Oletko siemaillut?

Te ihmiset jaksatte hämmästyttää. Luulin saavani blogini historian ensimmäisen vihakommenttiryöpyn edellisen kirjoitukseni jälkeen, mutta enpä saanutkaan. Kohta alan kirjoittaa uskonnosta ja homoudesta myös! Aikaakin olisi, sillä alkuviikon sairastivat lapset, nyt loppuviikosta on minun vuoroni. Johan tässä kaksi ehjää työviikkoa ehdittiinkin tehdä. Tauti ei ole edes niin rankka että aika kuluisi sängyn pohjalla, vaan puolikuntoisena hiihdellen ehtii pitkästyä kuoliaaksi.

Kotona kyllä riittäisi tekemistä, kiitos vain kevätauringolle, joka ei anna armoa vaan likaisten ikkunoidenkin läpi näyttää kaiken sen, mistä talven aikana olen luistanut. Kohta on otettava rätti käteen ja alettava putsaamaan niin ovia, ovenkarmeja kuin seiniäkin. Kysyn vaan, että minkä ihmeen takia melkein kouluikäisten lasten jäljiltä on vielä lähmäkäsien länttejä seinissä?

Toinen syy, miksi tekeminen ei ihan heti lopu, on vallan intaanunut sokeritoukkapopulaatio. Kun niitä rupesi näkymään, oletin että ne ovat aivan täysin harmittomia ja myrkyttömiä muinaisjäänteitä, jotka pelkäävät minua enemmän kuin minä niitä. Enkä tehnyt mitään. Nyt niitä on kaikkialla. Lankapusseissa, lasten vaatekaapeissa, astiakaapissa, lelulaatikoissa, sanoinko jo että kaikkialla? Vain tyypillisimmäksi asuinympäristöksi väitetty kylpyhuone tuntuu olevan sokeritoukaton. Ja ruokakaapit, toistaiseksi ainakin. (Niissä meillä olikin aikoinaan aikamoinen riisihärö-ongelma. Se ratkesi lopulta vain sillä, että avioerotessani jätin ruokakaapin sisällön kalliine muovipurkkeineen kokonaan X-miehelle. Että ihan turhaan mankui ettei erotessaan muka saanut mitään.)

Seuraavaksi saadaan muuten varmaan sisäloisia. Päiväkodin seinällä oli lupaavasti varoitus kihomadoista.

 

Advertisement

12 responses to “Oletko siemaillut?

 • Susanna

  ”ihan turhaan mankui ettei erotessaan muka saanut mitään”

  *tirsk*

  Oletko varma että ne on sokeritoukkia? Meillä oli joskus teininä tuollaisia mitä oli sitten vaatekaapeissa ja lankapusseissa ja ties missä, äiti aina sanoi että sokeritoukkia. Sittemmin olen tullut vakuuttuneeksi että ne oli turkiskuoriaisen toukkia. Aika samannäköisiä muuten. En tiedä onko sokeritoukkia eri lajeja, varmaan, mutta ainakin ne mitä kylppärissä voi olla, liikkuu yleensä varsin vikkelästi ja ne ikään kuin välkehtii liikkuessaan. Ja ne ei yleensä viihdy vaatteissa..

 • Tiina

  Joo, mäkin olen noiden turkiskuoriaisen toukkien kannalla. Ne syö justiinsa pölyä ja vaatteisiin pieniä reikiä jne. Netissä pelotellaan, että niiden jäljiltä pitää myrkyttää koko taloyhtiö, mutta mä luulen, että ne on oikeasti yleisempiä (ja harmittomampia) kuin annetaan ymmärtää. Just tän sokeritoukka-harhaluulon takia ihmiset ei tiedä näistä turkiskuoriaisen toukista.

  Turkiskuoriaisen toukka on joka tapauksessa raidallisempi kuin sokeritoukka ja ne jättää niitä tyhjiä raidallisia toukankuoriaan myös nurkkiin.

 • Celia

  Sainpa minäkin hihityskohtauksen samassa kohdassa kuin Susanna. Ihan oikein sille x:llesi. 😉

  Sokeritoukkaa *ei* voi erehtyä luulemaan turkiskuoriaisen toukaksi, niin erinäköisiä ne ovat. Sitä paitsi sokeritoukka vilistää vikkelään, mutta turkiskuoriaisen toukka ei.

  Edellisessä talossa kävi minulle samalla tavalla kuin bloginpitäjälle. En myrkyttänyt sokeritoukkia ja lopulta niitä vilisteli pitkin seiniä eivätkä ne enää välittäneet pahemmin karata valojakaan piiloon. Kun yöllä menin vessaan, sytyttelin valoja huone kerrallaan ja liiskasin sokeritoukkia suoraan tapettia vasten. Ai, että minua inhotti olioinvaasio. Toivottasti sokeritoukat ovat jaksaneet ilahduttaa verenimijätalonostajia runsain mitoin. ;D

 • 3xikuisuus

  Voi hele, tana, kele ja muut. Kyllä nämä sitten taitavat olla turkiskuoriaisen toukkia, tyhjiä kuoria nimittäin löytyy enemmän kuin täysiä. Mutta jotta toukkia tulee, pitäisi varmaan olla täysikasvuisia koppiksiakin? Miksei niitä näy? Kissatko ne syövät?

  Ja arvatkaa tuleeko torjunnasta helvetillinen urakka? Lapsiperheessä kun on kasvavia lapsia odottavia vaatelaatikoita mukavasti, käsityönharrastajana on kangaslaatikoita ja lankalaatikoita, kaapit ovat täyteen ahdettuja asunnon ahtauden takia… Eikä ole saunaa eikä pakastinta.

  Johan tässä pari päivää menikin ilman suuria huolenaiheita.

 • Sussu

  Koklaa punaseetriä. Sitä saanee ainakin Ruohonjuuresta, sellaisina pieninä puunkappaleina. Niitä voi sitten laittaa kaikkien kallisarvoisimpien vaatteiden ja tavaroiden sekaan. Sitä saa öljynäkin, jolla voi lotrailla mm. kynnyksiä ja kaappien ovensuita. Ei ne mihinkään sillä kokonaan katoa, mutta voivat pysyä loitommalla.

 • Hanna

  Nymmää koputan puuta, ei ole nimittäin tässä kämpässä mitään öttiäisiä näkynyt. Paitsi nuo omat nelijalkaiset karvakasat.

  Mun eläinrakkaus ei riitä ötököihin!

  Lähmäisistä kädenjäljistä sen verran, että älähän luule, että ne katoaa, kun lapset kasvaa. Täällä niitä edelleen, ja nuorin vm. -94, toinen kotona asuva ja sairautensa takia pysyvä -85, ja nuo kädenjäljet ei taatusti ole mun.

  Puhumattakaan niistä ikkunalasien tassun- ja nenänjäljistä…Tai siitä, että koiruuksilla karvanlähtö kohta, kissalla tasiasesti koko ajan. Mutta, mieluummin nuo omatekoiset ja karvalapset, kuin hajuton, mauton ja sieluton ja siisti koti.

  HannaHoo

  • 3xikuisuus

   No siis irtokarvahan on kevyt imuroida pois, mutta kädenjäljet seinistä ei. Ehkä en kuitenkaan vaihda lapsia koiriin, vaan jatkan nalkuttamista.

   Hajutonta, mautonta ja siistiä tästä asunnosta ei saa kun roudaamalla kaikki meidän tavarat kaatopaikalle. Ja meidät myös. Se varmaan pitääkin tehdä, että pääsen turkiskuoriaisista eroon.

 • termostaattori

  Höpsistä.
  Katsos me kaikki valistuneet ihmiset luimme artikkelin Tekniikka&Talous-lehdestä: http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article598590.ece eli ”pelkästään Yhdysvalloissa noin 13 200 ihmistä kuolee vuosittain hiilivoimaloista peräisin olevien hiukkasten aiheuttamiin sairauksiin.”

  Eli anna palaa, Frank 😉

 • irkku

  Voi kääk! Ja vielä yäk! Ja ei kun kihikset perään vaan. Siis kirjaimellisesti. Ja yäk niille kihiksille, ei niinkään noille toukille.

  Meillä oli joskus niitä riisihäröjä ja että mua raivostutti! Lähinnä se että vaikka kuinka niitä myrkytti niin aina tuntui että joku jossain vielä hengaa. Nyt ei kyl käy sua yhtään kateeks kun mietinkin millaisen homman edessä olet jos aiot niistä oikeesti päästä eroon 😦

 • Susanna

  Niitä aikuisia koppiksia ei vältsyyn näe. Pyykkiä pesemään vaan ja siivoomaan…. Seetripalasia, langat muovilaatikkoihin jne. Tosin siis nythän sun pitäs heittää pois jos ei pysty saunottamaan.

  Celia, jos ei ole koskaan kumpaakaan nähny muutako kuvissa, niin kyllä ne voi sekottua. Toukka ku toukka, ja eihän kukaan tahdo ajatella et öttiäinen olis jotain muuta kuin harmiton sokeritoukka 🙂

 • Watson

  Minulta jäi exälle turhan hyvääkin tavaraa, esimerkiksi piirakkapulikka ja sauvasekoitin. Ei se niitä koskaan edes käyttänyt!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: