Ja olen sen arvoinen

Olisi niin mukavaa, jos tyhmyys olisi edelleen korrekti tapa selittää asioita. Miksi et vienyt roskapussia vaikka kävelit roskakatoksen ohi? Koska olen tyhmä. Mikset mennyt ajoissa nukkumaan? Koska olen tyhmä. Tai kuten äsken: Miksi et sanonut että mun piti lähteä partioon puoli tuntia sitten? Koska olen tyhmä.

Ei voi ruveta fiksuksi, vaikka kuinka yrittäisi. Eiköhän se ole jo nähty.

Itseruoskintaa tuli harrastettua kaupan parkkipaikalla tänään. Koska työpaikkani on mikä on, olen tottunut pyörittelemään ajokkiani miten mielin. Kääntösäteen arviointi tulee selkäytimestä, huomaavaiset ajotavat samaten. Ainoa mikä ei töistä sovellukaan arkiautoiluun, on tempo. Kun siis ahtaalla parkkipaikalla pyöräytän auton parkkiin, on ympärillä pari autoilijaa, jotka ovat varmoja siitä että olin ihan vähällä kolhia autojaan, ja vieläpä varsin piittaamattomalla ja röyhkeällä tavalla. Tosiasiassa parkkioin vain hieman nopeammin, kuin mitä Pentti Perusautoilija. Ja kun vielä ratin takaa nousee pyylevä nainen, on tuhahduntaa tiedossa yllin kyllin. Siihen en ota kantaa, olisiko sitten osanani ihailua, jos tosiaan olisinkin se Pentti.

Joka tapauksessa tänään eräs mummo, joka odotteli mielestään täydellä parkkipaikalla paikkaa, ei kyllä ajatellut minusta erityisen lämpimiä ajatuksia kun ajoin täpärästi hänen taitseen (tilaa jäi kyllä ainakin kymmenen senttiä, mikä tosin autossa istuen tuntuu lähinnä milliltä) ja pysäköin kulmaukseen, jossa on ihan oikea virallinen paikka, mutta maalaukset lumen peitossa. Huuliltaluvussa en ole mikään ekspertti, mutta eiköhän sieltä se perussetti tullut. Jos olisin ollut fiksumpi, olisin kai jäänyt joko odottelemaan mummon seuraksi silkasta solidaarisuudesta, tai sitten muuttanut mieleni, luopunut kaupassakäynnistä kokonaan ja jatkanut matkaani hakemaan kuopusta esikoulusta. Mutta koska olen vähän dille, ehdin käydä hakemassa ne tarpeelliset, ehdin ajoissa päiväkodille ja harmittelen toiselle aiheutettua mielipahaa vasta nyt. Koska olen tyhmä.

Advertisement

One response to “Ja olen sen arvoinen

  • irkku

    Joo, tää nainen ratissa-systeemi on aina yhtä mielenkiintoinen. Lähtökohtaisestihan nainen EI osaa ajaa saati parkkeerata. Tosiasiassahan nainen osaa monesti jopa paremmin kuin moni mies. Ja silti. 😀

    Mutta joo, hyvä että Tapiola-keissi on kuosissa ja esimieskin ilmeisesti asettunut uomiinsa. Hyvä, että säkin huomasit olevas tyhmä. Jokainen äitihän on sitä about puolet ajasta… Josta tuliskin mieleen, monesti jokainen äitikin ajattelee olleensa tyhmä; sillä hetkellä kun EI MUISTANUT äidin opetusta ”pidä jalat ristissä ja herra mielessä.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: