Parasiittikevät

Keskimmäinen yllätti iloisesti ja oppi kutomaan – noin minuutissa. Esikoisen opettaminen oli hikoiluttavaa ja hengästyttävää aikaa. Lapsi ei millään malttanut opetella vaan räjähti nanosekunnissa kun kädet eivät totelleetkaan. Lopulta koulukaverin äiti sai lapsen sisäistämään homman idean, minulta sitä ei vain voinut katsoa. Tiedättehän, äidillehän voi räkyttää ja kiukutella, mutta kaverin äidille ei kehtaakaan.

Mutta keskimmäinen! Näytin miten homma menee – ja lapsi teki perässä. Kun tuli ongelma, lapsi kysyi neuvoa. Ainoa kiukku tuli siinä vaiheessa, kun aloin ottamaan kolmatta videoklippiä ja pyysin hymyilemään kameralle: ”Annan mä kudon rauhassa!”

Turkisperkeleiden torjuntakin alkaa luonnistua. Kaksi kaappia on nyt siivottu perin juurin ja käsitelty punaseetriöljyllä. Jääkaapin alusen ja taustan siivoaisin varsin mielelläni myöskin, mutta siinäpä tulikin yllättävä tenkkapoo. Keittiöön on asennettu laminaattilattia vähän mutkia oikoen, sillä sitä ei ole viitsitty laittaa jääkaappipakastimen alle. Nytpä jääkaappia ei voikaan siirtää ollenkaan, sillä sen etutassut eivät nouse laminaatin päälle ilman että yläkulma murtaisi kaapistoa. Ah, ma nauraisin jos en olisi näin harmissani. Jääkaapin takana kuoriaisilla on hyvä paikka h’ssi’ ja täyttää asunto uudestaan.

Jos siis pääsen raivauksessa edes siihen vaiheeseen, että voi käyttää sanaa ’uudestaan’.

Advertisement

3 responses to “Parasiittikevät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: