Jotain pehmeää

Olen jo pitkään epäillyt että kissat tahallaan pilaavat joka otoksen, jonka yritän julkaistavaksi ottaa. Tässä taas loistava esimerkki. Tässä on vain häntä, muissa oli päätä ja pyllyä. Joktap, heinäkuussa aloitettu, onnettomien lankavalintojen takia runsaasti harmaita hiuksia aiheuttanut tilkkutäkki on silitystä vaille valmis. Note to self: Kannattaa päätellä jokaisen tilkun langanpäät sitä mukaa kuin niitä valmistuu. Kolmensadan langanpään pujottelu vei neljä täysimittaista iltaa, ja oli ehkä maailman rasittavinta hommaa.

Tämän torkkupeiton annan lahjaksi Y-miehen gootahtavalle esikoiselle. Koska kaipasin näpertelyn jälkeen hermolepoa, aloitin omalle esikoiselle tilkkupeiton – mutta kutomalla ainaoikeaa. Ah! Hermolepoa se todella on. Väreiksi tulee kolmea eri vihreää, harmaata ja violettia. Kudon pitkiä raitoja, joihin lankaa vaihtamalla luon ruutuja. En vielä tiedä, tuleeko ruuduista tasaleveitä vai yritänkö luoda sekaisemelävämpää vaikutelmaa vaihtelemalla ruutujen kokoa. Tai että kudonko kapeita raitoja ruutujen väliin. Mmmmä voin tehdä mitä mmmmä haluun! Muahahaa! (Onpa edes yksi elämän osa-alue, jota voin hallita mieleni mukaan.)

Esikoisella oli entuudestaankin sinivalkoinen suurista ruuduista ainaoikealla kudottu torkkupeitto. Kun se kävi pieneksi, teimme esikoisen kanssa yhdessä isoäidin neliöistä lisäreunuksen, josta tuli aika kamala. Näihin tilkkuihin ainakin tuli käytettyä kaikki mahdolliset langanjämät, ja sain sen opin että jokin yhtenäinen tekijä tilkuissa tulee olla, muuten tuloksena on lähinnä kamaluutta ja päänsärkyä. Nyt se on pieni lisättyine reunoineenkin, joten eiköhän lapsi ole uuden peiton ansainnut siedettyään tätä jo pari vuotta. Täytyy ottaa ilo irti tästä, että äidin tekemä kelpaa.

Hmm, Y-miehen gootahtavasta esikoisesta tuli muuten mieleen, että voisin laittaa vaikka pääni pantiksi siitä, että goottius on oleva keskimmäisenkin tyylisuuntaus muutaman vuoden päästä. Tietynlainen kyynisyys ja palava rakkaus Edward Culleniin, ei varmaan tarvitse lisätä muuta? Tai no ehkä se, että lapsi tykkää roikuttaa pitkää otsatukkaa silmillä jo nyt. Ja käyttää tasan kahta paitaa; toinen on tummanharmaa mustalla pääkallolla, toinen musta värikkäillä tähdillä – ja pääkallolla.

Ja mikäs siinä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: