla voisi olla hyvä lähtö. Esim. mikä tahansa Wayne’s myy pienenpieniä hyviä espressoja hintaan 2,50. Jos siitä tilkasta selviää, niin mikään uusi ei oo enää vaikeeta.

  • 3xikuisuus

   Tuota.. meidän työpaikan taukotila on ehkä sellainen, ettei sinne viedä mitään pressopannuja. Siellä on työnantajan puolelta kolme kahvinkeitintä, jotka ovat koko ajan käytössä. Joku lataa ne (työnantaja toimittaa tarvikkeet), ja tippunut kahvi katoaa alta aikayksikön. Viimeisen kupin ottanut lataa kyseisen keittimen uudestaan. Lisäksi meillä on kolme tai neljä automaattia, jossa kymmentä eri sorttia lähtee 30 sentin hintaan. Tällä taustalla en uskalla lähteä hienostelemaan tai ajattelemaan vatsalaukkuani. Parempi kun totuttelee myrkkyyn heti suorilta, niin ei sitten jatkossa harmita.

 • irkku

  Entisenä ”otan kahvini runsaalla sokerilla ja kermalla, kiitos”-ihmisenä joka opetteli juomaan ”otan kahvini kunnon maitolurauksella”-tyyliin voin kertoa ettei se musta kahvi niin karmeaa ole. Paitsi aluksi. Se näet oli se viimeinen etappi mihin myös opettelin, ”kiitos ihan mustana vaan ja ilman sokeria tai muitakaan lisukkeita”, ja nyt on pakko myöntää että sehän maistuu jo vallan hyvältä. Mutta tosiaan, ensimmäiset (sadat!) kupit maistuu kamalilta. Jos lohduttaa yhtään niin kyllä se makuaisti tottuu siihen maidottomuuteen. Hitaasti mutta varmasti. 😀

 • Raisio

  Mustasta kahvista voi saada vatsansa kipeäksi ja vaikka mitä kamaluuksia. Maitoloraus on se joka hyvää tekee. Ja kotijuomaksi suosittelen reilun kaupan Reko-kahvia – on tummapaahtoista ja mie-let-tö-män hyvää ja koukuttavaa. Onnea kahvinjuojalle!

  • 3xikuisuus

   Kiitos kiitos! Eilisessä stressitilanteessa vatsa muuten reagoi polttavalla pitkäkestoisella ja yllättävän kovalla kivulla. Taitaa olla jo liian myöhäistä harkita uudestaan tätä kahvinjuontia.

 • Watson

  Hihii! Pelaillaankos? Jookos kookos?

 • HannaHoo

  Mä kaipailen tuohon työpaikan kahviautomaattiin sitä Irish Coffee-nappia. Lukuisista pyynnöistä huolimatta ei ole näkynyt, mun mielestä se lisäisi työssä viihtymistä huomattavasti! Nilen sain nokipannukahvit Nuuksioissa nuotiolla, ja hurmaavan nuoren miehen paistamia lättyjä. Mums. Siinä jää gurmeet kakkoseksi, kuulkaas.

  Miten olen huomaavinani piennen lällätilää-fiiliksen tuossa eksään viitatessasi? 😀

  Niin se vaan on, että toiset kehityy ja kasvaa ja aikuistuu, toiset jää sinne Itä-Helsingin lähiöön työttömiksi…Tai jättäytyy.

  Ihanaa kesää uudessa kodissa!

  HannaHoo

  • 3xikuisuus

   Nuuksio on jees, samoin lätyt, mutta nokipannukahveista ei ole kokemusta ja nuoret miehet.. no sanotaanko vaikka niin, että he eivät ole minun kuppini kahvia.

   Ei kai tässä mitään sen kummempaa lällätiläätä, totesin vain että näin se elämä ihmistä kuljettelee 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: