Syytä epäillä ja aihetta kysyä

Mitäs jos puhuttaisiin välillä kuopuksesta? Kävimme nimittäin tänäaamuna kuuntelemassa lääkäriltä suoranaista vattuilua niin, että päätökseni olla tekemättä tästä hoitovirhekantelua alkaa vahvasti rakoilla.

Kas kun tammikuisen käynin jälkeen odottelimme kolme viikkoa lähetettä ihan turhaan ja saimme sitten kuulla, ettei lähetettä ole koskaan laitettukaan, tämänhän me muistamme? Sitten kun asiaa selvittelin suunnaton elin otsassa törröttäen, lääkäri sanoi että kyllä hän oli laittanut lähetteen, mutta että se oli sairaalan päässä muutettu konsultaatiopyynnöksi. Ja että minun oli käsketty varata aika jossa konsultaatiopyynnön vastaus olisi voitu selvittää, mutta jota en itse vain muista, poloinen huonomuistinen yksinhuoltaja kun olen.

Tänään sitten lääkäri tuhahteli halveksuntaansa mitenkään vaivautumatta peittelemään, patteja edes tunnustelematta, että ”kyllä hän nyt taitaa laittaa ihan oikean lähetteen, koska äiti on niin huolissaan.” Mutisi sitten päälle että kuinka äiti on nyt vain löytänyt pelkät tavalliset imusolmukkeet joiden kuuluukin kasvaa pateiksi ja möykyiksi. Kun yritin änkyttää etteivät kyhmyt kuulemani mukaan ole ollenkaan normaaleja, kysyi hän kuka näin muka oli sanonut. Kerroin sairaalassa meitä hoitaneen lääkärin nimen, jolloin tuhahti lääkäri taas, ja korosti että laittaa lähetteen vain, koska hänen arvovaltansa ei näköjään minulle riitäkään.

Eikä todellakaan riitä. Ikinä enää en sen lääkärin kanssa halua olla missään tekemissä. Mieluummin hoidan keuhkokuumeenkin höyryhengityksellä, kuin alistun enää tuollaiselle kohtelulle.

Sitä minä vain mietin että onkohan K*sipäiden Pyhän Veljeskunnan kerhotilojen ilmoitustaululla minun kuvani tikkataulupohjana?

Advertisement

6 responses to “Syytä epäillä ja aihetta kysyä

 • Tiina

  Jos tää persläpi on teidän omalääkärinne, niin tiedäthän, että jokaisella on oikeus vaihtaa omalääkäriä perustelluista syistä? Sitä ei varmaankaan tehdä yhtään sen helpommaksi kuin tuon lähetteen saaminenkaan, mutta oikeus siihen on.

 • Susanna

  voi ei 😦 Vittuilevat lääkärit on siitä ikäviä, kun tavallaan tässä ollaan kuitenkin niiden armoilla. Hyvä kuitenkin että sait nyt sen oikean lähetteen!

  Meillä kävi pojan epilepsian kanssa niin, että alkoi eskarissa unohtelemaan asioita, vaipui ajatuksiinsa ja alkoi olemaan aika hurja suuttuessaan ja raivosi ihan kamalasti. Neurologi määräsi kasan tutkimuksia ja nosti lääkeannosta. No nyt 2vuotta myöhemmin samankaltaista on ilmassa, paljon pahempana vaan kun eihän ton kokosta enää pysty pitämään edes kiinni kunnolla… Neurologi kertoi hoitajan välityksellä, että ei syytä edes tavata, kyllä se siitä. Vein sitten pojan perheneuvolaan, mistä ihan psykiatri teki konsultaatiopyynnön neurologille. Sain kotiin lausunnon neurologilta:

  ”keskustelimme pitkään asiasta ja selitin että tämänkaltaiset oireet tuskin liittyvät pojan helppohoitoiseen epilepsiaan. Äiti on hermostunut mutta siihen ei ole mitään syytä” Daa-ah, kahdessa vuodessa oireet ei enää olekaan tyypillisiä! Lopetetaanko lääkekin!

  Arvaas ku mulla kohta on sinne aika niin hypin silmille. Nih.

  Tsemppiä sulle.

 • Katja

  Voi äly >:O mikäköhän se ensimmäinen leikkilähete sitten oli, jos hän nyt vaivautui laittamaan ihan oikean lähetteen ? Kertoiko se edes mitä siihen ekaan lähetteeseen oli kommentoitu ?

 • Kukkahattutäti

  pikkunilkkejä on valitettavasti joka ammattikunnassa, ja omalääkäriä voi vaihtaa. vaihtolomakkeeseen kannattaa asialliseen sävyyn selvittää syy, ja vaikka vapaasti lainata lääkärin epäasiallisia sanomisia, kun nyt kuitenkin on kyse sellaisesta asiasta kuin lapsen syöpäepäilystä. hmph. ja valitettavasti p**kantärkeys ja ammattitaito ovat lääkärikunnassa usein kääntäen verrannollisia. me itse olemme vaihtaneet lääkäriä, ja uusi omalääkärimme on kyllä kohdellut ihan asiallisesti.

 • Celia

  Johan oli lääkärillä otsaa käyttäytyä huonosti. :/

  Omalääkärin voi tosiaankin vaihtaa ja valitus kannattaa ehdottomasti tehdä. Tulisi sitäkin kautta tarvittavaa vajausta kusipäiden joukkoon.

 • Hiipinä

  Kannattaa ottaa yhteys potilasasiamieheen. Sellainen löytyy jokaiselta terveydenhuollon työpaikalta. Hän osaa sanoa, mitkä sun oikeudet on ja miten asiaa voi viedä eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: