Esipolkka

Tekemättömiä tehtäviä oli kasaantunut sellainen läjä, että vaikka pidin selkäsaikkua koko päivän, pääsin istumaan vasta samaan aikaan kuin olisin päässyt oikeista töistä. Vihdoin ja viimein tilasin myös kuopusta koskevat paperit Kätilöopistolta, ja ratkaistavaksi jää enää se moraalinen dilemma, että hieronko niitä parin viikon päästä olevassa tapaamisessa X-miehen naamaan vaatien anteeksipyyntöä vai… Ähä ähä, tottakai hieron! Ja vaadin! Ja lapsilta myös. Ja sanon että nyt loppui se lapsille pahanpuhuminen tai katson tehtäväkseni tehdä lastensuojeluilmoituksen neuvolan ohjeen mukaan. Sen kun on velvollinen tekemään se, joka huomaa lapsen hoidossa puutteita tai osaamattomuutta, ja mitä muuta lasten pääasiallisen hoitajan järjestelmällinen mustamaalaus on?

Noloa tunnustaa, mutta X-miehen näkeminen naamakkain ja kaiken sen merden päälle sataminen on tosiaan päässyt nahkani alle. Mietin jokaista sanaani ja tekoani X-miehen silmin, miten ne voitaisiin tulkita pahimmalla mahdollisella tavalla. Esimerkki: Huudan lumikinoksessa leikkivälle lapselle kolmatta kertaa että tule nyt, auto lähtee jo. Normitulkinta: On pyydetty tulemaan autoon jo monta kertaa ja äänen korotus kertoo että pelivara on käytetty, nyt on tosiaan tultava. X-miesversio: Äiti uhkaa hylätä lapsen, ehkä jopa ajaa autolla yli; poliisiasia.

Toinen esimerkki: Lapsi venkoilee ruokalautasen äärellä. Totean neutraalisti että ota vielä yksi haarukallinen, sitten voit mennä. Lapsi tekee pyydetyllä tavalla. Normitulkinta: Lasta ei saa pakottaa syömään, mutta olisi hyvä kuitenkin maistattaa uusia makuja.  Win-win. X-miesversio: Äiti ei välitä lapsen hyvinvoinnista ja riittävästä ravinnonsaannista, vaan välinpitämättömästi suostuu joka oikkuun. Antaa kuitenkin myöhemmin karkkia ja purkkaa.

Huh, tämmöistä päivät pääksytysten. Tuskin koskaan on blogimiitti tullut yhtä tarpeen! Siellä tavataan!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: