Me tytöt emme leveile

Ihan täysin en sittenkään tiennyt mihin sitouduin, kun päätin laitattaa rastat tukkaani. Tukassahan on ollut jos jonkinlaista, on ollut vyötäröpituista luomutukkaa, kokokaljua, siilitukkaa, irokeesia. On ollut sinistä, on ollut violettia, on ollut mustaa ja on ollut vaaleaa.  Nyt kun normaalia naistentukkaa piti kolmisen vuotta, oli aika kokeilla taas Jotain Ihan Muuta.

Ihan ensimmäinen yllätys oli kipu. Patukat tehtiin tupeeraamalla ja huovutusneulalla pistelemällä, ja aluksi olin kirkua vain pistelyvaiheessa. Kun viimeisiä kolmeakymmentä aloitettiin, jo tupeeraaminenkin sattui niin että hengittäminenkin kävi silkasta työstä veden valuessa silmistä ja hartioiden pyrkiessä väkisinkin kohti korvia. Kampaajaraukka sattui omaamaan empaattisen luonteen, joten tuskaa se oli molemmille. Luuletteko että  valkohehkuinen kipu lakkasi kun suljin kampaamon oven takanani? Ehei. Se jatkui yli vuorokauden.

Toinen yllätys, sekin aika ikävä sellainen, tulikin sitten valmiin patukan pituudessa. Luulin että hiukset lyhenevät kolmanneksen, kun ne takutetaan, mutta ne lyhenivätkin kolmannekseen. Kyynel. Nyt nämä eivät yllä enää kiinni, ja näytän täsmälleen Sideshow Bobilta.

Kolmas yllätys, nukkumisen vaikeus, takaa että ilmekin muistuttaa, ainakin tuota ylläolevaa. Ensimmäinen yö oli niin tuskallinen päänahan huutaessa järkytystään ettei unta saanut senkään takia. Muutaman yön kokemuksella herään toistuvasti etsimään asentoa, jossa patukat eivät paina. Toistaiseksi toimivin asento on ollut puoliksi vatsallaan, jolloin työnnän tyynyä posken alle, niin että kuuppa roikkuu puoleksi ilmassa. Mutta lempiasentoni sängyssä tuskin kuuluu lukijankuntani kiihkeimmän mielenkiinnon kohteisiin, joten siirrytään eteenpäin.

Paljastui myös, että tukka on loistava kollegattaren pahanpuhumiskampanjan paljastaja. Ne, jotka eivät ole uskoneet kollegan juttuja tai joutuneet kampanjan uhreiksi, kommentoivat tukkaani kyllä. Yllättävän iso osa tutuista, sellaisista, joilta kommenttia odotti, ei sanonut mitään.

Pah, pitäkööt tunkkinsa. Minä en mielestäni ole tehnyt mitään väärää. Tottakai on karua kun joku nimittää juoppoa naistenhakkaajaa juopoksi naistenhakkaajaksi jos itse on siivonnut ajatuksen silloin tällöin maistissa muksijaksi. Toki silloin tekee mieli moittia todenpuhujaa. Tilanteen arkuuden allekirjoitan kuitenkin sillä, etten pidä järkevänä lähteä vastakampanjaan kertomaan miksi kollegatar kääntää ihmisiä minua vastaan. Olemme aikuisia kaikki 900. Enköhän minä kestä, tämänkin.

Advertisement

15 responses to “Me tytöt emme leveile

 • Hanna

  Uijui, mitä rohkeutta! Jatkuvasti ihania kampauksia selaava, upeita leikkauksia ja värejä ihannoiva, joka kampaajalle päästessään piipittää: Harmaat piiloon ja kaksi senttiä latvoista, kiitos.

  Ja hei, kyllä ne kasvaa. Uskomattoman nopeasti. Huiskis vaan, ja sulla on pitkät rastat.

  Onkohan rastojen kanssa ikinä Bad Hair Day?

  Miten ne PESTÄÄN? Intialainen päänahan hierota ei taida enää onnistua?

  HannaHoo

  PS. MITÄ sanoi lapset?

  • 3xikuisuus

   BHD ei ole tullut vielä vastaan, mutta PMS näköjään tulee tukasta huolimatta.

   Pestään silloin tällöin, korkeintaan joka toinen päivä, vähintään kahdesti kuussa. Sienellä tai suihkupullolla valutellaan laimennettua shampoota pitkin päätä ja rutistellaan ja puristellaan. Ja tätä ei tehdä ennen nukkumaanmenoa, sillä patukka pysyy märkänä pitkään.

   Päänahan hieronta onnistuu kyllä!

   Lapsista vanhin oli et ”Onks sun pakko olla tollanen, oisit normaali”. Loput sitten tykkäävät että hieno on.

 • Katja

  Voi ihana, rastat! niiden laittaminen ei tosiaan ole mitään herkkua. Vuodenpäivät oli mullakin , kunnes päänahka sanoi yhteistyösopimuksensa irti 😦 Nyt mennään tylsällä ”kiireinen äiti” polkalla vaan, tylsää ja mielikuvituksetonta. Kyllä ne pötkilöt pian asettuvat! Ja tsemppiä muutenkin 🙂

 • Zepa

  No olipas hyvä kun en takavuosina lähteytkään laitattamaan moisia! Tuo kipuelementti ei tullut mieleenkään silloin asiaa miettiessä 😦

  • 3xikuisuus

   No eipä tullut minullakaan. Y-mies vielä lähtiessäni kysyi enkö pelkää että se voisi sattua. ”Miten se voisi sattua, sitähän tupeerataan päänahkaan päin?” Yeah, right.

 • Vee

  Sun pääsi nähneenä sanoisin, että ihan hyvän näköiset, mutta en itselleni ottais, mut mää olenkin vanhempi täti-ihminen 🙂 Kai se alkuvaikeuksien jälkeen helpottaa. Aikoinaan yhdellä työkaverilla oli lyhyeen tukkaan lisättynä rastat ja niitä sitten putoili pitkin työpaikkaa. Asiakkaat ei oikein tykänny.

 • Hiipinä

  Toivottavasti ovat kauniit, sillä voi perustella kärsimyksen;)

  Mä olen mielestäni täysin ”normaalin” näköinen ja oloinen keski-ikäinen perheenäiti, mutta en mä silti tyttärieni kriittistä silmää pääse karkuun. 8-vuotiaan mielestä olen edelleen ihana, mutta 17- ja 11-vuotias löytävät musta vikoja jatkuvasti.

  • 3xikuisuus

   Hah, harvassapa taitavat olla äidit jotka tietynikäisille lapsilleen kelpaisivat!

   Ja en nyt tiedä siitä kauneudesta, rumaan päähän kun laitetaan vahaiset pötkylät, lopputulos riippuu ihan katsovan silmästä.

 • Hiipinä

  Ai niin, piti kommentoida juoppoa naistenhakkaajaakin. Ihmiset ei tykkää, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, eufemismit on kivempia.

  Ja ystävätär ei nyt just tykkää susta siksi, että olet nähnyt hänen häpeänsä ja vielä ottanut sen esiin. Näistä asioista pitäisi ymmärtää olla hiljaa. Jos niistä puhuu, pitää olla valmis tekemään asioille jotain eli käytännössä hankkiutumaan eroon juoposta naistenhakkaajasta, mikä voi syystä tai toisesta olla ystävättäreltä liikaa vaadittu.

  Been there done that. Mä olisin ollut valmis puolustamaan hakkaavaa ex-miestäni vaikka koko maailmaa vastaan. Stand by your man, you know. Vaikka mies ei sitä ansaitsisi.

  • 3xikuisuus

   Kyllä mä aika tarkkaan tiedä mitä ystävättären päässä liikkuu, olenhan ollut hänen asemassaan itsekin. Ja tämä hakkaava paskiainen on tosiaan saanut jo anteeksi, eikä varmasti pidä yhtään pahana sitä että ystävyytemme katkeaa. Pahoin pelkään että tästä tulee vielä joku pikku-uutinen lehteen teidänkin silmillenne.

 • Katja

  Mulla vaan alkoi päänahka kutisemaan niin etten enää jaksanut sitä.Ei siis mitään sen vakavampaa. Vaihtoehtona olisi tietenkin ollut jonkun päänahkaa rauhoittavan shampoon käyttö, mutta jäi sitten kokeilematta. Pelkäsin että päänahassa on pahempikin ongelma, mutta ei siellä ollut mitään kun kampaaja leikkas takut pois. Aika villejä kaupunkilegendoja nimittääin liikkuu sieni infektioista, homeista yms … Muista muuten varoa somistuksena käytettäviä tekolimoviikunoita takkujen kanssa. Niihin voi jäädä pahasti jumiin ja taytyy pyytää ulkopuolista apua että pääsee pois pinteestä. Kokemusta on 😀

  • 3xikuisuus

   Tekolimoviikunat, selevä 😀

   Mulle suositeltiin erästä suihkutettavaa tuotetta joka auttaa kutinaan. Olen jo ihan kahden vaiheilla että lähdenkä hakemaan. Välillä kutina on hirmuinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: