Very, very extraordinary

Teinitär unohti pyöränsä keskustaan epäonnisten treenien jälkeen, joten Y-mies oli ystävällinen ja heitti kotiinlähtiessään lapsen pyörän luo. Kun heidän tiensä erkanivat, oli kello 21.10 ja Y-mies näki, kun esikoinen pyöräili kohti alikulkua.

Kello 21.50 havahduin että perkele, pyörällä keskustasta meille kestää kymmenen minuuttia. Esikoinen ei vastannut puhelimeensa. Soitin Y-miehelle arveltuani, että kyseessä saattaa olla vaikka ex tempore -hampurilaisenhakureissu nyt, kun hampurilaispaikkoja vielä on lähettyvillä, mutta ei, eipä ollut. Sitten esikoisen puhelin tuuttasikin varattua kerta toisensa jälkeen. Linnoittauduin parvekkeelle josta näkee taloa lähestyvät ihmiset mainiosti ja soitin taas pikaisesti Y-miehelle neuvotellakseni etsintäpartion koostamisesta, joka ei olisikaan ollut mikään pikkujuttu, sillä olimme molemmat juoneet yhden oluen juhlistaaksemme myönteistä lainapäätöstä ja ensimmäistä tehtyä tarjousta, ja vakiohelppari naapurista sijaitsee vielä etelänlomalla.

Yhtä tupakkaa myöhemmin kello 22.03  esikoinen kurvasikin pyörällään parvekkeen alle puhelin korvallaan. Maltoin nippa nappa olla huutamatta julkisella paikalla. Asetuin kotioven taakse perinteiseen myrskynmerkki -asentoon, mutta ihan turhaan. Ennenkuin ehdin edes aloittaa, rapusta sisään hiipivä lapsi selitti että saman iltaisissa treeneissä kyynärpäänsä iljettävästi sijoiltaan napsauttanut tyttö joutuu olemaan ehdottomassa liikuntakiellossa kuukauden, ja sen takia hartaasti treenatut SM-kisat peruuntuvat ilmeisesti heidän ryhmänsä osalta kokonaan. Ja ettei pääasiassa ylämäistä koostuvaa kotimatkaa voi pyöräillä puhelin korvalla.

Daa.

Advertisement

One response to “Very, very extraordinary

  • irkku

    Ymmärrän. Kumpaakin. Ja saattaa olla että en olisi osannut sijassasi purra kieleeni tuossa kohtaa vaikkakin selitys viipymiselle oli todella käypä. Todnäk en olisi selvinnyt edes sillä yhdellä tupakalla sitä aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: