Sano stop

Tämän ilotulitekuvan myötä toivotan kaikille lukijoille onnittelut taas yhden vuoden loppuun pääsemisestä, ja siitä seuraavasta palkinnosta: uudesta vuodesta. Olisin kovasti halunnut tehdä jonkinlaista yhteenvetoa blogin teemoista ja vaikkapa hassuilla hakusanoilla, joilla ihmisparsat ovat tänne eksyneet, mutta koska tänne on päädytty pelkästään eri varianteilla blogin nimestä, ajattelin vaikkapa vähän selittää sitä.

Se on tyhmä bloginnimi, ja minä tiedän sen. Joskus öö, viisi ja puoli vuotta sitten, kun Sauron hal ..olin edelleen naimisissa, kivuliaan köyhä ja kuolemanväsynyt pienten lasten hoitamisesta, päätin perustaa blogin. Tuttavapiirissä näin oli jo moni tehnyt, ja yhtäkkiä hoksasin ettei kertakaikkinen rahattomuus ja siitä seurannut tapahtumaköyhyys ollut syy olla perustamatta blogia, vaan erinomainen näkökulma, joka saattaisi kiinnostaa muitakin.

Sitten piti enää keksiä nimi. Muistan ripustaneeni pyykkejä kuumana heinäkuisena päivänä, ja pyörittelin samalla mielessäni erilaisia etunimeeni perustuvia nimenaihioita. Lasten lukumäärä voisi toki näkyä nimestä, ehkä köyhyyskin. Jotenkin teki mieli nimellä vähän piruillakin. En edes yritä väittää että päädyin jonkinlaisen harkinnan kautta tähän nimeen, jonka ajattelin olevan variaatio naistenlehtien sisustus-, pukeutumis- ja ehostusvinkeistä (tiedättehän 3 x makuuhuone, 3 x toimistotyyli jne). Se vain pullahti mieleeni, ja koska impulssikontrollin kanssa on välillä vähän niin ja näin, päätin hyväksyä sen.

Nykyisen blogin leiskassa ei enää lue blogin nimenä Kolme kertaa ikuisuus. Se se kuitenkin on.

Ja mitä niihin blogin teemoihin tulee, eivätköhän ne tule ensi vuonnakin olemaan X-miehen toiminnan ihmettelyä, yksinhuoltajuuden ihmettelyä, lasten ihmettelyä ja ja ja. En minä tiedä. Mistä minä nyt yleensä kirjoitan. Kaikesta enkä juuri mistään. Sillä hetkellä kun sormeni asettuvat näppäimistölle, oikea elämä jää vähän sivummalle. Saatan kirjoittaa jotkin asiat eri aikajärjestykseen, mutta ikinä en kirjoita fiktiota totena. Toisaalta saatan jättää itselle valtavan isot ja merkitykselliset asiat kokonaan pois. Periaatteeni blogin anonyymiydestä asettaa myös tietynlaiset rajoitukset joiden sisällä taiteilen. Luulisin että minä olen oikeassa elämässä aika tavalla blogiminäni kaltainen, mutta kuten jokainen tätä joskus harrastanut tietää, ei kukaan voi kirjoittaa niin sydän auki, että ihmisille blogin perusteella muodostuva mielikuva kirjoittajasta olisi yksi yhteen oikean ihmisen kanssa. Tätä asiaa on ollut varsin mukavaa seurata blogimiiteissä.

Mainitsinko X-miehen?  Häiskästä on kuulunut taas. Joka päivä. Ja tämä siis sen jälkeen, kun hän lupasi perheneuvolassa olla ottamatta enää mitään yhteyttä ellei ole hengestä kysymys.

Toiveeseeni yhteydenpidon lopettamisesta kokonaan vaikutti mm. se, ettei X-mies ikinä vastannut. Ei sähköposteihin, ei puheluihin, ei tekstiviesteihin. Ja sitten kun vastauksia tuli, olivat ne vainoharhaista haukkumista. Tähän kun yhdistettiin X-miehen viimeisimmät (lapsista tulee isona lihavia koska sinulla on auto, he eivät saa kotonaan terveellistä ruokaa koska ovat pyytäneet täällä suolaa, kuopus oli kuolla gestaatiodiabeteksen seurauksiin), tulin siihen tulokseen että selvä. Antaa olla. Kokonaan. Ja mitä tekee mies? Alkaa soitella. Kun en vastaa, tulee tekstiviestejä. Kun en vastaa niihinkään, ryhtyy mies vaatimaan ylimääräisiä tapaamisia.

Aina ei voi ymmärtää, ei edes joka kerta.

Advertisement

5 responses to “Sano stop

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: