Näin niitä vauvoja tehdään!

Edellinen postaus herätti muisteloita aiheesta ”vauvantekoaiheesta kertominen lapselle”. Katsokaas kun minä olen nyt kolmen lapsen kokemuksella jo tämmöinen konkari (kuuluuko henkselien pauke sinne asti?) voin kertoa ainakin sen, miten minä olen asian hoitanut. Kehtaan tämän tehdä siksi, että mielestäni olen hoitanut homman ihan mallikkaasti.

Kun lapsi kysyy mistä vauvat tulevat, ei ehkä aluksi kannata kertoa peniksestä, spermasta, emättimestä ja kohdusta. Voi vastata että mahastahan ne. Vastakysymys ”Mitä haluat tietää?” ja ”Miksi kysyt?” ovat myös ihan hyviä esittää, niistä saa oivaa osviittaa siitä, mitä lapsi itseasiassa haluaa tietää. Lapsi saattaa haluta vain tietää, minkänimisiä synnytyssairaaloita on olemassa. Tai on saanut kuulla, että päiväkotikaverin perheeseen on tulossa uusi vauva kaukaisesta maasta, vaikka kaverin äidin maha on ihan litteä.

Kun esikoinen kysyi mistä vauvat sitten syntyvät, kysyin mistä lapsi arvelee niiden syntyvän. ”Jalasta tai navasta?” Tähän oli helppo vastata että vauvan syntymistä varten on jalkojen välissä oma reikä, joka ei ole pissareikä eikä kakkareikä. Se riitti pitkäksi aikaa.

Hedelmöitymisen olen selittänyt niin, että siihen tarvitaan kaksi siemenenpuolikasta, yksi mieheltä, toinen naiselta. Sanat siittiö ja munasolu voi ottaa kehiin jos haluaa, mutta esimerkiksi nelivuotias ei niillä tee mitään. Edelleenkään ei tarvitse kertoa miten homma hoidetaan – ellei lapsi sitä kysy.

Ja kun kysyy, voi ottaa kirjat apuun jos itseä hävettää. Tai vaikka ei hävettäisikään, lasta aihe kiehtoo kuitenkin niin, että jonkinlaista kirjaa on hyvä selata. Tai sitten voi vain sanoa että mies asettaa pippelillä sen siemenen – siittiön – naisen mahaan sitä samaa reittiä, mistä se vauva sitten syntyy. Ja jos edelleen kysytään että miten, olen kertonut että joskus siinä ähistään ja puhistaan ja se saattaa näyttää aika omituiselta hommalta jos sitä sattuu näkemään. Kovin yksityiskohtaisesti omat lapseni eivät ole kyselleet, eivätkä onneksi ole ikinä yllättäneet kesken kaiken. Jos niin olisi käynyt, olisin varmaankin käyttänyt ikivanhaa ”Me vaan painittiin ja kutiteltiin” -selitystä, joka uppoaa yleensä hyvin, lähes jokainen lapsi kun tietää painiskelun riemut.

Hyviä kirjoja ovat mm. Janoschin Äiti, mistä lapset tulevat. Siinä hiiret kertovat, miten kanat, kirsikat ja  ihmiset sen hoitavat, joka on hauska tapa etäännyttää koko asia ja tarkastella sitä kokonaan ulkopuolelta, kuin lapsi sitä tarkasteleekin. On muutama eri asento, jossa ihmiset sitä hoitavat, ja äiti voi sanoa isälle että minun tekee mieli, tekeekö sinunkin? Miehillä kuulema yleensä aina tekee mieli, mutta eipäs puututa stereotypioiden viljelyyn juuri nyt.

Toinen hyvä kirja on Liller Møllerin Näin lapsia tehdään. Siinä sivutaan seksuaalisen hyväksikäytönkin mahdollisuutta, ja todetaan että silloin kannattaa kertoa aikuiselle, kun tuntuu että joku juttu tuntuu siltä että EI. Aikuisista tuntuu aina ennen naimista (kamala kirjassa käytetty sana, mutta puoltaa paikkaansa, siitähän ne puhuvat tuolla koulussa) että JOO-JOO-JOO, ja silloin kikkeli jäykistyy ja nainen haluaa sen sisäänsä.

Olen myös sanonut, että nämä asiat kuuluvat elämään vasta sitten aikuisena. Seksi ei ole lasten leikkiä. Tottakai itsetyydytys kuuluu myös lapsille, mutta lapset eivät välttämättä vielä pitkään aikaan yhdistä sitä seksiin, ja olenkin ohjannut hoitamaan sen ihan omassa rauhassa silloin aikoinaan, kun asia oli ajankohtainen. Ja perusjaadajaadat siitä että uikkareitten alle jäävä alue on yksityisaluetta.

Teinille olen sanonut lyhyesti ja ytimekkäästi, että sitten olet valmis seksiin, kun pystyt sopimaan ehkäisystä punastelematta. Ohje ei ole omani, vaan jostain olen sen lukenut. Se heti perään seuraava ”Ja käytät sitten kortsua aina, AINA!” on ihan oma lisäys.

Mielelläni kuulen mielipiteitänne!

Advertisement

2 responses to “Näin niitä vauvoja tehdään!

  • Susanna

    Hihi, kuulostaa ihan hyvältä, pätevältä ja tässä väsymyksen tilassa myös ratkiriemukkaalta 🙂

    Meillä tytär 6v on tässä pohdiskellut, sattuneesta syystä, että miten kaksi naista/miestä voi saada lapsia. Selitin kuviota ja pari viikkoa myöhemmin neiti totesi, että hän ei kyllä halua isona tyttöystävää kun poikien kanssa lasten tekeminen on niin paljon helpompaa :)))

  • 3xikuisuus

    Meillä keskimmäinen noin viisivuotiaana oli bestiksiä tytön kanssa, joka halusi mennä keskimmäisen kanssa naimisiinkin. Asia vähän emmitytti, kun lasten saannista ei ollut varmuutta. Keinohedelmöityksen pääperiaatteet selvitettyäni epäilyksen pilvet kuitenkin hälvenivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: