Tässä voisimme olla

Sanoinko jokunen kirjoitus takaperin että täällä on koko ajan joku kipeänä? No on, tällä kertaa allekirjoittanut. Kuume nousi työpäivän aikana. Koska tällä viikolla on sitä työtä joka harmittaa vähemmän kuin perustyö, päätin sinnitellä päivän loppuun asti, ja rikoin tavaraa vain parinsadan euron edestä. Krunts vaan, ei se oo niin nuukaa. Kyllä hävettää taas viedä saikkulappua, mutta eipä tässä kyllä muutakaan voi.

Yhä useammin hekumoin erään päiväunelmani parissa. Se menee näin:

”Hei, tulin irtisanoutumaan.”

”Niinkö? Saitko paremman työpaikan vai lähdetkö kenties opiskelemaan?”

”Ihan sama, kunhan vaan lähden.”

Olen laskeskellut, että tulisimme pääkaupunkiseutulaisittain halvan vuokran takia melkein toimeen, jos jäisin työttömäksi. Se ei ihan riitä, mutta kunhan tässä saa vielä vähän kulumia niveliin ja näkyviä nöyryytyksiä, niin enköhän minä sitten keinot keksi. Edelleen olen lähetellyt työhakemuksia, hiljattain hain jopa konttorityötä. Aikasemmin se oli minulle se viimeinen kauhistus. En ole hiljaa paikoillaan istuvaa tyyppiä (käsityöharrastuksia ei kyllä lasketa tässä), enkä erityisemmin viihdy ihmisten parissa. Lisäksi minä ennakkoluulottelen toimistotyöntekijöiden välisiä suhteita ristiriitaisiksi sekä kyräilyn ja panettelun värittämiksi, mutta myönnän reilusti etten niistä oikeasti tiedä mitään.

Puuh. Ei kai tässä sitten muuta kuin kissa kainaloon ja unille. Lapset katsokoon pelottavaa elokuvaa, niin pysyvät paikoillaan ja poissa pahanteosta.

Advertisement

5 responses to “Tässä voisimme olla

 • marika

  ei kaikki toimistotyö kyllä ole kyräilyä. Kyllä tähän hommaan mahtuu myös kaunoja, selkäänpuukottamista ja ilkeämielistä juoruilua.

  vakavasti puhuen: jaan tämän surkean pienen konttoriläävän kahden toisen sukupuolen edustajan kanssa, ja olen vielä ihan hengissä ja joinain päivinä (kun lääkitys on kohdillaan) myös selväjärkinen. Väitän että sukupuolijakaumalla on jotain merkitystä, juttelin asiasta taannoin kohtalosisaren kanssa.
  Hakeudu siis toimistotöihin, mutta miesvaltaiseen toimistoon! (paitsi jos alituinen sportin vatvominen ärsyttää, silloin suosittelen ajattelemaan vielä kerran)

  • 3xikuisuus

   Suurin osa kollegoista on tällä hetkellä miehiä, ja pikkuhiljaa naisallergiani onkin hellittänyt. Silti väitän että voisin olla valmis vähän kaikenlaiseen, että saisin elantoni vähän helpommalla.

   Mut kyllä varmaan kaltattais ensimmäisen viikon jälkeen, kun tykkään tehdä työni yksin jasyödän rauhassa ja lukea tauolla lehteä tai kirjaa – ihan omassa seurassani.

 • Vee

  Saitko sää multa tekstaritartunnan? Sorry 😦

  Konttorissa on se hyvä puoli, että jos on oma huone, niin voi laittaa oven kiinni ja kuvitella olevansa rauhassa…

 • Hiipinä

  Mä olen kai tavallaan toimistossa töissä… Mulla on suurimmaksi osaksi ihan mahtavia työkavereita, johtajia myöten. Toki joukkoon mahtuu pari rasittavaa tyyppiä ja yksi lähimmistä työkavereista on erityisen rasittava, mutta pääsääntöisesti homma toimii hyvin.

  Mulla on oma huone ja oma ovi, jonka saa kiinni. Kivaa on myös se, että työtahdin saa määrätä melko itsenäisesti.

  Mä ihan tykkään. Olen nuorna ollut töissä myös elintarviketehtaassa ja siivonnut rappuja, ja kyllä tää sen voittaa. Palkkakin on vähän parempi;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: