Kansannousu ja vallankumous

Onneksi tämä viikko alkaa olla lopuillaan, sillä niin alan minäkin. Sain perjantaiaamuna kahdeksalta niin hillittömän päänsärkykohtauksen pohtiessani yhtälöä auto korjaamolle + (käynti kummapojan nimiäisissä sadan kilometrin päässä + kehruukurssi Helsingissä), että kävin pokkaamassa pää/selkälomaa ja ajoin kummapojan luo päivän etuajassa ja jätin auton pajalla viemisen ensi viikolle. Sitten sain kyllä kyydinkin kurssille. Eli olen tavallaan stressannut ja murehtinut ihan turhaan, hohhoi.

Kummapoika sai lahjaksi sinisen potkupuvun, jossa on valkoisia isoja retro-omenoita. Sain itse aikanani omenariipuksen kummilahjaksi (äiti korjannee, jos muistan väärin), joten jatkoin perinnettä.

Ja auto, voi hitto sentään! Sain pari viikkoa sitten alustavaksi korjauskustannusarvioksi 350e, joka harmitti, itketti ja nieleskelytti, koska se käsittää oikeastaan koko suunnittelemani Lontoon-matkan pitkän ajan kuluessa kokoon raavitun kassan. Kun sain hyvästeltyä haaveeni matkasta vielä tämän vuoden puolella, varasin ajan korjaamolle ja sainkin kuulla, että nyt hinta operaatiolle onkin 450e, josta 350e on varaosan osuus. Kyllä, arvasitte oikein; oli uusien itkupotkuraivareiden paikka.

Sitten peliin astui jo Y-mies, joka soitti toiseen varaosaliikeeseen ja sai sieltä täsmälleen saman osan hintaan 245e. Yli sata euroa halvemmalla! Väkisinkin hiipii mieleen, että naisasiakasta yritettiin taas sahata linssiin ja narrata osan hintaa todellista suuremmaksi. ”Taas” tulee siitä, että kollegani kolaroi autonsa vuosi sitten kaksi kertaa saman matkan aikana (törmäsi ensin edessä ajavaan matkallaan korjaamolle pikkuoperaatioon, ja poliisien annettua luvan jatkaa matkaa läjähti konepelti tuulilasiin viidenkympin vauhdissa). Korjaamolla sanoivat korjauskustannuksiksi ensin viisi tuhatta euroa, mutta kun samasta asiasta soittikin kollegattaren autonkorjaaja-isäpuoli, summa putosikin kolmeen tonniin hyvin nopeasti.

Pitäisi varmaan hankkia kivekset, että saisi autokorjaamoilla reilumpaa palvelua.

Siitä tulikin mieleen, että arvatkaa hävettikö kun tänä aamuna polttelin tupakkaa Y-miehen parkkipaikalla Y-miehen ollessa lähistöllä roskapussinvientireissulla, kun ohikulkeva nuorimies oletti minunkin olevan naapurinsa ja tervehti. Minä tervehdin tottakai takaisin, mutta koska kurkussa olikin limaa, ääni kuulosti siltä kuin minulla olisi todella ollutkin kivekset! Yritin sitten rykiä ääntäni selväksi osoittaakseni etten oikeasti ole niin möreä-ääninen, mutta hetki oli jo mennyt. Jäljelle jäi vain häpeästä punoittavat poskeni ja nuorenmiehen vakuuttuneisuus joko transuudestani tai vakavasta ja pitkään jatkuneesta päihdeongelmastani.

Advertisement

2 responses to “Kansannousu ja vallankumous

 • Jyrki

  Moi. Pitkästä aikaa laitoin googleen hakusanaksi tuon sun blogisi nimen. Olit jossain vaiheessa vaihtanut sen paikkaa nykyiseen osoitteeseen. Ehkä olit siitä maininnutkin. Lueskelin noita sun kirjoituksia, edellisestä kerrasta onkin aikaa varmaan puoli vuotta. Jotenkin mua alkoi vaan vituttamaan tuo yksityisasioiden levittely koko maailmalle, joten ajattelin itsekin laittaa muutaman rivin. Sun avoin ja julkinen ihailu vaikapa sitä s-marketin punkkaria kohtaan tuntuu aika harmilliselta, samoin kuin tuo parisuhteen katkolla olemisella vatvominen ja spekulointi uudella miehellä. No, tyylinsä kullakin. Itse en moisia asioita kirjoittelisi. Jyrki

  • 3xikuisuus

   Hei vaan,

   kiva että olet kiinnostunut kuulumisistani. Ymmärrän hyvin että vituttaa. Ehkä kuitenkin parempi kertoa tuntemattomille suruistaan kuin tutuille, niin tulee huomattavasti vähemmän supinaa? Kun minulla on tämä purkautumiskanava, ei minun tarvitse vaivata sinuakaan ikävillä asioilla niin paljon kuin muuten tekisi mieli.

   Lähikaupan myyjästä ei tarvitse huolia, heppu hoiteli pääni sisällä hetken aikaa Steelen ja Trujillon hommia ja on alkanut jo mennä ohi. Siitä kirjoittamisen oli tarkoitus vain huvittaa ihmisiä.

   Parisuhdeongelmista kirjoittamisen ei ollut tarkoitus kertoa sinusta, vaan pyöritellä asioita eri kantilta ja saada ehkä tuoreita näkökulmia lukijoilta. Naiset harrastavat sellaista. Toki päätäntävalta suhteemme jatkumisesta on sinulla. Uutta miestä ei ole odottamassa, tuskin löytäisin kaltaistasi ja vähempään en enää tyydy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: