Kaatumalla eteenpäin

Anteeksi etten eilen ehtinyt laittaa sitä postausta johon tuli matskua pitkin päivää, mutta minulla oli liian kiire täyttää 30. Toki 30 ruusua, kaunis täytekakku, ravintolaillallinen, uudet kengät, vanhan retropuhelimen luuriin rakennettu ”hands-free” ja henkilökohtaisella kaiverruksella varustettu kuoharipullo vähän lievensivät ahdistusta, mutta mikään ei silti poista sitä tosiasiaa että olen vanha kurttuinen käpy, joka on elämässään saavuttanut vain kokoelman eriparilapsia epäonnistuneista parisuhteista, huonon työpaikan ja sisäsiittoisuudesta kärsiviä muotopuolia kissoja.

No mutta se elämän tosiasioista, siirrytään eteenpäin.

Kirjoituksessa yksinhuoltajien ystävyydestä, yhteistoiminnasta ja avunannosta annoin ehkä vähän turhan ruusuisen kuvan lapsenvahdinnan hoitumisesta ensi perjantaita ja sen blogipikkujouluja ajatellen. Jätin teidät siihen luuloon, että työkaveritar tulisi meille pariksi tunniksi ennen Y-miehen meille tuloa, ja kaikki olisi sillä selvä. Suunnitelma muuttui, kun työkaverittaren äiti joutui muuttamaan suunnitelmiaan. B-suunnitelmaksi muokattiin jo alussa ehdotettu, jossa työkaveritar tulee meille lapsineen, lähtee täältä lauantaina töihin ja minä jään hoitamaan hänenkin lapsiaan.

Nyt kun työkaverittaren lapsi sai vatsataudin, ollaan jo suunnitelmassa C, jossa minä laitan kuopuksen ja keskimmäisen unikuntoon ja 13-vuotias esikoinen saa kaitsentavastuun 1,5 tunniksi, jonka jälkeen Y-mies pääsee töistä ja tulee suoraan tänne. Hätäapua on puhelinsoiton päässä.

Ikävä kyllä tämä vaihtoehto on lainvastainen, eli ihan ollaan taas tämän blogin ytimessä.

Advertisement

6 responses to “Kaatumalla eteenpäin

 • Susanna

  Jaksuja…. Kosahtelee tää touhu täälläkin, enkä pääse koko pikkujouluihin 😦 olisi ollut niin kiva tavata vihdoista viimein! Mutta kerran taas kävi näin, niin toivotan teidät kovasti tervetulleeksi meille kylään koko konkkaronkan voimin, pihassa on luistelukenttä, kaakao ja piparit on the house 🙂 Pist viestiä jos joku kerta hotsittaa tulla!

 • Tiina

  Jos yhtään lohduttaa, niin eräät ovat olleet jo pari vuotta vanhoja kurttuisia käpyjä. Nimiä mainitsematta.
  Jälkimmäiseen en sitten osaakaan antaa lohtua, paitsi että toivottavasti kaikki sujuu hyvin eikä asiat mene enää enempää mukkelis makkelis.

 • Tiitu

  Paljon onnea! Kohta sua naurattaa, että olet voihkinut vaivaista kolmeakymppiä :). Ja mun hlökohtaisen kuvitelman mukaan 30 on paljon ikävämpi ikä, jos on lapseton sinkku. Siinä voihkii biologista kelloa je pelkää pahinta…

  Onko se laitonta et 13 v vahtii lapsia pari h? Mä olin vasta 11, kun vahdin nukkuvia sisaruksiani YÖLLÄ aika monta tuntia. Sisarukset oli 1 ja 2 v.
  Olin myös vasta 12 v , kun olin parina päivänä yövahtina ventovieraille lapsille, kun niiden vanhemmat muutti. ( siis perhe muutti ja vanhemmat fiksuina hoiti suurimman urakan parina yönä, ilman lapsia)

  • 3xikuisuus

   En nyt löytänyt tarkkaa ikärajaa, mutta käsittääkseni se on. Suomessa lakia lapsen heittellepanosta tulkitaan aika väljästi, mutta tuolla muualla Euroopassa ei tulisi kuuloonkaan että alle kymmenvuotias liikkuisi koulumatkansa yksin ja menisi tyhjään kotiin. Poliisi olisi ovella alta aikayksikön.

   Kyllähän minäkin olen kulkenut kylillä lapsenlikkana 13-vuotiaasta asti. Toisaalta olen myös viettänyt alakoululaisena pikkusisarusteni kanssa öitä yksin kotona, kun lapsenvahdiksi jätetty isosisko karkasi kirkolle rilluttelemaan vanhempien ollessa yövtuurissa.

 • enkunalma

  Hei ja myohastyneet synttarionnittelut. Muistan viela (hamarasti *hih*) kun taytin 30 ja se oli paljon traumaattisempi kokemus kuin vuosikymmen myohemmin 40. Kahden vuoden paasta on 50 ja hui heijakkaa, taas ottaa vatsanpohjasta. Sulla on kylla hyva etumatka etta kun mina olin 30 mulla oli 3 vuotias ja 2kk vauva, kolmannesta ei ollut viela tietoakaan silloin.
  Mita lastenvahtimiseen tulee, en jaksa vielakaan uskoa etta 13 vuotias ei saisi omia sisaruksia vahtia mutta olisin kylla varuillani etta x-mies ei saa mitaan ylimaaraisia aseita sinua vastaan.

  T. Tuula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: